یارانه سفر به خراسان جنوبی اختصاص پیدا کند/ صادرات ۸۰۰ میلیارد دلاری صنایع دستی از استان
به گزارش خبرنگار خاورستان، حسن رمضانی مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی ظهر امروز در جلسه ستاد راهبردی و مدیریت اقتصاد مقاومتی خراسان جنوبی، اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۱۰ هزار هنرمند فعال در حوزه صنایع دستی در خراسان جنوبی فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه در سال ۹۶ تعداد ۱۵۵ فقره پروانه تولید انفرادی صادر شده است، افزود: در سال گذشته ۳ پروانه احداث کارگاه صادر شده و تعداد یک هزار و ۱۷۰ کارت شناسایی فعالیت برای صنعتگران صادر شده است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با بیان اینکه ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات به کارگاههای صنایع دستی اختصاص داده شده است، گفت: ۶۰ فقره مجوز پشتیبان مشاغل خانگی و ۵۰ فقره مستقل انفرادی صادر شده است.
رمضانی با بیان اینکه خراسان جنوبی در ۱۹ نمایشگاه داخل کشور حضور پیدا کرده است، تصریح کرد: در سال گذشته ۷۲ بازارچه نوروزی، فصلی و مناسبتی با ۲۶۰ غرفه در استان برگزار شده است.
وی با اشاره به اینکه سال ۹۴ به میزان ۱۹۲ میلیون تومان از فروش صنایع دستی در بازارچه ها عاید استان شده است، افزود: سال ۹۵ به میزان ۵۷۰ میلیون تومان در بازارچه ها صنایع دستی به فروش رسیده است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی به فروش ۷۰۰ میلیون تومانی صنایع دستی در نمایشگاه ها و بازارچه ها در سال ۹۲ اشاره کرد و گفت: در سال ۹۶ به میزان ۴ میلیارد و ۶۲۵ میلیون تومان در نمایشگاه و بازارچه فروش داشتیم.
رمضانی با اشاره به اینکه در نوروز سال ۹۷ یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان در نمایشگاه ها و بازارچه های فروش صنایع دستی داشتیم، خاطرنشان کرد: خراسان جنوبی با شرکت در نمایشگاه بین المللی مشهد مقدس ۸۰۰ میلیون تومان از فروش محصولات صنایع دستی عاید هنرمندان استان شده است.
وی با بیان اینکه از اول فروردین سال ۹۶ تا ۱۵ فروردین سال ۹۷ بیش از ۶ میلیارد تومان فروش در بازارچهها و نمایشگاههای انجام شده است، افزود: در سال ۹۶ به میزان ۸۰۰ میلیارد دلار صنایع دستی از استان صادر شده است.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با بیان اینکه در خراسان جنوبی کارشناس متخصص دست بافته های داری در گمرک نداریم، افزود: درخواست داریم بتوانیم از کارشناسان رسمی شرکت فرش و یا کارشناس دادگستری استفاده کنیم.
رمضانی با بیان اینکه سال گذشته ۷ صنعت فراموش شده را احیا کردیم، یادآور شد: همچنین سال گذشته ۱۳ نشان مرغوبیت کالا را گرفتیم که به فروش کالاها در بازارهای داخلی و خارجی کمک می کند.
وی با اشاره به اینکه روستای خراشاد به عنوان اولین روستای پارچه بافی در کشور شناخته شده است، افزود: پرونده ثبت جهانی روستای خراشاد امسال به یونسکو فرستاده شده است و امیدواریم به زودی خبر ثبت جهانی آن را به هم استانها بدهیم.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با بیان اینکه تا قبل از دولت تدبیر امید هیچ واحد بوم گردی در استان وجود نداشت، گفت: در حال حاضر ۳۳ اقامتگاه بوم گردی در استان فعال و جزو سرآمدان است و تا پایان سال به ۵۰ اقامتگاه خواهد رسید.
رمضانی با اشاره به اینکه ۳۰ میلیارد تومان تسهیلات دارای یارانه پرداخت شده است، تصریح کرد: سال گذشته به نسبت سال ۹۵ به میزان ۳۰ درصد افزایش ورود گردشگران را داشتیم.
وی اختصاص یارانه سفر به خراسان جنوبی را به عنوان یکی از درخواستهای این سازمان بیان کرد و افزود: اختصاص منابعی از محل کمکهای تامین اعتباری کشور به خراسان جنوبی، اختصاص فضاهایی در سایر استانها به سازمان میراث فرهنگی خراسان جنوبی برای عرضه محصولات صنایع دستی و اختصاص منابعی از سازمان شهرداریها و دهیاریها برای ایجاد کارگاههای صنایع دستی در روستاهای استان از جمله در خواستهای این اداره است.
انتهای پیام/ ۱۳۲/ ۱۱/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0