پروژه آسفالت راه روستایی بیدسک نگینان ۱۰ ساله شد/ مردم روستا در انتظار تحقق اینترنت پرسرعت
به گزارش خبرنگار خاورستان، شهرستان درمیان یکی از شهرستانهای مرزی خراسانجنوبی و دارای سه بخش مرکزی، قهستان و گزیک است. بخش قهستان نیز یکی از بخشهای مرزی شهرستان و دارای روستاهایی زیادی است. مهمترین موضوع در بحث ارتباط بین روستاها، جاده مناسب است. اما برخی از روستاهای بخش قهستان از دارا بودن حداقل جاده روستایی مناسب محروم هستند. جاده روستایی بین روستاهای بیدسک و نگینان یکی از جادههای فرعی و روستایی در بخش قهستان است که بیش از ۱۰ سال میشود بحث آسفالت آن مطرح شده اما تاکنون به اتمام نرسیده است.
آغاز عملیات آسفالت جاده روستای بیدسک-نگینان بیش از ۱۰ سال قبل
حمیدی دهیار روستای بیدسک در مورد مشکل جاده روستایی بیدسک و نگینان در گفتوگو با خاورستان، اظهار کرد: عملیات اجرایی آسفالت جاده بیدسک- نگینان مربوط به بیش از ۱۰سال قبل است.
وی افزود: زیرسازیهای اولیه برای این جاده انجام شده و در بسیاری از نقاطی که نیاز به کنده کاری داشته اقدامات لازم انجام شده است اما همین کنده کاریها باعث شده تردد بسیار سخت شود.
دهیار روستای بیدسک عنوان کرد: اینگونه که مطرح میشود ظاهرا به دلیل کمبود اعتبار کار متوقف شده و ادامه پیدا نکرده و سالها است به صورت زیر سازی رها شده است.
حمیدی اظهار کرد: آخرین اقداماتی که در مورد این جاده انجام شده مربوط به حدود سه سال قبل است و پس از آن اقدامی در مورد ادامه کار در این جاده انجام نشده است.
زیرسازی به اتمام نرسیده
وی با بیان اینکه زیرسازی جاده به اتمام نرسیده، گفت: مقدار کمی زیر سازی و کندهکاری انجام شده که به نظر من اگر همین مقدار کم هم کار نمیشد شاید از نظر تردد بین دو روستا راحتتر بودیم چراکه این مقدار کاری که انجام شده باعث سخت شدن عبور و مرور به دلیل سنگلاخی مسیر شده است.
قول مساعد برای تکمیل پروژه در سفر معتمدیان به درمیان
دهیار روستای بیدسک به سفر استاندار سابق خراسانجنوبی به شهرستان درمیان و بازدید از روستاهای بخش قهستان اشاره و بیان کرد: در سفر آقای معتمدیان نسبت به تکمیل این جاده در این دولت قول مساعد داده شد اما پس از سفر استاندار سابق به این منطقه هیچ اقدامی مبنی برای آغاز کار انجام نشده که حداقل امیدوار باشیم در بازه زمانی که قول داده شده انجام خواهد شد.
حمیدی اظهار کرد: به دلیل اینکه بخش عمدهای از جاده نگینان- بیدسک، کوهستانی است اگر قرار باشد اقدامی برای زیرسازی و آسفالت جاده آغاز شود حتما باید به سرانجام برسد چراکه تردد بین دو روستا بسیارسخت یا از بین خواهد رفت.
وی عنوان کرد: بارها در مورد این جاده از طریق مسئولان مربوطه در فرمانداری و راهداری شهرستان درمیان و راهداری استان و مسئولانی که به این منطقه سفر میکنند از استاندار گرفته تا نماینده مجلس، پیگیری کردیم اما مسئولان مربوطه مسائل مالی و کمبود اعتبار را دلیل توقف پروژه مطرح میکنند.
دهیار روستای بیدسک بیان کرد: علاوه بر جاده فرعی روستای بیدسک- نگینان، مسیر ۱۸ کیلومتری جاده بیدسک تا جاده اصلی نیز، روکش آسفالت آن به شدت خراب و رفت و آمد سخت است. معمولا رانندگان در این جاده برای تردد بهتر، از مسیر مخالف حرکت کرده که این امر باعث تصادفات زیادی در این جاده ۱۸ کیلومتری شده است.
حمیدی ادامه داد: این مسیر نیز به دلیل اینکه حدود ۲۰ سال قبل آسفالت سرد شده در حال حاضر وضعیت خوبی ندارد و اغلب آسفالت درشت، کنده و تخریب شده که نیازمند روکش آسفالت است.
وی در خصوص سایر امکانات و زیر ساختهای موجود در روستای بیدسک، گفت: اهالی روستای بیدسک از نعمت آب، برق، گاز و تلفن ثابت برخوردار هستند.
عدمآنتندهی اینترنت تلفن همراه و شبکههای تلفن همراه در بیدسک
دهیار روستای بیدسک عنوان کرد: در روستای بیدسک، آنتندهی اپراتورهای تلفن همراه و اینترنت تلفن همراه بسیار ضعیف است و در زمان شیوع بیماری کرونا که دانشآموزان نیاز به استفاده از شبکه شاد دارند دسترسی به اینترنت تلفن همراه بسیار سخت است.
حمیدی تصریح کرد: آنتندهی شبکههای مختلف تلفن همراه در این روستا به گونهای ضعیف است که اگر زمانی نیاز به کمک فوری از جمله اورژانس ۱۱۵ داشته باشیم هیچ راه ارتباطی سریع برای اطلاع دادن وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در این خصوص نیز بارها پیگیری انجام شده است حدود پنج ماه قبل اعلام کردند قرار است دکل ایرانسل در نزدیکی روستا نصب شود اما تاکنون اقدام قابل توجهی در این خصوص انجام نشده است.
دهیار روستای بیدسک بیان کرد: علیرغم اینکه روستای بیدسک دارای سبقه تاریخی زیادی است اما مشکلات زیادی دارد و اقدامی برای رفع مشکلات انجام نمیشود.
قنوات بیدسک نیازمند مرمت
حمیدی بیان کرد: در بحث قنوات نیز در روستای بیدسک با توجه به خشکسالیها شاهد خشک شدن و کم آبی قنوات روستا هستیم که از جهاد کشاورزی درخواست میشود برای احیا و مرمت قنوات روستا همکاری لازم را داشته باشند.
وی در خصوص کشاورزی و دامپروری در این روستا، گفت: اغلب اهالی روستا در بحث کشت درختان زرشک فعالیت دارند و محصولات باغی روستا شامل بادام و گردو میشود و تعداد اندکی نیز به کار دامداری مشغول هستند.
پروژهای که نیمهتمام رها شده است
بخشی دهیار روستای نگینان نیز در خصوص مشکل جاده روستای بیدسک به نگینان، اظهار کرد: آغاز پروژه آسفالت جاده این دو روستا مربوط به بیش از ۱۰ سال گذشته است.
وی افزود: علیرغم اینکه مقداری کار در این جاده انجام شده اما به دلیل کمبود اعتبار متوقف شده و در حال حاضر چندین سال است به صورت نیمهتمام رها شده است.
دهیار روستای نگینان به سفر استاندار سابق خراسانجنوبی و قول مساعد برای تکمیل این پروژه اشاره کرد و گفت: در این سفر مبلغی اعتبار برای تکمیل پروژه در نظر گرفته شد اما به دلیل اینکه تاکنون اقدامی برای ادامه کار انجام نشده به نظر میرسد با مبلغ اعتباری که در نظر گرفته شده کار آسفالت این جاده به اتمام نرسد چراکه مسیر کوهستانی است و نیاز به اعتبار زیادی دارد.
بخشی افزود: اینگونه که شنیده شده ظاهرا برای ادامه کار قرار است مناقصه برگزار و کار به پیمانکار واگذار شود.
عدمآنتندهی اینترنت تلفن همراه در نگینان
وی در خصوص سایر امکانات و زیرساختهای موجود در روستای نگینان، اظهار کرد: آب، برق، گاز و تلفن ثابت از جمله زیرساختهای موجود در این روستا است و تنها مشکل فعلی ما به جز جاده بحث عدمآنتندهی اینترنت تلفن همراه است که در شرایط فعلی و شیوع بیماری کرونا درس خواندن را برای دانشآموزان سخت کرده است.
دهیار روستای نگینان خاطرنشان کرد: آبرسانی پایدار به روستای نگینان از محل مجتمع کلاته ملا انجام شده است و در شرایط فعلی آب مجتمع پاسخگوی نیاز مردم است و در صورت نیاز آبرسانی سیار نیز به این روستا انجام میشود.
۲ میلیارد تومان اعتبار برای آسفالت جاده روستای بیدسک-نگینان
مهدی مطلبیپور معاون هماهنگی امور عمرانی فرماندار شهرستان درمیان در گفتوگو با خبرنگار خاورستان، در مورد آخرین وضعیت جاده روستای نگینان- بیدسک، اظهار کرد: بحث آسفالت جاده فرعی بین دو روستای بیدسک و نگینان به ۱۰ سال نمیرسد.
وی افزود: این دو روستا از اطراف به جاده آسفالت دسترسی دارند و به گونهای نیست که هیچ راه دسترسی به جاده آسفالت نداشته باشند.
معاون هماهنگی امور عمرانی فرماندار شهرستان درمیان بیان کرد: برای این جاده در سال جاری ۲ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شد اما تخصیصها از محل اعتبارات تملک دارایی کم بود و به صورت کامل انجام نشده است.
مطلبیپور عنوان کرد: با بنیاد علوی که به عنوان نهاد پیشرفت شهرستان درمیان است نیز در خصوص کمک مالی برای تکمیل جاده بیدسک- نگینان صحبت شده اما بنیاد علوی تاکنون در شهرستان درمیان در بحث جاده و راههای روستایی ورود نکرده است.
وی اظهار کرد: اگر اعتباری که برای این پروژه در نظر گرفته شده تا پایان سال به صورت کامل تخصیص پیدا کند، باید پرونده پروژه راه روستایی بیدسک-نگینان بسته شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی فرماندار شهرستان درمیان در خصوص سفر استاندار سابق خراسانجنوبی و در نظر گرفتن اعتبار برای تکمیل پروژه، گفت: اعتباری که آقای معتمدیان برای ادامه کار در نظر گرفته خارج از اعتباری که فرمانداری برای این پروژه در نظر گرفته نیست بلکه از همان اعتباری که در دست فرمانداری است، میباشد.
مطلبیپور بیان کرد: امسال تمام اعتبارات تملک دارایی بر اساس مصوبات سفر استاندار سابق خراسانجنوبی به شهرستان درمیان در نظر گرفته شده بود که از جمله اعتبارات، یکی بحث راه بیدسک-نگینان بود.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه چند مرتبه در این خصوص با مسئولان مربوطه در سازمان برنامه و بودجه استان صحبت کردم امیدوارم نهتنها اعتبار راه روستای بیدسک- نگینان بلکه مجموع اعتبار تملک دارایی تا اسفندماه کامل تخصیص پیدا کند.
معاون هماهنگی امور عمرانی فرماندار شهرستان درمیان خاطرنشان کرد: یکی از مباحثی که در جاده بیدسک نگینان مطرح است و باعث طولانی شدن روند کار شده به دلیل کوهستانی بودن منطقه است.
مطلبی پور افزود: در این مسیر کارهای تراشهبرداری، خاکبرداری، ابنیه و … زیاد بوده است و این مسائل نیز باعث روند پیشرفت کند پروژه شده است.
وی عنوان کرد: یک مرتبه در حین کار این پروژه، پیمانکار تعویض شده و این اقدام مربوط به زمان تفکیک راه و شهرسازی از راهداری و حمل و نقل جادهای بوده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی فرماندار شهرستان درمیان خاطرنشان کرد: تخصیص قطره چکانی اعتبارات و عدمتخصیصها نیز از دیگر دلایلی است که باعث طولانیشدن روند کار پروژهها از جمله پروژه راه روستایی بیدسک- نگینان شده است.
مطلبیپور در خصوص برگزاری مناقصه برای پروژه جاده بیدسک و نگینان، گفت: اینگونه که به فرمانداری اعلام شده مناقصه قبلا برگزار شده است.
وی در مورد ۲ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده برای پروژه جاده روستایی بیدسک- نگینان، بیان کرد: ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار از ۲ میلیارد تومان از محل اعتبارات تملک دارایی است که ۱۰۰ درصد تخصیص داشته است و یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان مابقی از محل ماده ۱۸۰ است که حدود ۳۵ درصد تخصیص داشته است و امیدواریم تا پایان سال تخصیص پیدا کند.
۱۰ پروژه شاخص راه روستایی نیمهتمام در “درمیان”
معاون هماهنگی امور عمرانی فرماندار شهرستان درمیان گفت: حدود ۱۰ پروژه شاخص راه روستایی نیمهتمام در سطح شهرستان درمیان وجود دارد که برای ادامه کار نیاز به کار و اعتبار دارد.
تأمین اعتبار حدود دو میلیارد تومانی برای پروژه راه
حمید سهرابی معاون فنی و راههای روستایی اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای خراسانجنوبی نیز در این خصوص در گفتوگو با خاورستان، اظهار کرد: بر اساس مصوبه شورای عالی اداری، وظایف ساخت و توسعه راهها عملاً از تیرماه سال جاری به این اداره کل واگذار شده است.
وی افزود: با توجه به درخواستهای مردمی و با عنایت به حذف ردیف ملی ساخت و توسعه راههای روستایی و استانیشدن آن، با پیگیری و پیشنهاد این اداره کل اعتباری به مبلغ یک میلیارد و ۹۵۱ میلیون تومان برای پروژه مذکور تامین شده که در حد اعتبار ابلاغی پیمانکار گرفته شده است و عملیات اجرایی آن بر اساس تخصیص اعتبار ابلاغی انجام خواهد شد.
از اینترنت پرسرعت بهرهمند میشوند
مصطفی بهی مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات خراسان جنوبی نیز در خصوص عدمآنتندهی اینترنت تلفن همراه در روستای نگينان در گفتوگو با خاورستان، اظهار کرد: برای روستای نگینان با ارتقای سايت موجود همراه روستا كه از محل اعتبارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دیماه سال گذشته راهاندازی شده است، به شبكه ملی اطلاعات متصل و از سرويس اينترنت پرسرعت بهرهمند خواهد شد.
وی در مورد روستای بيدسک بخش قهستان، افزود: این روستا در برنامه اتصال به شبكه ملی اطلاعات از محل اپراتور “هایوب” منظور شده است و تا پايان دولت از سرويس اينترنت پرسرعت همراه بهرهمند خواهد شد.
انتهای پیام/۱۲۷/ ۶۲/ ۴
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0