داستان ادامه‌دار کمبود روغن جامد در خراسان‌جنوبی؛

کمبود روغن جامد در خراسان‌جنوبی به ۵ ماه رسید/ مردمی که در صف‌های طولانی، کرونا را همراه روغن خرید می‌کنند

در حالی که پنج ماه از کمبود روغن جامد در خراسان‌جنوبی می‌گذرد در حال حاضر توزیع نامناسب آن باعث ایجاد صف‌های طولانی در این شرایط کرونایی شده است.

به گزارش خبرنگار خاورستان، از اواخر مرداد ماه سال جاری خبرهایی در خصوص کمبود و نبود روغن جامد در بازار بیرجند و خراسان‌جنوبی مطرح شده و در حال حاضر که حدود ۵ ماه می‌گذرد همچنان کمبود روغن جامد در خراسان‌جنوبی وجود دارد.
طبق اعلام مسئولان اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی طی بازه‌های زمانی مختلف چندین تن روغن جامد در سطح خراسان‌جنوبی توزیع شده اما به نظر می‌رسد این مقدار، با نیاز استان هم‌خوانی نداشته چراکه طی روزهای اخیر مردم در نقاط مختلف استان برای دریافت یک حلب روغن جامد مجبور به انتظا‌ر چندین ساعته در صف‌های طولانی در شرایط کرونایی بودند.
آبان ماه امسال بود که الیاس جویبان معاون امور بازرگانی و توسعه و تجارت اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان‌جنوبی در گفت‌وگو با خاورستان، از توزیع روغن جامد در فروشگاه‌های اتکا خبر داد و گفت: روغن مایع روزانه در سطح سایر مغازه‌ها شهر توزیع می‌شود.
هم اکنون که دی ماه به روزهای پایانی خود نزدیک می‌شود بحث کمبود و نبود روغن جامد در خراسان‌جنوبی ادامه دارد و علی‌رغم این‌که بارها رسانه‌ها به این موضوع پراخته‌اند نه تنها مشکل کمبود روغن جامد حل نشده بلکه نحوه توزیع روغن جامد در برخی از شهرستان‌های استان باعث ایجاد صفهای طولانی و شلوغ در این روزهایی که کرونا همچنان در استان جولان می‌دهد نیز شده است صفهای طولانی که هیچ خبری از فاصله گذاری اجتماعی و رعایت پروتکل‌های بهداشتی نیست.
ایجاد صف برای دریافت روغن در شرایط کرونایی
برای نمونه طی روزهای گذشته توزیع روغن جامد در شهر حاجی‌آباد زیرکوه باعث ایجاد صف‌های طولانی و ساعات‌ها انتظار برای دریافت یک حلب روغن شده و مردم نیز برای دریافت یک روغن جامد حاضر شدند ویروس کرونا را به جان بخرند و در صف‌های شلوغ منتظر بمانند.
جدای از بحث ایجاد صف‌های طولانی و انتظارهای چند ساعته برای دریافت روغن جامد که این روزها شاهد هستیم طی هفته و ماه‌های گذشته که روغن جامد به میزان اندک در برخی از عمده فروشی‌های شهر موجود بود، مغازه دارها روغن جامد را به شرط خرید رب گوجه فرنگی، روغن مایع، یک جعبه کیک، بیسکوییت و … به مشتری داده و می‌گفتند باید در کنار روغن جامد یک چیز دیگری بخرید و در غیر این صورت از فروش روغن جامد امتناع می‌کردند.
به گفته مسئولان صمت استان خراسان‌جنوبی کمبود روغن جامد تنها مربوط به خراسان‌جنوبی نیست و این مشکل در سراسر کشور وجود دارد اما به دلیل استفاده ۷۰ درصدی مردم خراسان‌جنوبی از روغن جامد این مشکل در استان ما بیش از سایر استان‌ها احساس می‌شود.
در حال حاضر پس از گذشت ۵ ماه از کمبود روغن جامد و موجود بودن بیشتر روغن مایع سرخ‌کردنی نسبت به روغن مایع خوراکی در بازار، این شرایط صدای مردم را در آورده و خواستار توزیع صحیح روغن جامد در بازار هستند.
توزیع روزانه ۱۵ تن روغن خوراکی در خراسان‌جنوبی
الیاس جویبان معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی در این خصوص در گفت‌وگو با خاورستان، از توزیع روزانه بیش از ۱۵ تن روغن خوراکی در خراسان‌جنوبی خبر داد.
وی افزود: روغن خوراکی به اندازه کافی به استان اختصاص پیدا کرده است.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی بیان کرد: ۱۸۵ تن روغن جامد جذب شده که در تمام شهرستان‌های خراسان‌جنوبی در حال توزیع است.
جویبان اظهار کرد: همشهریان در مرکز استان می‌توانند روغن جامد مورد نیاز را از فروشگاه‌های اینترنتی و واحدهای صنفی منتخب در شمال شهر دریافت کنند.
وی عنوان کرد: ۳۸۰ تن انواع روغن مایع از چند روز گذشته در استان در حال توزیع است که از طریق شرکت‌های پخش به صورت مویرگی در بین واحدهای خرده فروشی انجام می‌شود تا کمبودی در استان احساس نشود.
معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: روزانه ۱۵ تا ۲۰ تن روغن مایع و سرخ کردنی در استان توزیع می‌شود.
جویبان خاطرنشان کرد: مشکل کمبود روغن جامد مربوط به تمام کشور بوده و تنها مربوط به خراسان‌جنوبی نمی‌شود.
وی با بیان این‌که در ۹ ماه گذشته حدود ۹ هزار تن انواع کالای اساسی با هدف تنظیم بازار در استان شده، افزود: هیچ گونه نگرانی در بخش تامین کالا در استان وجود ندارد و جذب، تامین و توزیع اقلام اساسی به صورت مستمر در حال انجام است.
روغن جامد ۷۰ هزار تومان
بر اساس کانال اطلاع رسانی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی قیمت روغن جامد پنج کیلوگرمی ۷۰ هزار تومان و بطری ۲٫۵ لیتری روغن مایع ۳۰ هزار تومان است.
همچنین طبق پیگیری خبرنگار ما از سطح بازار بیرجند در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم لوبیا قرمز ۲۷ هزار تومان، لوبیا رشتی ۳۷ هزار تومان، لوبیا بلبلی ۳۸ هزار تومان، عدس ۲۵ هزار تومان، لپه ۳۷ هزار تومان و نخود ۲۳ هزار تومان است.
قیمت یک بسته ماکارانی ۷۰۰ گرمی ۷۸۰۰ تومان، برنج ایرانی کیسه ۱۰ کیلوگرمی ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار تومان، برنج هندی ۲۳۰ هزار تومان و برنج پاکستانی ۲۴۰ هزار تومان است.
قیمت بسته ۵ کیلوگرمی قند ۵۰ هزار تومان، بیشترین چای‌های که مورد استفاده مردم است از جمله بسته نیم کیلوگرمی چای گلین ۸۵ هزار تومان، چای احمد ۷۹ هزار تومان و چای گلستان ۸۵ هزار تومان است.
قیمت یک کیلوگرم تخم مرغ ۱۷ هزار تومان، گوشت مرغ کیلویی۲۰هزار و ۲۰۰ تومان، گوشت گوسفند کیلویی ۱۰۰ هزار تومان و گوشت گوساله کیلویی ۸۵ هزار تومان است.
انتهای پیام/۱۲۷/ ۳۸/ ۴