حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
اختصاص سالانه ۵۰۰ سهمیه امریه سربازی پسادکتری
معاون وزیر علوم خبر داد:

اختصاص سالانه ۵۰۰ سهمیه امریه سربازی پسادکتری

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از اخذ مجوز ۵۰۰ امریه سربازی سالانه برای محققان پسادکتری با موافقت رهبر معظم انقلاب خبر داد و گفت: آیین نامه اجرایی این امر به زودی ابلاغ خواهد شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، پیمان صالحی صبح امروز در مراسم تقدیر از پژوهشگران و فناوران برتر استان که در دانشگاه بیرجند برگزار شد، گفت: رشد علمی کشور همواره مورد تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی است و رشد علمی منافاتی با رشد اقتصادی ندارد.

وی با بیان اینکه نظام نوآوری پیوسته است و اگر دچار ضعف باشد با مشکل مواجه خواهیم شد، افزود: رشد علمی و فناوری یک زنجیره پیوسته از پژوهش تا بازار و رشد صنعتی و اقتصادی است.

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه بزرگترین مشکل اکوسیستم کشور درک سطوح آمادگی فناوری است، ادامه داد: باید توجه داشته باشیم که سطح ۸ و ۹ TRL، آمادگی فناوری برای اتصال محصولات به بازار می باشد و توسعه فناوری به سطوح آمادگی ۸ و ۹ در اختیار بخش خصوصی است.

صالحی بیان کرد: ۵۹ پارک علم و فناوری و ۳۰۰ مرکز رشد در کشور وجود دارد و بخش خصوصی باید از نتیجه تحقیقات کشور برای توسعه بهره بگیرد.

وی با تاکید براینکه تمرکز ما در وزارت علوم اجرای قانون هفتم توسعه است، افزود: در برنامه هفتم توسعه هدف‌های کمی از جمله رسیدن به رتبه ۱۴ جهانی انتشار مقالات تا اختصاص ۱۵ درصد از بودجه دانشگاه‌ها به امور پژوهشی مورد تاکید قرار گرفته است.

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: رتبه تولیدات علمی ایران در اسکوپوس از رتبه ۵۴ در سال ۱۹۹۶ به رتبه ۱۵ در سال ۲۰۲۰ رسیده و در طول ۴۵ سال اخیر جایگاه علمی ما و رتبه و تعداد اسناد علمی ما همواره پیشرفت داشته است.

صالحی ادامه داد: تعداد کل مجلات نمایه شده در پایگاه علمی اسکوپوس در طول ۲۵ سال اخیر ۱۰۱ نشریه و تعداد مجلات نمایه شده در پایگاه علمی اسکوپوس در سه سال اخیر ۸۳ نشریه بوده است.

به گفته وی؛ یک هزار و ۹۰۰ مجله تایید شده در وزارت علوم داریم و بودجه وزارت در سال ۱۴۰۲ یک میلیارد دلار برای پژوهش بوده که با این اعتبار کسب رتبه ۱۶ جهان معجزه است.

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: این بودجه برای مدیریت ۱۲۹ دانشگاه، ۵۸ پارک علم و فناوری و ۲۸ پژوهشگاه و مؤسسه پژوهشی است.

صالحی یادآور شد: در قانون هفتم توسعه پیش بینی شده است تا پایان این قانون باید سهم تحقیق و توسعه در تولید ناخالص داخلی (GDP) به ۲ درصد برسد.

وی در ادامه افزود: در حال حاضر تعداد قراردادهای ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت در حال اجرا ۱۲ هزار مورد به مبلغ ۷ هزار میلیارد تومان بوده است که می‌بایست افزایش یابد.

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از اخذ مجوز ۵۰۰ امریه سربازی سالانه برای محققان پسادکتری با موافقت رهبر معظم انقلاب خبر داد و گفت: آیین نامه اجرایی این امر به زودی ابلاغ خواهد شد.

صالحی با اشاره به بند (ب) ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش بنیان عنوان کرد: در بسیاری از استان‌های کشور استانداران به دانشگاه‌ها نسبت به تقویت ارتباط بین دانشگاه و صنعت ماموریت داده است.

 انتهای خبر/10

لینک کوتاه خبر