پوشش حداکثری واکسیناسیون دام در خراسانجنوبی آغاز شد/ عدم تامین علوفه و بیمارییهایی که در انتظار دام است
به گزارش خبرنگار خاورستان، محمداصغرزاده مدیرکل دامپزشکی خراسانجنوبی در جلسه قرارگاه مرکزی تولید، پشتیبانیها و مانع زداییها با موضوع پیگیری مشکلات دامداران استان در زمینه تامین نهادههای دامی و خشکسالی پیشرو، اظهار کرد: متاسفانه دامدار از نگرانی عدم تامین علوفه دام را راهی کشتارگاه میکند که این اقدام اصلا خوب نیست.
وی با بیان اینکه مشکل اصلی دامداران را در فصل تابستان شاهد خواهیم بود، افزود: دامپزشکی استان نگران دامهای مولد استان است.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی بیان کرد: مدیریت امنیت غذایی مسئله مهمی است و باید شرایط را به گونهای پیشبینی کنیم که نگرانی و مشکلی در سال بعد نداشته باشیم.
اصغرزاده عنوان کرد: در حال حاضر دغدغه دامدار، تغذیه دام است. اگر تغذیه دام ایجاد شود و به دامدار این اطمینان داده شود که دامش تغذیه خواهد شد نگرانی وجود ندارد.
وی اظهار کرد: مشکلات حوزه دام و تامین علوفه برای دامهای مناطق روستایی و مرزی استان خیلی بیشتر است. چراکه روستا های مرزی آب ندارد که دام استفاده کند علوفه که بماند.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی تصریح کرد: دامی که به دلیل عدم تامین علوفه مورد نیاز وارد کشتارگاه شود گوشت مناسبی از نظر ارزش غذایی ندارد و اگر برای تامین علوفه دام اقدام اساسی انجام نشود در سال جاری حدود یک سوم دام مولد استان از بین خواهد رفت.
اصغرزاده بیان کرد: عدم تامین نهاده مورد نیاز برای دام باعث بروز انواع بیماری در دام خواهد شد و با آغاز فصل گرم سال، کاهش بارندگی و خشکسالی بیمارهایی تنفسی برای دامها را شاهد خواهیم بود.
وی به مدیریت و اولویت کشتار دام پیر اشاره کرد و افزود: اگر محدودیت جابجایی دام حذف شود خوب است و دامدار به راحتی میتواند دام را منتقل کند.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: آموزش به عشایر استان در بحث دام باید افزایش داشته باشد.
اصغرزاده با بیان اینکه پوشش حداکثری واکسیناسیون دام را آغاز کردهایم، عنوان کرد: عشایر استان باید قبل از انتقال دام برای استفاده از مراتع استانهای مجاور کار واکسینه دام را انجام دهند چراکه در استانهای دیگر دام خراسانجنوبی واکسینه نخواهد شد.
وی تاکید کرد: امسال باید بودجههای برنامهریزی به سمت بخش کشاورزی برود.
مدیرکل دامپزشکی خراسانجنوبی با بیان اینکه بحث دام شوخی بردار نیست، گفت: مسئله تنها دام سبک نیست بلکه در بحث دام سنگین؛ شتر نیز زنگ خطر احساس میشود و برای این مسائل باید چاره اندیشی کرد.
اصغرزاده تصریح کرد: به دو دلیل؛ ایجاد اشتغال مستقیم و ذخایر ژنتیکی باید به موضوع دام به صورت جدی توجه کرد.
وی افزود: از ظرفیت بنیاد مستضعفان، بنیاد علوی و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) برای کمک به دامداران استان استفاده شود.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه باید به دامدار برای حفظ دام کمک کرد، گفت: در بحث نهاده تنها ۳۰ درصد کنسانتره است و ۷۰ درصد باید نهاده خشبی تامین شود.
اصغرزاده بیان کرد: دامدار به دلیل کمبود نهاده از کلش برنج، حبوبات، نیشکر و … برای تغذیه دام استفاده میکند که اینها ارزش غذایی ندارند.
وی تاکید کرد: باید در بحث دام و علوفه در بدترین حالت نگاه کرد و به مشکلات نیز به صورت مقطعی توجه نشود بلکه باید روند رسیدگی به مشکلات ادامه داشته باشد.
حسین یوسفیفر مسئول بسیج مهندسین کشاورزی خراسانجنوبی در این جلسه، اظهار کرد: در بحث تامین علوفه باید به سمت الگوی کشتهای نو برویم. سالانه در استان ۸۰۰ هکتار کشت چغندر علوفهای داریم که میتوان از این ظرفیت استفاده و سطح زیر کشت را افزایش دارد.
وی افزود: استفاده از کشت هیدروپونیک نیز در بحث تولید علوفه مناسب است و برای راهکارهایی که ارائه میشود به صورت کوتاه، میان و بلند مدت در سطح کشور برنامه ریزی صورت گیرد.
حاجی رسول سالاری نماینده حمل و نقل جادهای خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار کرد: اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان ماشینآلاتی جهت حمل نهاده ندارد اما برای همکاری در این خصوص از ظرفیت حمل و نقل بخش خصوصی پیگیریهای لازم را انجام میدهیم.
انتهای پیام/۱۲۷
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0