کشاورزی حفاظتی در بیش از۳۰ هزار هکتار از اراضی خراسانجنوبی اجرا شد
به گزارش خبرنگار خاورستان، سید مجتبی حسینی مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی خراسانجنوبی صبح امروز در نشست خبری با موضوع یارانه نهال و کشاورزی حفاظتی که به صورت زنده برگزار شد، اظهار کرد: خراسانجنوبی استانی با اقلیم گرم و خشک است و در این شرایط برای کشاورزی نیازمند الزاماتی هستیم.
وی افزود: آب بحث مهمی برای کشاورزی است و با توجه به خشکسالیهای اخیر باید برای کشاورزی در استان شیوههای کشاورزی نوین را اجرا کنیم که منابع آب و خاک برای نسلهای بعدی حفظ شود.
مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی خراسانجنوبی بیان کرد: از سال ۱۳۸۴ در استان خراسانجنوبی شاهد خشکسالی هستیم و طی این سالها هرروز شاهد کاهش کمی و کیفی منابع آب بودیم و کاهش نزولات جوی نیز کشاورزی را در خراسانجنوبی با مخاطره رو به رو کرده است.
حسینی عنوان کرد: برای مدیریت بهرهوری آب اقدامات زیر ساختی و زیربنایی از جمله یکپارچه سازی اراضی و اجرای سیستمهای نوین آبیاری در استان اجرا شده است.
وی تصریح کرد: یکی از اقدامات اساسی در استان کشاورزی پایدار و اصول رعایت کشاورزی حفاظتی است.
مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی خراسانجنوبی با بیان اینکه در خراسانجنوبی از کشاورزی حفاظتی استقبال خوبی شده، افزود: در صورت رعایت تدوام کشاورزی حفاظتی میتوان به روند تولید و حفاظت از خاک در استان کمک کرد.
حسینی گفت: کشاورزی حفاظتی در خراسانجنوبی سه زیر پروژه دارد که شامل مدیریت بقایای گیاهی و خا ورزی، بیخاکورزی و کاشت مستقیم و کاشت و برگردان کود سبز میشود.
وی خاطرنشان کرد: شهرستان سربیشه یکی از هابهای کشاورزی حفاظتی در کشور است.
مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی خراسانجنوبی افزود: گیاه منداب که از آن به عنوان کود سبز یاد میشود ارزان، راحت و موثرترین تامین کننده مواد آلی خاک و روشی برای بهبود ساختمان خاک است.
حسینی با بیان اینکه به واسطه خشکسالیها در خراسانجنوبی شاهد پدیده گرد و غبار در استان هستیم، گفت: سال گذشته در این خصوص و با هدف توسعه کشاورزی حفاظتی پروژه شاخصی در استان اجرا شده است؛ کانونهای گردو غبار استان شناسایی شد و در این نقاط کشاورزی حفاظتی صورت گرفته است.
وی ادامه داد: برای جلوگیری از گرد و غبار در استان در دو هزار و ۴۱۲ هکتار از اراضی استان کشاورزی حفاظتی انجام شده است.
اجرای کشاورزی حفاظتی در ۳۰ هزار هکتار از اراضی استان
مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی خراسانجنوبی خاطرنشان کرد: بیش از ۳۰ هزار هکتار از اراضی استان در حال انجام کار کشاورزی حفاظتی است.
حسینی در مورد یارانه بذور نیز اظهار کرد: استفاده از بذور اصلاح نژاد شده در استان میتواند به تولید محصول با کیفیت کمک زیادی داشته باشد.
وی عنوان کرد: از کشاورزان برای تهیه بذور یارانهای در زمینه بذر جو و تریتیکاله حمایت میشود.
مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی خراسانجنوبی گفت: در سال زراعی جاری استقبال خوبی از بذور اصلاح نژاد شده داشتیم به گونهای که امسال نسبت به سال گذشته حدود دو برابر بیشتر بذر اصلاح شده توزیع شده است.
حسینی خاطرنشان کرد: مبلغ یارانه بذر در سال جاری نسبت به سال گذشته چهار برابر افزایش داشته است.
تخصیص ۹۴۱ میلیون تومان یارانه بذر اصلاح نژاد شده/تولید بذر اصلاح نژاد شده در خراسانجنوبی
وی افزود: در سال جاری ۹۴۱ میلیون تومان یارانه بذور اصلاح نژاد شده تخصیص پیدا کرده است که امیدوریم در سال آینده با استقبال خوب کشاورزان شاهد افزایش استقبال از بذرهای اصلاح نژاد شده باشیم.
مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی خراسانجنوبی به شیوه پرداخت یارانه بذر جو و گندم اشاره کرد و گفت: یارانه بذر جو و گندم به دو صورت است؛ به کشاورز یا به شرکتهای توزیع بذر پرداخت میشود.
حسینی گفت: خراسان جنوبی در سال جاری در زمینه تولید بذر جو رتبه اول تحقق برنامه بذری در کشور را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: در سال جاری بذر تولید شده بیش از آنچه که برنامهریزی شده بود تولید شده است.
مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی خراسانجنوبی بیان کرد: بذور جو و پنبه تولید شده در استان جزو بهترین و با ارزشترین بذرها است.
حسینی با بیان اینکه باید بذر با کیفیت به کشاورزان داده شود، عنوان کرد: بذور بی کیفیت و نامناسب از چرخه حذف میشود و در این راستا در سال جاری حدود ۳۰۰ تن بذر بی کیفیت را از چرخه حذف کردیم.
وی با بیان اینکه خراسانجنوبی صادر کننده بذر است، گفت: بیش از ۹۰ درصد بذور اصلاح نژاد شده در استان در دو شرکت سهامی زراعی و با نظارت کارشناسی تولید میشود.
مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی خراسانجنوبی بیان کرد: در خراسانجنوبی هفت شرکت سهامی زراعی داریم و با توجه به اینکه استان ظرفیت تولید بذر و صادر کردن به استانهای دیگر را دارد میتوان از ظرفیت سایر شرکتهای سهامی زراعی استان برای تولید بذر استفاده کرد.
حسینی خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط فعلی در استان بذور تولید شده در خراسان جنوبی متقاضی داشته و این اقدام باعث ارزش افزوده برای استان خواهد شد.
انتهای پیام/۱۲۷
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0