مدیرکل امور عشایر خراسان‌جنوبی:

۸۰ درصد مراتع عشایری خراسان‌جنوبی خشک است

عصمتی‌پور گفت: از 8 میلیون هکتار مرتعی که در خراسان جنوبی وجود دارد سه میلیون و 400 هزار هکتار در اختیار عشایر استان است که امسال 80 درصد این مراتع خشک و بدون علف است.

به گزارش خبرنگار خاورستان، بعد از ظهر امروز قرارگاه مرکزی تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها با موضوع پیگیری مشکلات دامداران استان در زمینه تامین نهاده‌های دامی و خشکسالی پیش‌رو با حضور مهدی هنری مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی، محمد اصغرزاده مدیرکل دامپزشکی استان، مهدی عصمتی‌پور مدیرکل امور عشایر خراسان‌جنوبی، محمدابراهیم ابراهیمی معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی خراسان‌جنوبی و جمعی از مسئولان مربوطه برگزار شد.
مهدی عصمتی پور مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی در این جلسه به کاهش بارندگی و افزایش خشکسالی در استان اشاره و اظهار کرد: امسال سال خشک و سختی برای عشایر استان است.
وی افزود: از ۸ میلیون هکتار مرتعی که در خراسان جنوبی وجود دارد سه میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار در اختیار عشایر استان است که امسال ۸۰ درصد این مراتع خشک و بدون علف است. ۲۰ درصدی که علف دارد نیز به دلیل گردوخاک‌های زیادی که وجود داشته و دارد، خاک گرفته و مورد استفاده دام نیست و در این شرایط تامین علوفه از مراتع خراسان‌جنوبی برای دام صفر است. باید به فکر تامین علوفه خشبی باشیم.
مدیرکل امور عشایری خراسان جنوبی بیان کرد: در حال حاضر دستگاه‌هایی اجرایی زیادی اعلام آمادگی برای کمک به تامین علوفه دام عشایر استان داشته و پیگیر این مسئله هستند.
عصمتی‌پور از اقدام بسیج و سپاه برای تامین علوفه دام تشکر و عنوان کرد: از ۱۰ تعاونی عشایر استان، انبار برای ۹ هزار و ۳۰۰ تن علوفه جهت ذخیره سازی داریم که می‌توانیم اختیار مجموعه بسیج سازندگی قرار دهیم.
وی اظهار کرد: اگر بتوان به حمل و نقل برای تامین علوفه کمک کرد بخش زیادی از مشکلات تامین علوفه حل خواهد شد و باید هر تصمیمی که ما را زودتر به تامین علوفه نزدیک می‌کند را عملی کرد.
مدیرکل امور عشایری خراسان‌جنوبی به همکاری دامپزشکی استان در خصوص واکسیناسیون رایگان دام عشایر در سال گذشته اشاره کرد و گفت: با توجه به این‌که از اواخر فروردین امسال درصدی از دام عشایر استان برای تغذیه به استان‌های مجاور منتقل شده و می‌شوند، عشایر قبل از انتقال دام حتما نسبت به واکسیناسیون دام در استان خراسان جنوبی اقدام کنند.
عصمتی پور افزود: میانگین بارش استان نسبت به سال گذشته ۷۳ رصد کاهش و نسبت به میانگین بلند مدت بیش از ۶۰ درصد کاهش داشته است.
وی با بیان اینکه خشکسالی زلزله خاموش است، گفت: با کاهش بارندگی و فقر مراتع، نوک پیکان خسکسالی در حوزه عشایر بوده و زندگی این قشر در حال نابودی است.
۱۴۱ میلیون مترمکعب کسری مخازن آب در استان
محمد محمدی نماینده مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی در این جلسه اظهار کرد: با توجه به کاهش بارندگی در سال جاری و میانگین میزان بارندگی تا اواسط فروردین ماه تا ۳۰ میلیمتر مسئولان مربوط پیش بینی سال خشکی برای خراسان جنوبی دارند.
وی افزود: در حال حاضر ۹۰٫۷ درصد مساحت استان خشک است و ۲۸ کانون فرسایش بادی در استان داریم.
نماینده مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی بیان کرد: ۱۴۱ میلیون مترمکعب کسری مخازن آب در استان داریم و فرونشست دشتهای سرایان و خوسف نیز به دلیل کسری مخازن آب استان انجام شده است.
محمدی عنوان کرد: باید گفتمان توسعه استان متناسب با تغییر اقلیم، تغییر پیدا کند نه اینکه یک گفتمان ثابتی برای تمامی شرایط داشته باشیم و بر اساس همان گفتمان ثابت آموزشها ارائه شود بلکه با تغییر اقلیم باید گفتمان توسعه را تغییر داده و آموزش به روز شود.
وی اظهار کرد: ۴۲۰ روستای خراسان جنوبی آبرسانی سیار می‌شود.
نماینده مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: برای حمل نهاده می‌توان از ظرفیت ماشین آلات راهداری و حمل و نقل جاده ای و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان استفاده کرد.
محمدی با بیان اینکه خرید دام مازاد استان در دستور کار باشد، افزود: اگر در بحث پرداخت تسهیلات به متقاضیان برای تهیه تانکرهای آبرسان سیار جهت تامین آب دام عشایر استان همکاری شود خوب است.
انتهای پیام/ ۱۲۷