۱۰ مرداد؛ روز جهانی شیر مادر
به گزارش خاورستان، همه ساله اول آگوست که بهنام روز جهانی شیر مادر نامگذاری شده است، در کشورهای مختلف جهان گرامی داشته میشود. هدف از نامگذاری این روز، تشویق مادران به تغذیه فرزندان خود از این موهبت الهی است.
علت نامگذاری بالا بردن آگاهی همگانی در باره اهمیت تغذیه با شیر مادر و تشویق مادران به شیردهی برای بهبود سطح سلامت کودکان در سراسر جهان است
تاریخچه روز جهانی شیر مادر
در سال۱۹۹۰ سیاستگذاران یونیسف و سازمان بهداشت جهانی، با همکاری دو کشور امریکا و سوئد، از ۷ تا ۱۰ مرداد جلسهای را در محلی به نام سپدال دگلی اینوچنتی ایتالیا برگزار کردند تا برای تغذیه نوزاد با شیر مادر اصول و استانداردهای جهانی تنظیم کنند. نتیجه این گردهمایی صدور اعلامیهای بود که به نام محل برگزاری این گردهمایی، به «اعلامیه اینوچنتی» مشهور است و هر سال در سالگرد تصویب این اعلامیه با انتخاب یک شعار برای بالا بردن آگاهی همگان درباره اهمیت تغذیه با شیر مادر و ترویج آن در سراسر جهان تلاش میشود. برای نمونه شعار سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۷ «حمایت همهجانبه از مادران برای تداوم تغذیه با شیر مادر» و شعار هفته جهانی تغذیه با شیر مادر سال ۲۰۱۶ «پشتیبانی از مادران برای شیردهی در هر زمان و مکان» بود. هدف اصلی این رویداد ترویج فرهنگ شیردهی و شیردهی منحصر به فرد برای حداقل شش ماه اول از زندگی نوزاد میباشد.
در ایران مراسم هفته شیر دهی، برابر با «دهم تا شانزدهم مرداد» هر سال است.
اتحاد جهانی، برای اقدام به شیردهی، شبکهای ارتباطی بین افراد است که بهصورت جهانی برای گسترش شیردهی و فرهنگ شیردادن اقدام میکنند. این گروه با مشکلات با دیدگاههای مختلفی همچون: شیردهی، سلامت مادران و مشاورین شیردهی برخورد میکنند. در میان تمام مراکز و موسسههایی که برای گسترش فرهنگ شیردهی اقدام میکنند، دریک و پاتریس جلیف دو متخصص امور اطفال و تغذیه نوزادان، در هویدا کردن و انجام دادن چندین ابتکار اولیه نقش بزرگی داشتند.
در ۳۰ جولای ۲۰۱۰، یونیسف اعلام کرد که در هفته جهانی شیردهی، آنها همراه با شریکهایشان از متخصصین درمانی میخواهند که مادران جدید را تشویق به شیردهی کنند. آنتونی لیک، مدیر اجرایی یونیسف اعلام کرد، «شیرمادر بهترین شیری است که یک نوزاد میتواند داشته باشد و شیردهی به یک کودک بهترین شروع را برای زندگی میدهد.»
روز جهانی شیر مادر از ۲۵ سال است که به صورت سالانه با هدف شناخت و اهمیت تغذیه با شیر مادر برای همه مادران و اطلاع رسانی عموم مردم در بیش از ۱۲۵ کشور و با شعار حمایت همه جانبه از مادران برای تداوم تغذیه با شیر مادر جشن گرفته میشود.
شیر مادر در شش ماه اول تولد، تغذیه مورد نیاز نوزاد بوده و علاوه بر نقش غذایی، نوزاد را از بیماری نیز محافظت میکند.
سازمان بهداشت جهانی (WHO) توصیه میکند در شش ماه اول تولد هر نوزادی باید تنها با شیر مادر تغذیه شود.
دکتر نیتیا رامامورتی، رئیس بخش زنان و زایمان، بیمارستان فوریتس مالار، معتقد است: ” با توجه به تغییر شیوه زندگی امروزی و مصرف مواد غذایی آماده و کاهش فعالیت بدنی کودکان بیش از پیش در معرض چاقی و دیابت در سن جوانی قرار دارند که تغذیه با شیر مادر در دو سال اول زندگی از خطر ابتلا به چاقی پیشگیری میکند.” در واقع هفته جهانی تغذیه با شیر مادر World Breastfeeding Week جنبشی جهانی برای ترویج، حفاظت و حمایت از تغذیه با شیر مادر است که با همکاری جمعی تغییراتی در اینباره ایجاد کنیم.
هدف از برگزاری هفته جهانی تغذیه با شیر مادر بالا بردن آگاهی همگانی در باره اهمیت تغذیه با شیر مادر و تشویق مادران به شیردهی برای بهبود سطح سلامت کودکان در سراسر جهان است.
شعار هفته جهانی تغذیه با شیر مادر سال ۲۰۱۸ «تغذیه با شیر مادر: بنیاد زندگی» است. در جهانی که پر از نابرابری، بحران و فقر است تغذیه با شیر مادر پایهای برای سلامتی مادامالعمر برای نوزادان و مادران است. سازمان بهداشت جهانی و یونیسف امسال با این شعار تلاش میکند بر اهمیت کمک کردن به مادران برای شیردهی نوزادان خود در ساعت اول زندگی تاکید کنند. تماس پوستی مادر و نوزاد و مکیدن پستان مادر بسیار مهم است زیرا به تولید شیر کمک میکند. افزون بر این شیری که در دو سه روز اول پس از زایمان تولید میشود و کلستروم نامیده میشود، نخستین واکسن نوزاد به شمار میآید که سرشار از مواد مغذی و آنتیبادی است و سلامت کودکان را تضمین میکند.
تغذیه با شیر مادر بهترین راه برای تامین موادغذایی مورد نیاز نوزادان است. سازمان بهداشت جهانی به مادران توصیه میکند که از یک ساعت پس از تولد تا ۶ ماهگی منحصرا از شیر مادر برای تغذیه نوزادشان استفاده کنند و تا دو سالگی حتی بیش از آن شیردهی را به همراه مکملهای غذای نوزاد ادامه دهند.
انتهای پیام/۱۲۷
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0