حالت تاریک
  • دوشنبه, 1403/11/08 شمسی | 2025/01/27 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
اختصاص ۱۵ درصد بودجه دانشگاه بیرجند به پژوهش
رئیس دانشگاه بیرجند عنوان کرد:

اختصاص ۱۵ درصد بودجه دانشگاه بیرجند به پژوهش

رئیس دانشگاه بیرجند گفت: امسال حدود ۱۲ تا ۱۵ درصد بودجه دانشگاه به بخش پژوهش و فناوری اختصاص یافت تا نسبت به انجام پژوهش‌های کاربردی و ارتقا این حوزه اقدام شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، احمد لامعی‌گیو در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری و تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه با اشاره به تاریخ انقلاب اسلامی و منظومه فکری امامین انقلاب گفت: بحث دانش، پژوهش و فناوری مساحت بزرگی از اندیشه این دو بزرگوار را به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: حضرت امام ( ره) سال ۱۳۶۸ بعد از پایان جنگ تحمیلی در نشست عده‌ای از فعالان عرصه بسیج، همه را به جهاد علمی دعوت کردند، همچنین سال ۱۳۷۵ مقام معظم رهبری در دانشگاه امیرکبیر موضوع جنبش نرم‌افزاری علم را مطرح کردند.

رئیس دانشگاه بیرجند تصریح کرد: در سایه این گفتمان و توجهی که عالی‌ترین مقام کشور به علم و اندیشه داشتند، صاحب تحول، رشد و توسعه در عرصه علم و فناوری شدیم.

لامعی‌گیو با بیان اینکه شاهد ارتقای اعضای هیئت علمی در دانشگاه‌ها هستیم عنوان کرد: اوایل انقلاب به ازای هر یک میلیون نفر جمعیت ۴۸ نفر پژوهشگر وجود داشت که امروزه به بیش از ۲۰ هزار پژوهشگر رسیده است.

وی یادآور شد: با همه توسعه‌هایی که در عرصه فناوری و پژوهش وجود دارد اما نسبت به برخی کشورها عقب هستیم و با بسیاری از کشورها در این حوزه فاصله داریم.

لامعی‌گیو با اشاره به سند بالادستی بیانیه گام دوم انقلاب گفت: در این سند موضوع نخبگان، دانش و فناوری بارها و بارها مورد تاکید قرار گرفته است، همچنین معظم‌له فرمودند جهان غرب در ۲۰۰ سال اخیر در سایه دانش و فناوری توانسته بر جهان حکومت کند و حتی با استفاده از این فناوری سبک زندگی، ارزش‌ها و اعتقادات را تغییر دهد.

معاون پژوهش، فناوری و نوآوری دانشگاه بیرجند هم گفت: در یکسال گذشته در بخش مدیریت امور پژوهشی، اقداماتی از قبیل پیاده‌سازی سامانه ثبت و برگزاری همایش‌ها، تسهیل فرایند ثبت درخواست‌های صندوق اعتبار دانشجویی، ثبت و بررسی اطلاعات و چارت نشریات ISC در ۱۰ سال اخیر، پذیرش ۶ پژوهشگر پسادکتری و افزایش بیش از ۴۰ درصد مبلغ پژوهانه اعضای هیات علمی انجام شد.

ابوالفضل اکبرپور افزود: مبلغ پژوهانه و صندوق اعتبار دانشجویی از ۸۵ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۲ به ۱۱۵ میلیارد ریال در سال جاری افزایش یافت.

وی بیان کرد: در این مدت ۱۷۲ مقاله در اسکوپوس، ۱۲۲ مقاله در JCR، تعداد ۲۳۴ مقاله در ISC و ۲۶۷مقاله علمی چاپ شد همچنین ۱۶۳ مقاله به همایش‌های ملی و ۱۰۷ مقاله در همایش‌های بین المللی رسید.

معاون پژوهش، فناوری و نوآوری دانشگاه بیرجند از افتتاح دفتر همکاری‌های علمی وزارت دفاع در راستای توافق نامه جهاد علمی خبر داد و عنوان کرد: همچنین اخذ مجوز مرکز رشد دانشگاه با پارک علم و فناوری، اخذ نخستین خانه خلاق استان، تدوین اساسنامه و افتتاح کلینیک‌های حقوقی، اقتصادی و اجتماعی در مرکز نوآوری دانشگاه از دیگر دستاوردها است.

وی با بیان اینکه از ابتدای سال تاکنون ۱۶ تفاهم‌نامه با حوزه‌های مختلف منعقد و ۲ اختراع نیز ثبت شده است یادآور شد: اکنون ۶۷ شرکت شامل دانش‌بنیان، واحد نوآور، هسته فناور، خلاق بنیان، شتاب‌دهنده و غیر دانش بنیان در دانشگاه بیرجند فعال است.

اکبرپور تاکید کرد: کمبود نیروی انسانی متخصص در آزمایشگاه مرکزی، ارتقا نظام HSE به حداقل استانداردهای لازک در آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های دانشگاه و تعمیر و کالیبراسیون دستگاه‌ها و تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی از جمله مشکلات و چالش‌های ما است.

در این مراسم از ۲۲ نفر از پژوهشگران عضو هیات علمی و ۲۱ دانشجو برتر دانشگاه بیرجند تجلیل و قدردانی شد.

منبع: ایرنا

انتهای خبر/10

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.