۷۰ درصد دامهای خراسانجنوبی از علوفه دَشتی ارتزاق میکنند
به گزارش خبرنگار خاورستان، ابتکار مسیول امور اقتصادی سازمان اطلاعات سپاه انصارالرضاعلیه السلام خراسانجنوبی بعد از ظهر امروز در جلسه قرارگاه مرکزی تولید، پشتیبانیها و مانع زداییها با موضوع پیگیری مشکلات دامداران استان در زمینه تامین نهادههای دامی و خشکسالی پیشرو، اظهار کرد: اگر قرار است قرارگاهی در استان برای رفع مشکلات انجام شود باید با ریاست استاندار باشد و از ظرفیت تمامی دستگاههای اجرایی که امکان کمک دارند استفاده شود.
وی افزود: از اقدامات جزیرهای برای رفع مشکلات استان خودداری شود و با هم افزایی و همکاری دستگاهها برای رفع مشکلات تلاش شود.
نسبت به توزیع نهاده نظارت شود
مسیول امور اقتصادی سازمان اطلاعات سپاه انصارالرضا علیه السلام خراسان جنوبی بیان کرد: نسبت به توزیع نهادهها نظارت بیشتری انجام شود چراکه مسائلی در مورد پلاکگذاری دام و تهیه علوفه برای یک دام براساس پلاک هویت طی چند نوبت شنیده شده و باعث گلایه دامداران شده است.
ابتکار گفت: پلاکگذاری گلوگاه تامین علوفه برای دام است و اگر به این مسئله نظارت نشود مشکلاتی در بحث تامین علوفه به وجود میآید.
محمدابراهیم ابراهیمی معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی خراسانجنوبی نیز در این جلسه اظهار کرد: مجوز خروج دام از استان دریافت شده است.
وی افزود: در مورد حذف دام مولد به طور طبیعی به منظور حفظ ترکیب گله سالانه ۲۰ تا ۲۵ درصد دام حذف میشود.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی خراسانجنوبی بیان کرد: دامدار باید شرایط را به گونهای پیشبینی کند که در سالهای ترسال و سالی که بهاری خوبی دارد تعدادی از دام خود را به فروش برساند که بتواند برای سال خشک علوفه مورد نیاز دام را تهیه کند؛ سالی که بهار خوبی دارد دامدار کمتر به علوفه نیاز دارد و باید در همان تر سالی به فکر خشکسالی باشد.
ابراهیمی عنوان کرد: در خراسانجنوبی در مورد دام سنتی و عشایر شرایط برعکس است؛ کشاورز در ترسالی اقدام به خرید دام کرده و به فکر ذخیره علوفه نیست اما در سال خشک که علوفهای در مراتع وجود و دامهایش افزایش یافتند به فکر فروش است و این مسئله باعث شده دامدار خراسانجنوبی همیشه در کف درآمد باشد و شرایط سختی داشته باشد.
وی با بیان اینکه واحد دامداری شامل داشتی و دَشتی میشود، گفت: داشتی یعنی دامدار از علوفه ذخیرهسازی شده برای دام استفاده کرده همیشه به فکر ذخیره سازی است و دَشتی استفاده از علوفه دشت و مرتع است که حدود ۷۰ درصد دامهای دامداران سنتی استان از علوفه دشتی ارتزاق میکنند.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی خراسانجنوبی اظهار کرد: معمولا در خراسان جنوبی همیشه دامداران سنتی از کمبود علوفه گلایه دارند. دامدار سنتی نمیگوید که دولت علوفه مورد نیاز دام را تامین نمیکند بلکه میگوید این میزان علوفه پاسخگوی نیاز دام نیست چراکه خودش اقدامی برای ذخیره علوفه در ترسالی نداشته و به فکر استفاده از علوفه دشتی بوده است.
ابراهیمی در مورد اقلام علوفهای که دامدار به منظور حفظ دام استفاده میکند، اشاره کرد و گفت: تفاله نیشکر، کلش حبوبات، سیب زمینی، نان و … ارزش غذایی برای دام ندارد اما دامدار فقط به دلیل حفظ دام مجبور است از خوراک خودش بزند که دام تغذیه شود.
وی ادامه داد: متاسفانه این مواردی است که وجود دارد و نباید کتمان کرد و همه جای نگرانی دارد.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی خراسانجنوبی در مورد کشت هیدروپونیک، اظهار کرد: این نوع کشت ایده خوبی است و باید برای به نتیجه رسیدن پیگیری شود.
ابراهیمی در بحث نظارتها برای توزیع علوفه بر اساس پلاک هویت دام، گفت: متاسفانه در این خصوص اینکه برای یک دام سوء استفاده صورت گیرد و چند نوبت پلاک گذاری انجام شود را قبول داریم.
وی افزود: این اقدام در مورد دامهای سنتی اتفاق میافتد و نمیتوان در خانه هر دامدار یک نفر را گذاشت که مراقب باشد یک دام را به چند نفر نفروشد و پلاک گذاری نشود چراکه دام سنتی و در روستا شاید طی یک هفته به چند نفر فروخته شود و طبیعی است که سوء استفاده انجام شود.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی خراسانجنوبی اظهار کرد: در بحث نظارت بر تامین علوفه بر اساس پلاک، فقط برای دامداری صنعتی که دام ثبت شده این امکان وجود دارد اما در مورد دامداری سنتی این مشکلات را شاهد هستیم.
ابراهیمی با بیان اینکه در مورد راستی آزمایی دام پلاک شده و تامین علوفه برای دام بر این اساس ادعایی نداریم که کار ما درست است، تصریح کرد: باید کار را درست انجام داد اما اقرار میکنم که سخت است و نمیتوان نسبت به دامداری سنتی در این خصوص نظارت و کنترل کاملی داشت و امکان سوء استفاده وجود دارد.
وی تاکید کرد: در این خصوص برای جلوگیری از این گونه برنامهها نیاز به کمک داریم و به دلیل نبود کمیت نیروی کار از دستگاههایی که امکان همکاری دارند استمداد میطلبیم و میگویم برای اینکه در بحث پلاک گذاری و تامین علوفه سوء استفادهای انجام نشود به داد ما برسید.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی خراسانجنوبی در مورد خرید از شرکت پشتیبانی امور دام، اظهار کرد: در بحث خرید از شرکت پشتیبانی امور دام به این معنی است که مال و سرمایه کشور را توی چاه بریزیم چراکه شرکت پشتیبانی امور دام کشور از این مسئله سود میلیاردی میکند.
ابراهیمی عنوان کرد: خریداری از شرکت پشتیبای امور دام باید زمانی انجام شود که دست ما از همه جا کوتاه و بسته شده و شرکت پشتیبانی به عنوان یک نفسکش است. به همین دلیل است که دولت نیز در بحث خرید دام کشتاری تردید داشته و اقدام نمیکند.
وی اظهار کرد: متقاضیان دارای ضوابط و شرایط لازم برای تامین انواع علوفه با شرایط مشخص و قیمت تمامشده ارزانتر در استان میتوانند به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانها مراجعه و درخواست خود را اعلام کنند.
انتهای پیام/۱۲۷
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0