کاهش شاخص مرگ مادران باردار و نوزادان پس از پیروزی انقلاب اسلامی/ مراکز درمانی بیش از پنج برابر افزایش یافت
به گزارش خبرنگار خاورستان، کشور ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی به دستاوردهای موفقیتآمیز بسیاری در حوزههای مختلف دست یافته است. حوزه بهداشت و درمان نیز یکی از حوزههایی است که دارای موفقیتهای بسیار زیادی در بخشهای مختلف است.
کاهش میزان مرگ و میر مادران باردار و نوزادان پس از پیروزی انقلاب اسلامی یکی از قسمتهای حوزه بهداشت و درمان است که دارای موفقیتهای زیادی بوده و خوشبختانه در خراسانجنوبی نیز شاهد موفقیتهای قابل توجهی در این زمینه بودیم.
کاهش شاخص مرگ نوزادان پس از انقلاب اسلامی
کامبیز مهدیزاده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در گفتوگو با خاورستان، در مورد وضعیتهای شاخصهای بهداشتی بعد از انقلاب به ویژه در مورد میزان مرگ و میر مادران باردار و نوزادان، اظهار کرد: شاخص کشوری مرگ نوزاد از ۳۶ در هزار تولد زنده در سال ۱۳۵۰ به ۸.۹ در هزار تولد زنده در سال ۱۳۹۸ کاهش یافته است.
وی افزود: شاخص استانی مرگ نوزاد نیز در راستای شاخص کشوری روند کاهشی داشته است و از ۱۰.۵۴ در هزار تولد زنده در سال ۱۳۸۸ به ۸.۹ در هزار تولد زنده در سال ۱۳۹۸ کاهش یافته است.
سیر نزولی میزان مرگ و میر مادران باردار
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در مورد میزان مرگ مادران باردار، بیان کرد: میزان مرگ و میر مادران باردار و فارغشده تا ۴۲ روز پس از زایمان در ۱۰۰ هزار تولد زنده از ابتدای دهه ۸۰ تاکنون در استان سیر نزولی داشته است.
مهدیزاده اظهار کرد: خوشبختانه شاخص استانی مرگ مادر از ۳۵.۷ در هزار تولد زنده در سال ۱۳۸۴ به ۲۵.۹ در هزار تولد زنده در سال ۱۳۹۸ کاهش یافته است.
وی گفت: تعداد مراکز درمانی نیز از ۱۹ مرکز به ۱۰۳ مرکز افزایش یافته است.
موفقیتهای بهدست آمده در خصوص بیماری کرونا
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند به شیوع بیماری کرونا طی بیش از یکسال گذشته در استان اشاره و در مورد موفقیتهای به دست آمده در زمینه بیماری کرونا در استان، بیان کرد: تا تاریخ ۱۷ اردیبهشتماه سالجاری ۵۴ هزار و ۳۶۳ مورد آزمایش پیسیآر انجام شده که منجر به شناسایی ۱۹ هزار و ۹۹۱ مورد شده است.
مهدیزاده خاطرنشان کرد: در مورد آزمایش رپید تست نیز تاکنون بیش از ۳۴ هزار تست انجام که منجر به شناسایی بیش از پنج هزار مورد مثبت شده است.
وی گفت: در مورد مراقبت از بیماری نیز بیش از ۷۵ هزار مورد مراقبت از بیماری انجام شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در مورد بهبودیافتگان از بیماری، افزود: تاکنون بیش از ۲۴ هزار مورد بهبود یافته گزارش شده است.
مهدیزاده خاطرنشان کرد: در بحث واکسیناسیون نیز تاکنون بیش از ۷۲۰۰ مورد علیه بیماری واکسینه شدند.
انتهای پیام/۱۲۷/ ۱۴/ ۴
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0