حالت تاریک
  • چهارشنبه, 1404/02/17 شمسی | 2025/05/07 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
تندیس شهید رئیسی استاندارد میدان است
گلایه از کوچک‌بودن تندیس شهید‌ رئیسی در بیرجند؛

تندیس شهید رئیسی استاندارد میدان است

ساخت تندیس شهید رئیسی در ابعاد خاص و نصب آن در میدان منتسب به نام این شهید بزرگوار، انتقاد مردم و مطالبه‌گران را به همراه داشت که از نظر شهردار بیرجند، این تندیس توسط استاد حرفه‌ای ساخته شده و انتقادات غیر کارشناسی است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، در آستانه اولین سالگرد شهادت شهید رئیسی؛ ساخت و نصب تندیس این شهید در میدان منتسب به نام ایشان خبرساز شد.

مجسمه یا تندیسی که گویا طی یکی دو روز گذشته در میدان شهید رئیسی بیرجند نصب شده است، مورد انتقاد مطالبه‌گران و مردم بیرجند قرار‌گرفته و

در‌این‌ خصوص نقد‌هایی نسبت به مناسب یا درخور‌شان نبودن این میدان و البته ابعاد کوچک تندیس نصب شده این شهید، وارد شده است.

 این منتقدان معتقدند که با‌توجه‌به اینکه شهید رئیسی علاوه بر مقام ریاست‌جمهوری؛ نماینده چند دوره مردم خراسان جنوبی در مجلس خبرگان و به‌نوعی فرزند خراسان جنوبی بودند، باید یک میدان بزرگ و مرکزی و همچنین یک تندیس بزرگ و باشکوه از این شهید بزرگوار ساخته و نصب می‌شد و تندیس فعلی نیز در مقابل مقام شامخ این شهید اصلا در‌خور‌شان نبوده است.
در همین خصوص موضوع را از شورا و شهرداری بیرجند پیگیری کردیم.

نامگذاری میدان و ساخت تندیس شهید رئیسی بدون نظر شورا بوده
عباس سروری عضو شورای شهر بیرجند در‌این‌خصوص در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، اظهارکرد: بنده مطالبات مردمی در‌خصوص نامناسب بودن تندیس شهیدرئیسی را در فضای مجازی دیده و شنیده‌ام اما هنوز این تندیس را از نزدیک ندیده‌ام.

وی افزود: نظارت بر بحث‌های عملکردی شهردار بر عهده شورای شهر است و البته نظارت بر اجرای صحیح اینگونه امور شهری نیز برعهده شهردار است.

عضو شورای شهر بیرجند در‌خصوص روند نامگذاری و همچنین ساخت ونصب تندیس شهید رئیسی نیز گفت: نمی‌دانم که برای ساخت این تندیس شهرداری کمیته‌ای تشکیل داده یا نه، اما اینکه شهرداری در‌این‌خصوص مصوبه‌ای از شورا داشته باشد هم در ذهنم نیست، البته یک مصوبه‌ای که از سوی شورا در‌این‌خصوص وجود دارد، مربوط به بازسازی میدان سوم مدرس یا همان میدان شهید رئیسی است.

سروری در‌خصوص نامگذاری میدان سوم مدرس به نام میدان شهید رئیسی نیز گفت: در‌این‌خصوص از امور اداری شهرداری در‌رابطه‌با مصوبه داشتن از شورا سوال کردم که مصوبه‌ای نبود، اما در‌این‌خصوص نامه‌ای از امور شهری شهرداری در‌خصوص نامگذاری یک مکان به نام شهید رئیسی وجود داشت که البته بنده بعد از نصب تابلوی میدان، متوجه این نامگذاری شدم.

وی در‌خصوص انتقادات مردمی نسبت به‌اندازه تندیس شهید رئیسی نیز اظهارکرد: همانطور که گفتم تاکنون این تندیس و المان را از نزدیک ندیده‌ام، اما اگر پیمانکار در‌این‌خصوص قصوری داشته است باید شهرداری از این بابت پیگیری قانونی کرده و خسارت بگیرد، اگر هم دوستان شهرداری در‌این‌خصوص نظارتی نداشته‌اند هم باید شورای شهر پیگیر این موضوع شود که چرا علی‌رغم هزینه انجام شده، کار به‌درستی انجام نشده است.

سروری عنوان کرد: قطعا باید در‌این‌خصوص جلسه فوق العادی تشکیل و یا جلسه روز شنبه شورا به طور کامل به این موضوع اختصاص پیدا کند تا هر کس قصوری کرده پاسخگو باشد.

وی بیان کرد: در اواخر سال گذشته، شورای شهر باغ مفاخر یا باغ شهرداری را به نام خادم الرضا شهید رئیسی نامگذاری کرد که با‌توجه‌به اینکه موقعیت خوبی دارد و بهترین مکانی بود که هنوز نامگذاری نشده بود، اقدام خوبی بود.

با نامگذاری میدان سوم مدرس به نام شهید رئیسی مخالف بودم

او ادامه داد: اما بنده از همان ابتدا با نامگذاری میدان سوم مدرس به‌عنوان میدان شهید رئیسی مخالف بودم چرا که این میدان بارها دستخوش تغییر شده و اغلب مردم هم آن را به‌عنوان میدان سوم مدرس می‌شناسند، مثل خیابان منتظری که به خیابان خاکی و چهارراه شهید راستگو که به سه‌راه اسدی معروف است و تغییر نام آن زیاد کاربرد نداشته است.

عضو شورای شهر بیرجند بیان کرد: شاید دلیل این نامگذاری فشار استانداری به شهرداری بوده و یا خود شهرداری می‌خواسته به دلیل زنده نگه‌داشتن یاد و نام شهید این اقدام را انجام دهد.

سروری بیان کرد: بهتر بود قبل از نامگذاری و همچنین نصب تندیس شهید رئیسی، با شورای شهر هم مشورت و هم‌اندیشی می‌شد. اکنون هم اگر اشتباه یا قصوری صورت گرفته و تندیسی با ابعاد نامناسب نصب شده است باید ضمن عذرخواهی از مردم، این تندیس جمع‌آوری و در فضای دیگری نصب شود و یک تندیس بزرگتر برای این میدان ساخته شود.

ساخت تندیس شهید رئیسی توسط مجسمه ساز برتر کشور
مهدی بهترین شهردار بیرجند نیز در‌این‌خصوص در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی خاورستان، اظهارکرد: با‌توجه‌به اینکه شهید رئیسی به‌نوعی متعلق به بیرجند و استان خراسان جنوبی است و شاهد خدمات قابل‌توجه ایشان و دولت سیزدهم در استان و البته شهر بیرجند به‌عنوان مرکز استان بودیم، متعاقب شهادت ایشان و با‌توجه‌به تشییع باشکوه پیکر شهدا در بیرجند، بر آن شدیم که یک مکان یا می‌دانی را در شهر به نام شهید رئیسی نامگذاری کنیم.

وی افزود: با‌توجه‌به اینکه در حال حاضر، خیابان، بلوار یا میدان جدیدالتاسیسی در سطح شهر بیرجند وجود ندارد، دو مکان را به نام این شهید نامگذاری کردیم که یکی میدان سوم مدرس به‌عنوان یکی از بهترین میادین شهر است که علی‌رغم نا‌مهربانی‌های برخی اعضای شورای شهر این کار انجام شد. مکان دوم هم یک مسجد در باغ شهرداری به‌عنوان بزرگترین پارک خراسان جنوبی با وسعت ١١ هکتار است که به‌عنوان مسجد خادم الرضا شهید رئیسی نامگذاری شد و یکی از بهترین مساجد سطح شهر محسوب می‌شود.

شهردار بیرجند بیان کرد: بعد از نامگذاری میدان شهید رئیسی، نوسازی این میدان هم در دستور کار شهرداری قرار گرفت و یک تیم طراحی؛ عمدتا شامل طراحان بومی با‌توجه‌به مسائل منطقه‌ای، اسلامی و ملی، طراحی این میدان را انجام دادند تا کار نوسازی به‌صورت کامل انجام شود.

بهترین گفت: در طراحی این میدان، تندیس شهید رئیسی را نیز در نظر گرفتیم و کار ساخت آن را به یکی از بهترین مجسمه‌سازان کشور یعنی استاد قشقایی سپردیم. استاد قشقایی جزو سه مجسمه ساز برتر کشور است که در مقطعی هم عضو هیئت‌مدیره انجمن مجسمه‌سازان ایران بوده و المان میدان قدس بیرجند هم که در سال‌های قبل ساخته شده نیز کار این استاد است.

وی تشریح کرد: این استاد با حضور در بیرجند و بازدید مستقیم از میدان و بررسی ابعاد و...، این نوع مجسمه را در این اندازه پیشنهاد کرد و بر اساس شرایط هنری که توسط هنرمند پیش‌بینی شده، ساخته و نصب شده، بنابراین اندازه این تندیس استاندارد است.

تندیس استاندارد است و امکان تغییر وجود ندارد

بهترین در‌خصوص اینکه آیا امکان تغییر تندیس فعلی و استفاده از تندیس بزرگتر دیگری وجود دارد، گفت: این تندیس در ابعاد استاندارد ساخته شده و وقتی استاد کار را به‌درستی انجام داده است، قابل تغییر نیست.
او با تاکید بر اینکه در ساخت این تندیس؛ یک کار استاندارد توسط یک هنرمند استاندارد انجام شده است، تصریح کرد: تفسیر یا تحلیل آثار هنری باید در فضای کاملا هنری انجام بگیرد و قطعا افرادی باید در‌این‌خصوص اظهار‌نظر کنند که شاخص این کار را دارند.
شهردار بیرجند بیان کرد: با‌توجه‌به اینکه این تندیس با‌توجه‌به ابعاد میدان و نوع موادی که در ساخت آن به‌کار رفته (از جمله استفاده از رنگ ضد حریق برای سازگاری و ماندگاری چندساله در شرایط جوی منطقه) به‌صورت استاندارد انجام شده، استاد مجری از کارش دفاع می‌کند.
بهترین گفت: هم‌اکنون ابعاد تندیس استاندارد و نصب آن آزمایشی است، اما اگر ارتفاع نصب آن یا موارد جزئی دیگری از نظر استاد موردی داشته باشد، تغییراتی انجام و تندیس تکمیل خواهد شد.

بهسازی میدان شهید رئیسی ادامه‌دارد

وی یادآور شد: البته کاربه‌سازی میدان شهید رئیسی هنوز تمام نشده و موارد دیگری از‌جمله آسفالت و خط کشی محوری اطراف میدان، تکمیل نورپردازی، تکمیل آبنما‌ها که برای اولین‌بار با استفاده از گو‌های گردان در حال ساخت است و... در حال اجراست.
او افزود: با‌توجه‌به منتسب بودن عدد ٨ در مورد شهید رئیسی نیز؛ ٨ درخت سرو به‌صورت قرنیز در اطراف این میدان کاشت شده است.
بهترین همچنین در‌خصوص اینکه آیا امکان دارد میدان یا مکان دیگری که درخور شهید رئیسی باشد، به نام ایشان نامگذاری شود نیز گفت: برای تغییر نامگذاری، مکان و میدان مناسب دیگری در سطح شهر وجود ندارد و هیچ خیابان یا میدان جدیدالتاسیسی که مرکزیت داشته باشد، وجود ندارد و قطعا خیابان‌های حاشیه شهر نیز در‌این‌خصوص زیبنده نیست.
وی با تاکید بر اینکه هیچ‌گونه هدف یا نیت خاصی پشت این اقدام نبوده و تمام اقدامات صورت‌گرفته در راستای گرامی‌داشت سالگرد شهید رئیسی و با نگاهی فرهنگی و ارزش‌محور انجام شده است، اظهارکرد: خدمات کم‌نظیر شهید رئیسی در دوره مسئولیت‌شان، به‌ویژه در توسعه زیرساخت‌های شهر بیرجند، از تخصیص اتوبوس‌های حمل‌ونقل شهری تا واگذاری خودروی ۶۰ میلیاردی آتش‌نشانی، آخرین هدیه شهید رئیسی به مردم بیرجند بود؛ خدماتی که در تاریخ انقلاب بی‌نظیر و ماندگار خواهند ماند.

انتهای پیام/٧ 

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!