حالت تاریک
قیاس معادن درست نیست
رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی بیرجند:

قیاس معادن درست نیست

رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی بیرجند گفت: بیشترین چالش در حوزه معدن با وزارت خانه این بوده که نتوانستیم درک مشخصی در ذهن وزارت خانه و متولیان معدن ایجاد کنیم که مقایسه معادن با یکدیگر یک موضوع درست نیست.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، خراسان‌جنوبی یکی از استان‌های قطب معدنی کشور است و خاک طلایی آن از ظرفیت‌های معدنی پر است و با داشتن بیش از هفت میلیارد تن ذخایر معدنی به عنوان بهشت معادن نام برد.

 سهم خراسان‌جنوبی از کل معادن کشور ۶ درصد، تعداد اشتغال معادن کشور ۹ درصد و از میزان ذخیره قطعی معادن کشور ۱۳ درصد است.

در خراسان جنوبی ۸۰۴ معدن وجود دارد که ذخیره مجموع آنها بیش از ۷ میلیارد تن است.

با همه این شرایط اما کمبودهای بسیاری در حوزه معدنی استان وجود دارد و معدنکاران با جالش‌های بسیاری برای فعالیت روبرو هستند که رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان» اظهار کرد: بیشترین چالش در حوزه معدن با وزارت خانه این بوده که نتوانستیم درک مشخصی در ذهن وزارت خانه و متولیان معدن ایجاد کنیم که مقایسه معادن با یکدیگر یک موضوع درست نیست و این که گل‌گهر را هم یک معدن ببینید و بنتونیت با یک تراکتور و چهار تا کارگر را هم یک معدن ببینید قیاس مع‌الفارق است. 

احمد پروین گفت: متاسفانه تمام آیین‌های اجرایی و قوانین بر اساس آن مواردی است که برای معادن بزرگ گرفته می‌شود و به معادن کوچک تعمیم داده می‌شود

وی افزود: یک بار برای همیشه این موضوع باید تفکیک شود زمانی که به حقوق دولتی می رسیم مشاهده می کنیم ۸۵ درصد حقوق دولتی را ۲۰ درصد معادن می دهند که معادن بزرگ هستند .

رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی بیرجند ادامه داد: ۸۰ درصد معادن دیگر که قرار است ۱۵ درصد حقوق دولتی را بدهند با مشکل روبرو هستند که یک دفعه دستورالعمل می آید که تقسیط حقوق دولتی را هم که ممنوع کردند به این معنا که یک معدنی که در سال کل درآمدش به یک میلیارد تومان هم نرسد چون نتوانسته معوقات را بدهد گازوئیل‌اش قطع می‌شود و تنها دلخوشی‌اش،تقسیط بوده است آن هم ممنوع شده است .

وی عنوان‌ کرد: مشکل بعدی تعهدات ارزی است ما را به چوب فولاد می‌زنند که بخشی از صادراتش را نیاورده یا سعی می‌کند نیاورد اما یک معدنکاری که در سال می خواهد ۳۰ تا کانتینر صادر کند مگر چه قدر برایش،دارد که حقوق دولتی را ندهد اگر ارز را نگه دارد چه طور زندگی کند قبل از این که ارزی بیاید خرج کرده است.

پروین ادامه داد: تسهیلات بانکی از دیگر چالش‌ها است که ابر بحران شده است به بانک‌ها مراجعه می شود گفته شده که منابع نداریم شما با ما کار نمی‌کنید می‌گوییم تسهیلات بدهید تا با شما کار کنیم که بایدفکری برداشته شود

وی تاکید کرد: در صندوق سرمایه‌گذاری معدنی یکی از معادن و امیدهای ما معادن سنگ ساختمانی است که مدیر عامل این صندوق با افتخار گفتند ما این‌ها را معدن نمی‌دانیم این که معادن کوچک به حساب نیایند رضایت بخش نیست و باید استان خراسان‌جنوبی با توجه به ظرفیت معدنی در خصوص اعتبارات ویژه تر دیده شود.

پروین عنوان کرد: این که تسهیلات خود اشتغالی و تبصره ۱۸ تخصیص یابد اما معادن سهمی نداشته باشند رضایت بخش نیست وخواهشی که داریم بازنگری در قوانین موجود برای معادن است انجام گیرد.

وی این سئوال را هم مطرح کرد که چرا یک معدن فعالیت ندارد که همان نبود حمایت، در کنار نبود بازار فروش و بحران بازار است هم چنان که مدافع این هستیم که معادن غیر فعال به سمت سلب صلاحیت بروند از آن طرف هم انصاف نیست که افرادی که تمام سرمایه زندگی‌شان را برای این معادن در نظر گرفته اند را به راحتی کنار بزنیم و جریمه‌اش کنیم.

رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی بیرجند به این نکته هم اشاره کرد : پیمانکاران معدنی، هیچ جایی برای شناسایی آن‌ها نداریم و قوانین هم آنها را به رسمیت نشناخته‌اند .اگر بتوانیم پیمانکاران معدنی را ساماندهی کنیم و جامعه آماری داشته باشیم یک کد شغلی مشخصی به آن‌ها داده شود که حمایت شوند ،هم افرادی که ادای پیمانکاری در می‌آورند کمتر می‌شوند که باید به صورت ویژه این موضوع بررسی شود. 

انتهای خبر/

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از