پیشنهاد ائتلاف نامزدهای نظامی به نفع رضایی/ تلاش اصلاحطلبان برای ساختارشکنی
به گزارش خاورستان به نقل از جهت، در روزهای نزدیک به زمان آغاز ثبتنام انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری، حواشی و خبرهای مربوط به تحرکات جریانات و چهرههای سیاسی نیز شدت گرفته است. در همین زمینه، روزهای گذشته برخی رسانهها از ائتلاف بین سه کاندیدای نظامی خبر داده و اعلام کردند سعید محمد و رستم قاسمی دو چهره مطرح نظامی کشور و از نامزدهای انتخابات درصدد کنارهگیری به نفع محسن رضایی و ائتلاف با او را دارند. موضوعی که البته تاکنون هیچ موضعگیری رسمی درباره آن از سوی این سه نامزد صورت نگرفته است. در همین راستا، در گفتوگو با حسین کنعانی مقدم دبیر سیاسی جبهه ایستادگی و فعال سیاسی اصولگرا به بررسی میزان احتمال ائتلاف کاندیداهای نظامی، تحرکات حزبی و انتخاباتی اصلاحطلبان، احتمال اعلام کاندیداتوری حجتالاسلام رئیسی و دیگر موضوعات پرداختهایم.
با توجه به انتشار خبری مبنی بر دیدار آقایان محسن رضایی، سعید و رستم قاسمی با یکدیگر و گمانهزنیها احتمال ائتلاف این سه نامزد نظامی، نظرتان درباره ائتلاف کاندیداهای نظامی و تحقق این موضوع چیست؟
ائتلاف کاندیداهای نظامی پیشنهادی بود که من چند ماه پیش اعلام کردم تا کسانی که وابسته به نهادهای نظامی هستند با یکدیگر ائتلاف کنند و به نفع آقای رضایی کنار بروند و هرکدام در دولت آینده مسئولیتی بپذیرند. البته من معتقدم ما باید ائتلافی فراتر از این را شکل بدهیم، آنهم نهتنها در بین نظامیان بلکه در بین تمامی نیروهای کارآمدی که میتوانند مشکلات اجرایی کشور را حل کنند. قطعاً تحقق این موضوع نیز باید فارغ از جناح بندیهای سیاسی و وابستگیهای جریانی افراد باشد، زیرا ما هم نیازمندیم مشارکت حداکثری داشته باشیم و هم یک دولت چابک، کارآمد، انقلابی و جهادی روی کار بیاید. در غیر این صورت، دولت حداقلی نهتنها گرهگشای مسائل نیست بلکه خود میتواند به مشکل نظام تبدیل شود. دیدار نامزدهای نظامی و تلاش برای دستیابی به نقطه نظرات مشترک، گام اولیه و مثبتی است اما باید ائتلافی فراتر از این شکل بگیرد. توصیه ما این است که کاندیداهای نظامی دور یک میز نشسته و با هم مذاکره و تفاهم کنند، زیرا این پتانسیل در مجموعه نیروهای انقلابی و نظامی وجود دارد چنانکه که در دوران دفاع مقدس نیز در کنار هم بودند؛ بنابراین در حال حاضر نیز میتوانند حرکت جدیدی را در شکل ائتلاف انتخاباتی آغاز کنند و همگرایی و وحدت را شکل بدهند. البته به نظر میرسد این راهکار میتواند برای کل جریان اصولگرایی نیز اجرایی شود تا تمامی جریانات و چهرهها به سمت یک ائتلاف بزرگتر حرکت کنند.
بسیاری از گروههای اصولگرایی اعلام کردهاند در صورت کاندیداتوری حجتالاسلام رئیسی بر سر این گزینه اجماع خواهند داشت و ایشان را بهعنوان نامزد خود معرفی خواهند کرد، با توجه به این موضوع احتمال ورود ایشان به عرصه انتخابات را تا چه حد محتمل میدانید؟
من معتقدم سران قوا مانند رئیس قوه قضائیه و رئیس قوه مقننه نباید در انتخابات حضور پیدا کنند و بهتر است اجازه بدهند فضا برای آمدن نیروهای جدید باز باشد تا اینها بتوانند حرکت جدیدی را دنبال کنند. اگر این آقایان همین قوایی را که تحت نظر دارند بهخوبی مدیریت کنند، به نظرم دارای اثربخشی بالاتری است. بااینحال اگر حجتالاسلام رئیسی بخواهد نامزد انتخابات شود، باید ابتدا از رهبری اذن بگیرد و از قوه قضائیه کنار برود. در چنین شرایطی تحلیل من این است که ایشان این قابلیت را دارد در بین جریان اصولگرایی اجماع ایجاد کند. درواقع، حضور ایشان بهعنوان گزینه برتر، میتواند پایان دهنده اختلافات و کشمکشهای موجود بر سر تعیین نامزدهای مختلف در طیف اصولگرایان باشد.
با توجه به اینکه شما شاهد تحرکات حزبی اصلاحطلبان را چگونه میبینید؟ آیا در این جریان شاهد ورود چهره جدیدی به عرصه انتخابات خواهیم بود؟
جریان اصلاحطلب سه تیپ از افراد را وارد عرصه انتخابات خواهد کرد. یک دسته افرادی هستند که میدانند صلاحیتشان برای انتخابات ریاست جمهوری تأیید نخواهد شد اما بهقصد استفاده از تریبون انتخابات برای بیان حرفهایی که در دلشان مانده، در عرصه انتخابات حضور مییابند. اینها عمدتاً اظهارات ساختارشکنانه دارند، همانطور که رهبری هم اشاره کردند گاهی اوقات حتی قانون اساسی را نخواندهاند یا اطلاعی ندارند و یا سخنانی بیان میکنند که عملاً امکان اجرایی شدن آن نیست. درواقع، حضور این دسته از افراد بیشتر در راستای مظلومنمایی است و اینکه بگویند نامزدهای اصلاحطلبان رد صلاحیت میشوند، افرادی همانند تاجزاده.
گروه دوم افرادی هستند که با هدف گرم کردن تنور انتخابات وارد این عرصه میشوند خودشان هم در جریان هستند که مقبولیت چندانی در بین عموم مردم ندارند و رأی نخواهند آورد و حتی احتمال شکسته شدن آرای جریان اصلاحات از این طریق وجود دارد. با این تفاسیر، به نظرم از تمامی چهرههای اصلی اصلاحطلبان تنها یک نفر درصحنه حضور خواهد یافت و دیگران به نفع وی کنار خواهند رفت، بااینحال هنوز درباره این فرد به جمعبندی نرسیدهاند. به نظر میرسد جریان اصلاحات برای اینکه بتواند تأییدیههای لازم را اخذ و شانس این فرد را بالا ببرد، صبر میکند تا شورای نگهبان گزارشهای خود درباره تأیید صلاحیتها را منتشر کند تا پسازآن نامزد نهایی خود را اعلام کند.
بر اساس شروط جدید کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری که توسط شورای نگهبان اعلام شد و بناست برای این دوره از انتخابات نیز اجرایی شود، حداقل و حداکثر سن نامزدها تغییراتی داشته و موجب کنار رفتن برخی افراد شاخصی همچون بادامچیان، ولایتی و آذری جهرمی خواهد شد. نظرتان درباره ایجاد چنین محدودیتی در شرایط کنونی فضای انتخابات چیست؟
قاعدتاً شورای نگهبان نباید به امر قانونگذاری اقدام کند اما میتواند نظامنامههایی را در رابطه با شیوه برگزاری انتخابات و شرایط ثبتنام کاندیداها به وزارت کشور و یا ارکان مختلف توصیه کند؛ اما مسئله دیگر این است ما نباید محدودیتی برای افرادی که قصد نامزدی انتخابات را دارند، ایجاد کنیم. باید اجازه دهیم فضای انتخاباتی در کشور بازتر شود، زیرا مشارکت حداکثری برای کشور مهم است و نباید نسبت به حضور افرادی که دارای رأی هستند در انتخابات سختگیری شود.
انتهای پیام/۴
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0