مدیرکل دامپزشکی استان خراسان جنوبی

۱۸۲ بیماری خطرناک توسط دامپزشکی استان رصد و پایش می شود/ در سال ۹۴، بیش از ۶۹ هزار راس دام در کشتارگاه های استان ذبح شده اند/ سامان‌دهی تمامی میدان های دام خراسان جنوبی تا پایان سال

مدیرکل دامپزشکی استان خراسان جنوبی با اشاره به اینکه 182 بیماری خطرناک توسط دامپزشکی استان و کشور به شکل شبانه روزی رصد و پایش می شود، خاطر نشان کرد: مجموع بیماری های مهم طیور در کشور 34 مورد، دامی 111 مورد و بیماری های آبزیان 23 مورد می باشد.

به گزارش خبرنگار خاورستان، رفیعی پور، مدیرکل دامپزشکی استان خراسان جنوبی در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: در سال ۹۴ دامپزشکی استان توانسته است هر ماه یک تقدیرنامه کشوری و استانی را کسب کندو این دلیل بر بازدهی و نتیجه گرابودن دامپزشکی استان در ارزیابی مقام های کشوری است.

وی با بیان اینکه هدف اصلی سازمان حفظ و حراست سرمایه مهم دامی استان است، افزود: مسئولیت های سازمان دامپزشکی شامل، مبارزه و پیش گیری، درمان، آموزش، مراقبت، پژوهش و ریشه کنی بیماری های دامی است که همه این موارد اصول اولیه اقدامات دامپزشکی کشور و استان است.

مدیرکل دامپزشکی استان خراسان جنوبی با اشاره به اینکه ۱۸۲ بیماری خطرناک توسط دامپزشکی استان و کشور به شکل شبانه روزی رصد و پایش می شود، خاطر نشان کرد: مجموع بیماری های مهم طیور در کشور ۳۴ مورد، دامی ۱۱۱ مورد و بیماری های آبزیان ۲۳ مورد می باشد.
رفیعی پور با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد از بیماری های خطرناک بین انسان و دام مشترک می باشند، تصریح کرد: فعالیت های سازمان یک فعالیت شبانه روزی است و هدف گذاری آن برای حفظ سلامت جامعه می باشد.
وی بیان کرد: تا دوسال قبل اغلب بیماری ها از سمت شرق کشور وارد می شد اما امروزه ورود بیماری ها از غرب کشور شدت گرفته که به عنوان مثال می توان به تب برفکی اشاره کرد که کل کشور را ملتهب ساخته است.
مدیرکل دامپزشکی استان خراسان جنوبی گفت: در بحث اقتصادی، دامپزشکی خراسان جنوبی با توجه به همه ی مشکلات و رکود اقتصادی در چندین سال گذشته توانسته است آمار خوبی را از جمله رشد ۴۰ تا ۵۰ درصدی را به خود اختصاص دهد.
رفیعی پور ادامه داد: در سال ۹۴ و در بحث خوراک دام از ۸ میلیون به ۲۱ میلیون کیلوگرم، تولید جوجه یک روزه از ۵ میلیون به ۷ میلیون رسیده ایم.
وی خاطر نشان کرد: در خصوص مرغ زنده تولیدی استان نیز ۱۳ میلیون قطعه از استان به دیگر استان های کشور صادر و ۱۴ میلیون دیگر نیز در داخل استان به مرغ بسته بندی و منجمد تبدیل شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان خراسان جنوبی تصریح کرد: بیش از ۶۹ هزار راس دام در کشتارگاه های استان ذبح شده اند در حالی که در سال ۹۳، ۵۸ هزار راس بوده اند و عملیات بهداشتی سازمان نیز بر روی تمامی این کشتارها صورت گرفته است.
رفیعی پور با بیان اینکه بازرسی و نظارت در کشتارگاه‌ها و مراکز عرضه محصولات دامی نیز با رشد خوبی مواجه بوده است، گفت: در سال گذشته بیش از ۲۰۰ تن گوشت قرمز، مرغ و ماهی غیربهداشتی ضبط و معدوم شد.
وی ادامه داد: در طی این بازرسی‌ها ۶۴ مرکز عرضه محصولات و فراورده‌های دامی به مراکز قضایی ارجاع داده‌شده که منجر به پلمپ یک قصابی، ۲ مورد حبس و ۲۱ مورد نیز جریمه نقدی شده است.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی بیان کرد: این اداره کل از طریق اجرای چند مرحله اعم از واکسیناسیون، معاینه دام‌ها و نمونه‌گیری و آزمایش سلامت ۱۰۰ درصدی جامعه را تضمین می‌کند.
رفیعی پور با بیان اینکه با اجرای این مراحل تعداد کانون های بیماری طیور در استان ۵۱ درصد کاهش یافته است، افزود: کانون های بیماری در سال ۹۳ تعداد ۳۴۵ مورد بوده که در سال گذشته به ۱۷۲ مورد کاهش یافته است.
وی همچنین از کاهش ۵۷ درصدی ابتلای به تب مالت خبر داد و گفت: در سال گذشته بیش از یک میلیون رأس دام علیه تب کریمه کنگو و یک میلیون ۲۰۰ هزار رأس دام نیز علیه تب مالت واکسینه شدند.
بنا به گفته مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی دو میلیون و ۵۰۰ هزار مترمربع از جایگاه‌ها دام در خراسان جنوبی علیه بیماری‌ها نیز سم پاشی شده‌اند.
رفیعی پور با اشاره به برنامه‌های سال ۹۵، بیان کرد: تا پایان سال ۹۵ نیز تمامی میدان های دام در خراسان جنوبی سامان‌دهی می‌شوند.
وی از اجرای طرح درجه‌بندی مراکز عرضه فراورده‌های خام دامی در استان خبر داد و گفت: این طرح برای همه محصولات از جمله شیر خام نیز اجرا می‌شود.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی در توضیح اجرای این طرح، بیان کرد: برای اجرای این طرح، ۱۰۰ آیتم در نظارت و بازرسی‌ها موردبررسی قرار می‌گیرد.
رفیعی پور با بیان اینکه در راستای اجرای این طرح به فروشندگان مراکز نیز آموزش‌هایی داده می‌شود، بیان کرد: به هر مرکز، کدی ۹ رقمی و گواهینامه آموزشی ارائه می‌شود.
وی ادامه داد: با استفاده از نظرسنجی و رضایتمندی محصولات از طریق کد ۹ رقمی و آیتم های مورد بازرسی، مراکز فراورده‌های دامی درجه‌بندی می‌شوند.
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی بیان کرد: تاکنون ۵ مرکز در استان در درجه دو و بقیه نیز در درجه‌ها سوم و چهارم قرار دارند.