۹۰۰ هکتار آبیاری تحت فشار در کشور انجام شده است/ خراسانجنوبی پیشرو در بهینه کردن مصرف آب
به گزارش خبرنگار خاورستان،علی مراد اکبری معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی پیش از ظهر امروز در حاشیه بازید از اراضی تسطیح شده روستای حسین آباد سادات بیرجند در جمع خبرنگاران اظهار کرد: از سال ۱۳۹۲ تاکنون حدود ۹۰۰ هکتار آبیاری تحت فشار در کشور انجام شده است.
وی با بیان اینکه با این کار تحول عظیمی در بخش بهینه کردن مصرف آب و کارایی مصرف آب در کشور اتفاق افتاده، افزود: خراسانجنوبی یکی از استانهای پیشرو طی سالهای گذشته در این زمینه بوده است.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به بازدیدی از پروژه آب و خاک روستای حسینآباد صورت گرفت، اظهار کرد: این پروژه در گذشته ۴۵ قطعه بوده که اکنون به حدود ۶۰ قطعه تبدیل شده و از مصادیق بارز بهینهکردن مصرف آب در بخش کشاورزی است.
اکبری بیان کرد: متوسط اجرای آبیاری تحت فشار برای خراسانجنوبی در برنامه پنجم حدود ۶۰۰ هکتار بوده که در سال گذشته به ۷ هزار هکتار تبدیل شده که امسال نیز حدود هزار هکتار انجام شده و ۱۰ هزار هکتار در حال انجام است.
وی با بیان اینکه تحول عظیمی در بحث توسعه آبیاری تحت فشار در خراسانجنوبی انجام شده و شاهد تحول بزرگی در استان بودیم، خاطرنشان کرد: خراسانجنوبی به دلیل اینکه طی سنوات گذشته با خشکسالی زیادی مواجه بوده فعالیت قوی در خصوص آبیاری تحت فشار نیز نداشته است .
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: میزان سطح آبیاری تحت فشار این استان نسبت به اراضی آبی حدود ۱۶ درصد بوده که متوسط کشور ۲۲ درصد است.
اکبری اظهار کرد: در دو سال گذشته حدود ۵۰ درصد سطح آبیاری تحت فشاری که طی سالهای گذشته انجام شده در خراسانجنوبی اتفاق افتاده است.
وی عنوان کرد: بهرهبرداران بخش کشاورزی نیز به این نتیجه رسیدهاند که برای بهینه کردن مصرف آب در این استان قدمهای مثبتی بردارند و ما نیز تلاش داریم منابع مورد نیاز را تامین کنیم.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی افزود: به استاندار خراسانجنوبی قول دادم هر چه در خراسانجنوبی آبیاری تحت فشار انجام شود منابع اعتباریاش را تامین خواهیم کرد و هیچگونه منابع مالی نداریم.
اکبری بیان کرد: خراسانجنوبی تقریبا سومین استان کشور از نظر سطح اجرایی و در حال اجرای آبیاری تحت فشار است. انشاءالله بتوانیم این را در سالهای آینده توسعه دهیم و بتوانیم به میانگین بیش از متوسط کشور در خراسانجنوبی برسیم.
وی با بیان اینکه به ازای هر هکتار آبیاری تحت فشار تقریبا پتانسیل ۴ تا۴۵۰۰ متر مکعب صرفهجویی آب را داریم، گفت: در مناطقی که رویکرد آنها به سمت آبیاری میکرو است صرفهجویی در بحث آب در حال پیشرفت است.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: پروژههای زیادی در خصوص آبیاری تحت فشار انجام شده و در واقع با انجام این کار از سال ۱۳۹۲ تا کنون حدود ۹۰۰ هزار هکتار انجام شده و توانستهایم بیش از حدود ۴ میلیارد متر مکعب آب در کشور صرفهجویی کنیم و با انباشت خشکسالی که در سالهای گذشته بوده توانستهایم با آن سازگاری داشته باشیم.
اکبری عنوان کرد: علیرغم خشکسالیها طی سالهای اخیر در تولید گندم به مدت ۴ سال خودکفا بودیم، در بحث شکر نیز در کشور در آستانه خودکفایی هستیم و همچنین در بحث دانههای روغنی در کشور با بهینه کردن مصرف آب و عملیات بهزراعی و بهنژادی توانستهایم از ضریب وابستگی ۹۵ درصد به حدود ۸۲ درصد برسیم که این نتیجه زحمات چند ساله است.
وی افزود: اقدامات بهزراعی و بهنژادی باعث شده بهرهوری خود را از ۰٫۹ کیلوگرم بر متر مکعب به ۱٫۳۲ کیلوگرم بر متر مکعب برسانیم و راندمان آبیاری نیز از حدود ۳۹ درصد به ۴۵ درصد رسیده است.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: پروژه تسطیح اراضی روستنای حسین آباد سادات نیز یکی از مصادیق بهینه کردن و کارایی مصرف آب است که یکپارچه شده و هماکنون به حدود ۶۰ قطعه رسیده که با این کار یک شبکه توزیع آب زیرزمینی به صورت کم فشار انجام شده است.
اکبری خاطرنشان کرد: پیشنهاد شد در این منطقه کشت بهینه و اقتصادی در بحث آب، مانند زرشک و محصولات گلخانه ای استفاده شود.
وی ادامه داد: گلخانههای NFT و گلخانههایی مدرنی که در کشور انجام شده میتوانند از منابع آبی در دسترس بهرهوری کامل را داشته باشند.
انتهای پیام/۱۲۷
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0