
تسنیم وحی؛
تفسیر صفحه ۴۲ قرآن کریم
آن پیامبران، ما بعضی از آنان را بر بعضی برتری دادیم. از آنان کسی بود که خداوند با او سخن گفته و درجات بعضی از آنان را بالا برد، و به عیسیبنمریم نشانههای روشن (و معجزات) دادیم و او را با روحالقدس (جبرئیل) تأیید نمودیم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، در تفسیر صفحه ۴۲ قرآن کریم آمده است: «تِلْکَ الرُّسُلُ فَضَّلْنا بَعْضَهُمْ عَلی بَعْضٍ مِنْهُمْ مَنْ کَلَّمَ اللَّهُ وَ رَفَعَ بَعْضَهُمْ دَرَجاتٍ وَ آتَیْنا عِیسَی ابْنَ مَرْیَمَ الْبَیِّناتِ وَ أَیَّدْناهُ بِرُوحِ الْقُدُسِ وَ لَوْ شاءَ اللَّهُ مَا اقْتَتَلَ الَّذِینَ مِنْ بَعْدِهِمْ مِنْ بَعْدِ ما جاءَتْهُمُ الْبَیِّناتُ وَ لکِنِ اخْتَلَفُوا فَمِنْهُمْ مَنْ آمَنَ وَ مِنْهُمْ مَنْ کَفَرَ وَ لَوْ شاءَ اللَّهُ مَا اقْتَتَلُوا وَ لکِنَّ اللَّهَ یَفْعَلُ ما یُرِیدُ» آن پیامبران، ما بعضی از آنان را بر بعضی برتری دادیم. از آنان کسی بود که خداوند با او سخن گفته و درجات بعضی از آنان را بالا برد، و به عیسیبنمریم نشانههای روشن (و معجزات) دادیم و او را با روحالقدس (جبرئیل) تأیید نمودیم، و اگر خدا میخواست، کسانی که بعد از آنان (پیامبران) بودند، پس از آنکه نشانههای روشن برای آنها آمد، با هم جنگ و ستیز نمیکردند. (امّا خداوند مردم را در پیمودن راه سعادت آزاد گذارده است،) ولی با هم اختلاف کردند پس برخی از آنان ایمان آورده و بعضی کافر شدند. (و باز) اگر خدا میخواست (مؤمنان و کافران) با هم پیکار نمیکردند، ولی خداوند آنچه را اراده کند انجام میدهد. (و ارادۀ حکیمانۀ او بر آزاد گذاردن مردم است.)
نکتههای سورۀ بقره - آیۀ ۲۵۳:
تعدادانبیاء چقدر است؟
گرچه طبق احادیث، تعداد انبیاء ۱۲۴ هزار نفر بوده است،
امّا تنها نام ۲۵ نفر از آنان در قرآن آمده و نام دیگران برده نشده است. «مِنْهُمْ مَنْ قَصَصْنا عَلَیْکَ وَ مِنْهُمْ مَنْ لَمْ نَقْصُصْ» «غافر، ۷۸»
مقام و درجات انبیاء یکسان نیست و هر کدام جایگاه و امتیازاتی دارند:
مثلًا امتیاز پیامبر اسلام صلّی اللَّه علیه و آله خاتمیّت، امّی بودن، تحریف نشدن کتابش؛
امتیاز ابراهیم علیهالسّلام یک تنه امّت بودن و نسل مبارک داشتن؛
امتیاز نوح علیهالسّلام طول عمر و پایداری و دریافت سلام ویژه از طرف خداوند است.
در این آیه، امتیاز حضرت موسی و عیسی علیهماالسّلام بیان شده که موسی مخاطب سخن خداوند و عیسی مؤیّد به روحالقدس بوده است.
کلمۀ «دَرَجاتٍ» نشانۀ برتریهای متعدّد است.
فخر رازی در تفسیر کبیر ذیل این آیه، حدود بیست امتیاز برای پیامبر اسلام صلّی اللَّه علیه و آله بیان کرده است.
از آن جمله: معجزۀ پیامبر اسلام صلّی اللَّه علیه و آله قرآن کریم بر همۀ معجزات برتری دارد.
دیگر اینکه پیامبر اسلام بر همۀ پیامبران گواه است، چنان که میفرماید: «فَکَیْفَ إِذا جِئْنا مِنْ کُلِّ أُمَّةٍ بِشَهِیدٍ وَ جِئْنا بِکَ عَلی هؤُلاءِ شَهِیداً» «نساء، ۴۱»
انتهای خبر/10
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!