کارشناس مسائل بین المللی:

وجود آل سعود ضمانتی برای منافع نامشروع آمریکا و اسرائیل در منطقه است

دکتر محمدصادق کوشکی با بیان اینکه رژیم آل سعود یک نظام سیاسی مستقل نیست گفت: وجودِ آل سعود ضمانتی برای منافع نامشروع آمریکایی ها و اسرائیلی ها در منطقه است.

دکتر محمد صادق کوشکی در گفتگو با خبرنگار خاورستان؛ در خصوص صادر شدن حکم اعدام شیخ نمر از سوی دادگاه جناحی در ریاض عربستان گفت: ما می دانیم نظام آل سعود که در طول حدود یک قرن گذشته با حمایت کامل و طراحی انگلستان به قدرت رسید و توانست سلطه اش را بر سرزمین حجاز گسترش دهد و همچنین پس از جنگ جهانی دوم با حمایت و پشتیبانی کامل ایالات متحده توانست به عنوان یک رژیم مطلقه تا امروز دوام پیدا کند؛ یکی از معدود نظام هایی است که هنوز در دنیا در قالب دیکتاتوری مطلقه ی تمامیت خواه اداره می شود.
وی با بیان اینکه در عربستان حتی به صورت ظاهری، مردم حق هیچگونه مشارکتی ندارند افزود: یکی از بسته ترین و دیکتاتوری ترین نظام های جهان، رژیم آل سعود است.
عضو هیئت علمی دانشکده علوم سیاسی دانشگاه تهران اظهار داشت: باتوجه به حمایت هایی که آمریکا و انگلستان از عربستان دارند؛ به شکل وحشتناکی مخالفین و منتقدین در این کشور سرکوب می شوند.
وی ادامه داد: خشونت بار ترین شکل مجازات یعنی زندان های طویل مدت یا شکنجه های وحشتناک و یا در بسیاری از موارد مرگ، مجازات کسانی است که خواسته اند علیه آل سعود نقدی یا اعتراضی داشته باشند و یا حتی بخواهند حقوق قانونی خودشان را مطالبه کنند.
دکتر کوشکی گفت: مهمترین نکته در این است که حکومت آل سعود از ابتدای تأسیس تا به امروز به عنوان یک بازوی اجرایی و واسطه، سعی کرده منافع انگلستان، آمریکا و رژیم صهیونیستی را در منطقه دنبال کند و آل سعود حتی در این حد استقلال عمل نداشته که بتواند منافع حکومت خودش را ترغیب کنند.
وی افزود: طبیعی است چنین رژیمی با چنین خصوصیاتی، تحمل هیچ گونه نقدی را نداشته باشد و حتی تحمل اینکه شهروندان این کشور بخواهند حقوق شرعی و قانونی خودشان را مطالبه کنند و از آزادی های سیاسی و مذهبی دفاع کنند را ندارد.
کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: این نکته مهمی است که کسانی که دم از بهبود رابطه با عربستان می زنند؛ در چنین مواقعی باید متوجه شوند که رژیم آل سعود یک نظام سیاسی مستقل نیست بلکه از حداقل استقلال عمل هم برخوردار نیست.
دکتر کوشکی ادامه داد: شاخصه این نکته این است که رژیم آل سعود علی رغم اینکه وحشتناک ترین سرکوب هایی که علیه شهروندانش اعمال می کند و یک نمونه آن رفتاری است که با شیخ نمر داشتند، در هیچ گونه از مجامع حقوق بشری تحت فشار قرار نگرفته و به واسطه این هجم اختناق و سرکوب مورد سوال و سرزنشی واقع نشده است.
وی خاطرنشان کرد: رژیم عربستان اطمینان کامل دارد سازمان های بین المللی هیچ وقت به طور جدی این رژیم را زیر فشار قرار نخواهند داد زیرا وجود آل سعود ضمانتی برای منافع نامشروع آمریکایی ها و اسرائیلی ها در منطقه است و به همین دلیل بایستی این رژیم را با فشارهای بین المللی افکار عمومی وادار کرد تا جنایات و سرکوب مردم را ادامه ندهد.
کارشناس مسائل بین المللی افزود: به همین خاطر ماجرای شیخ نمر و حکمی که برای ایشان صادر شده فرصت خوبی است که جهان اسلام بویژه آن هایی که از واقعیت آل سعود آگاه اند؛ تلاش کنند از طریق هر ابزار تبلیغاتی که در اختیار دارند مخصوصا در فضای مجازی، فشارها و افشاگری ها را بر علیه این رژیم سرکوب گر به حدی برسانند که اولا رژیم آل سعود اجازه پیدا نکند این حکم را اجرا کند و شیخ نمر را به شهادت برساند و دوما تمام ماسک های دروغینی که این رژیم تحت عنوان خادم الحرمین و مانند آن به چهره زده، دریده شود و چهره واقعی آل سعود به عنوان یکی از سرکوب گرترین و دیکتاتورترین نظام های جهان آشکار شود.
دکتر کوشکی تصریح کرد: اگر این جنایت شکل بگیرد و اعدام شیخ نمر اتفاق بیفتد؛ آن وقت آل سعود بایستی منتظر عواقب اعتراضات مردمی هم در داخل عربستان و هم در خارج از این کشور باشد اما اینکه بگوییم سازمان های بین المللی یا دولت های غربی و یا دولت های عربی واکنشی نشان می دهند، متأسفانه این اتفاق نخواهد افتاد اما ما قطعا شاهد این واکنش های جدی، شدید و خشمگینانه مردم مسلمان لااقل در سطح منطقه خواهیم بود.
انتهای پیام/ف