۳۶ پروژه عشایری در خراسانجنوبی افتتاح میشود
به گزارش خبرنگار خاورستان، مهدی عصمتیپور مدیر کل امور عشایری استان خراسانجنوبی پیش از ظهر امروز در نشست خبری پروژههای دهه فجر این اداره کل، اظهار کرد: امور عشایری استان به عنوان دبیر کمیته روستایی و عشایری ستاد دهه فجر خراسانجنوبی مشخص شده است.
وی افزود: فعالیت این ستاد از آبان ماه با همکاری ۲۰ دستگاه اجرایی آغاز شده است.
وی اظهار کرد: پروژههایی که در دهه فجر افتتاح خواهد شد در زمینههای طرح هادی با همکاری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، طرح اشتغالزایی با همکاری کمیته امداد، پروژههای آبیاری تحت فشار و لایه روبی قنوات با همکاری جهاد کشاورزی، پروژههای آبرسانی به محلات عشایری از طرف اداره کل امور عشایری، اهدای پنل های خورشیدی با همکاری شرکت برق و مرمت و بازسازی قنوات در محلات عشایری است.
مدیرکل امور عشایری خراسانجنوبی گفت: امور عشایری استان خراسانجنوبی امسال توانست بیشترین تسهیلات و اعتبارات ملی را طی سالهای گذشته از سازمان امور عشایری کشور جذب کند.
عصمتی پور به اهم برنامههایی که در دهه فجر انجام خواهد شد اشاره کرد و افزود: فضا سازی و آذین بندی ادارات، ارائه خدمات رایگان توسط اداره کل دامپزشکی. اهدای ۱۴ سری جهیزیه در روز تولد حضرت زهرا(س) در سطح استان. اطلاع رسانی جهت اگاه سازی از فضای مجازی، برگزاری مسابقات فرهنگی در فضای مجازی، توزیع سبدهای معیشتی برای خانوادهها و … از جمله برنامههای پیشبینی شده در دهه فجر است.
افتتاح ۳۶ پروژه عشایری
وی به افتتاح پروژهها در حوزه اداره کل عشایری استان طی دهه فجر اشاره کرد و گفت: ۳۶ پروژه امور عشایری استان طی دهه فجر افتتاح میشود.
مدیر کل امور عشایری خراسانجنوبی بیان کرد: برای این ۳۶ پروژه اعتباری به مبلغ ۱۸ میلیارد و ۳۴۶ میلیون تومان در ۱۱ شهرستان استان هزینه شده است.
عصمتی پور جمعیت برخوردار از این ۳۶ پروژه را ۲ هزار و ۴۱۵ نفر با ۴۸۳ خانوار عنوان کرد و گفت: در این تعداد پروژه ۳۴۱ اشتغال تثبیت و برای ۸۶ نفر اشتغال جدید ایجاد میشود.
وی خاطرنشان کرد: دو پروژه افتتاحی مهم در دهه فجر داریم که شامل طرح آبرسانی پایدار به محلات عشایری خواجه منجیکو در نهبندان با ۱۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان و آبرسانی به محله عشایری تیغناب در شهرستان سربیشه میشود.
پرداخت ۲۳ میلیارد تومان تسهیلات کم بهره
مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی به اقداماتی که در حوزه عشایری انجام شده اشاره و عنوان کرد: تاکنون ۲۳ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه و کم بهره در اختیار عشایر قرار گرفته که ۱۸ میلیارد تومان تسهیلات ۱۰ درصد یکساله در راستای طرح زنجیره تولید گوشت قرمز بوده و ۵ میلیارد و ۵۰ میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه در اختیار تشکل های عشایری استان برای تامین نهاده، کشت و پرورش گیاهان دارویی قرار داده شده است.
عصمتی پور اظهار کرد: سهمیه دریافت ۱۲۰۰ پنل خورشیدی برای تامین برق توسط عشایر استان استان را داشتیم که تاکنون کار شناسایی عشایر و تامین هزینه انجام شده و به زودی بین عشایر استان توزیع خواهد شد؛ ارزش ریالی هر پنل ۹ میلیون تومان است که ۹۰ درصد هزینه توسط دولت به صورت بلاعوض و ۱۰ درصد دیگر توسط عشایر تامین شده است.
وی به تامین علوفه برای دامهای عشایر استان اشاره کرد و گفت: در راستای تامین علوفه، سیلوی ذخیره ذرت در شهرستان زیرکوه با دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان احداث شده است.
مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی ادامه داد: در این راستا ۵ هزار تن ذرت سیلو شده جهت توزیع بین عشایر استان آماده شده و این اقدام با هدف تامین علوفه سالم، ارزان قیمت و با کیفیت صورت گرفته است.
عصمتی پور تصریح کرد: سهمیهای، برای میزان ذرت توزیعی در نظر گرفته نشده و عشایر به هر میزانی که نیاز داشته باشند میتوانند ذرت را از طریق تشکلهای عشایری پیگیری و دریافت کنند.
پرداخت ۱۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال با همکاری بنیاد برکت
وی به همکاری بنیاد برکت در بحث ایجاد شغل برای عشایر استان اشاره کرد و گفت: در این راستا تسهیلاتی به مبلغ ۱۰ میلیارد تومان به عشایر پرداخت شده است.
مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی عنوان کرد: به هر متقاضی ۵۰ میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه به صورت ۵ ساله با ۴ درصد سود و به منظور خرید دام جهت ایجاد شغل برای جوانان عشایری پرداخت میشود و تاکنون ۸ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان از این مبلغ جذب شده است.
عصمتی پور افزود: در این خصوص دام سبک اصلاح نژاد شده با نظارت بنیاد برکت در اختیار عشایر قرار میگیرد.
وی از امضای تفاهم نامه با دامپزشکی استان در ابتدای سال جاری خبر داد و گفت: طی این تفاهم نامه مقرر شده تمام دامهای عشایر استان به صورت رایگان در برابر بیماریهای تب برفی، پیپی آر و تب مالت واکسینه شوند.
مدیرکل امور عشایر استان در بحث بیمه برای عشایر خراسانجنوبی خاطرنشان کرد: در استان ۵۵ صندوق خرد زنان روستایی و عشایری و ۱۱ تشکل عشایری داریم که تاکنون برای ۸ تعاونی عشایری استان کد بیمه به منظور دریافت خدمات بیمهای، صادر شده است.
عصمتی پور با بیان اینکه برای ترویج بیمه روستائیان و عشایر باید اطلاع رسانی شود، گفت: عشایر میتوانند سالانه ۳۳۰ هزار تومان هزینه برای بیمه پرداخت کنند و در مقابل ماهیانه مبلغ ۵۸۰ هزار تومان را به عنوان حقوق دریافت کنند.
بیمه ۴۵ درصدی جمعیت عشایر استان
وی اظهار کرد: تاکنون ۴۵ درصد عشایر استان تحت پوشش بیمه روستائیان و عشایر قرار گرفتهاند.
مدیرکل امور عشایری خراسانجنوبی خاطرنشان کرد: در بحث بیمه عشایر از دو محل اقدام شده است؛ از طریق خوشههای صنایع دستی و تفاهم نامهای که سال گذشته همزمان با روز روستا و عشایر در استان به امضا رسیده است.
سهم بیمه عشایر از محل خوشههای صنایع دستی یکهزار نفر بوده که در حال حاضر این تعداد عشایر بیمه شدهاند و از طریق تفاهم نامه روز روستا و عشایر که بیمه جامعه هدف به مدت یکسال رایگان خواهد بود از بین عشایر استان ۳۲۰۰ نفر که شامل حال این بیمه میشدند شناسایی و به تهران معرفی شدهاند.
انتهای پیام/۱۲۷/ ۱۱/ ۴
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0