حالت تاریک
  • جمعه, 1403/11/05 شمسی | 2025/01/24 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
ایجاد وحدت سیاسی-اجتماعی با وحدت حوزه و دانشگاه
در گفتگو با خاورستان عنوان شد؛

ایجاد وحدت سیاسی-اجتماعی با وحدت حوزه و دانشگاه

٢٧ آذرماه روز وحدت حوزه و دانشگاه نام گرفت، البته وحدت نه به‌منظور وحدت فیزیکی، موضوعی یا رویکردی؛ بلکه وحدت به معنی حفظ اشتراکات و رفع اختلافات برای اینکه وحدت سیاسی- اجتماعی در جامعه ایجاد شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، حوزه و دانشگاه دو نهاد مهم فرهنگی کشور هستند که نقش ویژه و پررنگی در به پیروزی رساندن انقلاب اسلامی و همچنین پیشرفت دوران بعد از انقلاب تاکنون داشته‌اند. دو نهاد مهمی که همیشه با درک درست شرایط جامعه همواره نقش موثری در تمام صحنه‌ها و عرصه‌ها داشته‌اند و همیشه برای ایفای مسئولیت‌ها پیشقدم بوده‌اند. همین جلوداری و صحنه داری هم باعث شده تا همیشه این دو نهاد فکری و راهبردی در هدایت جامعه، مورد‌توجه و هجمه دشمنان قرار بگیرد.
قطعا وحدت حوزه و دانشگاه به دلیل نقش موثر آن در جامعه، برای تحقق اسلام ناب محمدی یک ضرورت است که باعث می‌شود انقلاب اسلامی پر فروغ و هویت‌های فرهنگی و اصیل اسلامی آن در مقابل هجوم ارزش‌های غربی محفوظ بماند.
پس از شهادت شهید آیت‌الله محمد مفتح در بیست و هفتم آذرماه سال ١٣۵٨، امام خمینی (ره) سالروز شهادت این مجاهد ربانی و خستگی‌ناپذیر را که از اساتید و پیروان اندیشه وحدت حوزه و دانشگاه بود را؛ به‌عنوان روز وحدت حوزه و دانشگاه نامگذاری کرد تا هم پاسداشتی برای تلاش‌های این شهید و هم یادآوری برای ارتباط، هم فکری و همکاری حوزه و دانشگاه در تمام زمان‌ها باشد.
امام خمینی رحمه الله درباره ضرورت وحدت حوزه و دانشگاه در بی‌اناتی فرموده‌اند: «امروز یکی از ضروری‌ترین تشکل‌ها بسیج دانشجو و طلبه است. طلاب علوم دینی و دانشجویان دانشگاه‌ها باید با تمام توان خود در مراکزشان از انقلاب و اسلام دفاع کنند. فرزندان بسیجی‌ام در این دو مرکز، پاسدار اصول تغییر‌ناپذیر نه شرقی نه غربی باشند، امروز دانشگاه و حوزه از هر محلی بیشتر به اتحاد و یگانگی احتیاج دارند».
آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب نیز در‌این‌خصوص در بی‌اناتی می‌فرمایند: «وحدت حوزه و دانشگاه، یعنی وحدت در هدف. هدف این است که همه به سمت ایجاد یک جامعه‌ی اسلامی پیشرفته‌ی مستقل، جامعه‌ی امام، جامعه‌ی پیشاهنگ، جامعه‌ی الگو، ملت شاهد - ملتی که مردم دنیا با نگاه به او جرات پیدا کنند، تا فکر تحول را در ذهن خودشان بگذرانند و در عملشان پیاده کنند - حرکت نمایند».

تلاش شهید مفتح برای مقابل با هجمه‌های فرهنگی دشمن
حجت‌الاسلام جواد اکبری مطلق رئیس امور پردیس‌های دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی به مناسبت ٢٧ آذرماه سالروز شهادت شهید آیت‌الله دکتر مفتح و روز وحدت حوزه و دانشگاه، در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، اظهارکرد: شهید مفتح قبل از انقلاب ملجا دانشجوی مسلمان و کسی بود که تلاش کرد تا واقعا اسلامی باشد، اسلامی بیندیشد، اسلام را یاد بگیرد و آن را به دیگران منتقل کند.
وی با اشاره به اینکه او در مسائل دینی بی‌پروا بود، ملاحظات را کنار می‌گذاشت، واقعیات را می‌گفت و همه‌جانبه نگر بود، افزود: او بعد از انقلاب هم یک شخصیت نافع و مفید بود که گرچه از او کم‌بهره گرفته شد و خیلی زود به شهادت رسید، اما زندگی مبارکش باعث شد تا بعد از شهادت هم درخشش عظیمی داشته باشد.
رئیس امور پردیس‌های دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی بیان کرد: شخصیت او طوری نبود که به‌راحتی از کنار مسائل رد شود، وقتی در دانشگاه می‌دید که عده‌ای ضد دینی و ضد اسلامی حرکت می‌کنند، بی‌مهابا جلوی آنها می‌ایستاد و از اینکه آنجا پایگاه الحاد شود، جلوگیری می‌کرد. منبر‌های او هم بسیار معروف، آگاهانه و روشنگرانه بود و باعث شد که علی‌رغم عمر کوتاه، نام ماندگار و ذهنیت نقادی از او باقی بماند.
اکبری مطلق با بیان اینکه شهید مفتح هم در سطح عالی حوزه و هم سطح عالی دانشگاه درس خواند و در حوزه تا حدی اجتهاد داشت، گفت: او کسی بود که تلاش کرد تا مباحث دینی را در کنج خانه و خلوت نگه ندارد و چون متوجه بود که دو عرصه مهم و تاثیرگذار جامعه یعنی حوزه و دانشگاه؛ دارد از هم جدا می‌شود، خودش را به حوزه وصل کرد، در‌حالی‌که در دانشگاه و دبیرستان هم تدریس می‌کرد.
او عنوان کرد: این اقدام او در این جهت بود تا بتواند هجمه‌ای را که دشمن علیه حوزه و فرهنگ دینی ایجاد کرده بود را حذف کند، بنابراین با ورود به دانشگاه؛ به نحو موثری مانع این هجمه دشمن شد که لازم است سالروز شهادت این شهید را گرامی داریم.

وحدت حوزه و دانشگاه برای حفظ استقلال کشور
رئیس امور پردیس‌های دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی با اشاره به دلیل نامگذاری ٢٧ آذرماه سالروز شهادت شهید مفتح به‌عنوان روز وحدت حوزه و دانشگاه، گفت: هدف از این نامگذاری به نحوی وحدت دانشجو و طلبه است چرا که استقلال کشور در گرو وحدت این دو مجمع بزرگ و مهم جامعه است که باید حفظ شود.
وی افزود: در‌واقع مهم‌ترین هدف از این وحدت، اجرای شعار نه شرقی نه غربی و حفظ استقلال کشور است که نتیجه آن هم اقتدار علمی و مبازه با تهاجم فرهنگی است.
اکبری مطلق اظهارکرد: این دو نهاد باید در کنار هم قرار بگیرند تا نگذارند هدف دشمن از آنچه تحت عنوان تئوری‌های شبه علمی ایجاد می‌کند تا ذهن‌ها را جهت‌دهی و فرماندهی کند، جلوگیری کند. دانشجو و طلبه، دانشگاه و حوزه باید در کنار هم قرار بگیرند تا این تهاجم دشمن را دفع کنند و کشور را به استقلال برسانند.
وی ادامه داد: دشمن در دانشگاه وابستگی ایجاد و سعی می‌کرد تا دانشگاه و دانشجویان را از هویت و فرهنگ‌شان دور کند، بنابراین باید وحدت حوزه و دانشگاه ایجاد می‌شد تا نهاد علمی دانشگاه قوی شود و هم راستا با فرهنگ جامعه به سمت کمال حرکت کند.
او افزود: از طرف دیگر یک سری تحجر‌های فکری در حوزه جولان می‌دادند که باید این وحدت ایجاد می‌شد تا حوزه هم متناسب با نیاز انسان معاصر و با‌توجه‌به پیش‌فرض‌های علمی و مبانی دینی که خودش دارد، بتواند نیاز دانشگاه را هم برطرف کند.
رئیس امور پردیس‌های دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی گفت: با‌توجه‌به اینکه دو منشا اصلی و تعیین کننده فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی جامعه ما حوزه و دانشگاه هستند، وقتی که کنار هم قرار بگیرند می‌توانند فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی را در جهت منافع جامعه حرکت دهند پس نباید شرایط طوری باشد که دانشگاه جدا و حوزه جدا حرکت کند.
وی اظهارکرد: نقشی که از این دو نهاد انتظار داریم این است که هر دو یک سو نظر باشند، چرا که اگر هر‌کدام به یک سو توجه داشته باشند، نمی‌توانند نقش خودشان را دقیق ایفا کنند و این وحدت است که باعث می‌شود نقش خود را به خوبی ایفا کنند، اگر نه با جدایی حوزه و دانشگاه اتفاقاتی افتاده و موانع تاریخی ایجاد شده است، در دانشگاه عده‌ای تحت عنوان غرب‌زده بودند و در حوزه هم عده‌ای هم دیگر را متوجه نمی‌شدند و هر‌کدام به سمتی رفتند که باعث ایجاد ضربه‌هایی شد.

وحدت حوزه و دانشگاه برای ایجاد وحدت سیاسی و اجتماعی
اکبری مطلق با تاکید بر اینکه هم حوزه و هم دانشگاه هر دو به تهذیب نیاز دارند، گفت: علم تنها برای جامعه فایده‌ای ندارد و باید با تهذیب و معنویت همراه شوند تا حضورشان در کنار هم حرکت علمی را به سمت خدمت به‌جامعه ببرد نه به سمت خیانت.
او تصریح کرد: البته منظور از وحدت هم؛ وحدت فیزیکی، وحدت موضوعی یا وحدت رویکردی خاص هم نیست، بلکه منظور این است که این دو نهاد اشتراکات خود را حفظ و اختلافات را برطرف کنند تا وحدت سیاسی اجتماعی در جامعه ایجاد و جامعه از نظر علمی و معنوی تقویت شود.
رئیس امور پردیس‌های دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی با اشاره به وضعیت فعلی وحدت حوزه و دانشگاه در جامعه، بیان کرد: متاسفانه آنقدر که درباره وحدت و تاکید بر آن حرف‌زده می‌شود، اما در عمل آنچنان اقدامی دیده نمی‌شود.
اکبری مطلق ادامه داد: اما لازمه وحدت حوزه و دانشگاه به‌عنوان دو فکر و تحول به این عظمت چیست؟ قطعا باید در‌این‌خصوص جلساتی برگزار و کمیته‌ای راه اندازی شود که روش‌های وحدت را بررسی و پیگیری کند و وقتی به نتیجه رسید، آن را عملی کند. این اقدام باید در استان‌ها آغاز و بعد در کشور اجرا شود.
وی افزود: البته در‌این‌خصوص ادغام مورد نظر نیست بلکه منظور این است که حوزه و دانشگاه در سیاست‌های کلی؛ جهت کلی پیدا کنند.

انتهای پیام/٧

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.