تسنیم تلاوت صفحه ۱۵۹ قرآن
انبیا در برخورد با خرافات و انحرافات، سنّتشکن بودهاند. «وَ نَذَرَ ما کانَ یَعْبُدُ آباؤُنا»
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، قدرت جسمی قوم عاد به قدری بالا بود که میگفتند: «مَنْ أَشَدُّ مِنَّا قُوَّةً» (فصّلت، ۱۵) چه کسی از ما نیرومندتر است؟ قرآن میفرماید: آنان به حدّی تنومند بودند که پس از هلاکتشان، گویا تنههای درخت خرما بر زمین افتاده است. «کَأَنَّهُمْ أَعْجازُ نَخْلٍ خاوِیَةٍ» (حاقّه، ۷)
کلمۀ «آلاءَ» جامعتر از نعمت میباشد و شامل هر نعمت ظاهری و باطنی، مادّی یا معنوی میشود، چنانکه در سوره الرّحمن مکرّر آمده است، و حتّی شامل عقاب و جهنّم که لازمۀ عدل الهی است، نیز میشود. (التحقیق فی کلمات القرآن)
امام صادق علیهالسّلام در مورد «فَاذْکُرُوا آلاءَ اللَّهِ» فرمودند: آلاء الهی، بزرگترین نعمت خداوند بر خلقش میباشد که همان ولایت ما اهل بیت علیهمالسّلام است. (تفسیر اثنیعشری)
پیامهای سورۀ اعراف - آیۀ ۶۹:
۱. دستورات پیامبر، دستورات خدا و یادآور فطرت بشر است و در زمینۀ رشد و تربیت انسان و از شئون ربوبیّت خدا میباشد. «جاءَکُمْ ذِکْرٌ مِنْ رَبِّکُمْ»
۲. پیامبران برخاسته از مردم و در مردم میباشند. «رَجُلٍ مِنْکُمْ»
۳. تحوّلات تاریخی و اجتماعی، تحت اراده و مشیّت خداوند و بر اساس سنّت اوست. «جَعَلَکُمْ خُلَفاءَ...»
۴. توانایی جسمی، از نعمتهای الهی است که باید در راه صحیح صرف شود. «زادَکُمْ فِی الْخَلْقِ بَصْطَةً فَاذْکُرُوا»
۵. یاد نعمتهای الهی، رمز رستگاری است. «فَاذْکُرُوا» «لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ» زیرا یاد نعمتها عشق و محبّت میآورد، محبّت، اطاعت در پی دارد و اطاعت نیز رستگاری به دنبال دارد.