حالت تاریک
  • جمعه, 1403/10/07 شمسی | 2024/12/27 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
نخل‌برداری آیسک در تقویم رویدادهای گردشگری ثبت شد

نخل‌برداری آیسک در تقویم رویدادهای گردشگری ثبت شد

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی گفت: نخل برداری شهر آیسک سرایان به عنوان یکی از رویدادهای مذهبی شاخص در استان در تقویم رویدادهای گردشگری کشور به ثبت رسید.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، به نقل از روابط ‌عمومی اداره‌کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان جنوبی، هادی شاه‌وردی ضمن گرامیداشت روز جهانی و هفته گردشگری (پنجم تا ۱۱ مهر) گفت: «نخل» خیمه چوبی بزرگی بوده که نماد محمل پیکر پاک امام حسین (ع) است و با انواع پارچه‌های مشکی و رنگی آراسته و هم زمان با طلوع آفتاب از محل آماده‌سازی به صحن حسینیه منتقل می‌شود و مردم به زیارت آن می‌پردازند.

وی ادامه داد: وزن نخل که نماد تابوت سیدالشهدا (ع) به حساب می‌آید بسیار زیاد است و برای جا به جا کردن آن ۷۰ نفر در قالب هیئت زیر نخلی‌های آیسک فعالیت دارند و در روز عاشورا آن را بر شانه‌های خود حمل می‌کنند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی افزود: نخل‌برداری و تخت‌گردانی، حزن‌انگیزترین آیین سنتی وعزاداری مردم آیسک در صبح روز عاشوراست. مراسم بی‌نظیری که سال‌های سال است با شکوه خاصی برگزار می‌شود و هر سال بر ابعاد معنوی و فرهنگی و تاثیرگذاری آن افزوده می‌شود.

وی اضافه کرد: صبح روز عاشورا پس از فراخوان مردم با صدای طبل، شیپور وسنج و نواختن آهنگ عزا و تلاوت زیارت عاشورا، عزاداران دسته‌های سینه‌زنی دو هیئت ابوالفضلی و فداییان امام حسین (ع) آیسک با نظم خاصی در حالی که سرهایشان با کاه گل‌اندود شده است با سینه‌زنی و شور وحال خاص به صحن حسینیه شهدای آیسک وارد می‌شوند.

شاه‌وردی افزود: پس از سینه‌زنی و به گردش درآوردن نشانه‌های سمبلیک شمر ذی الجوشن در قتلگاه، با فریادهای «یا حسین یا حسین» زیر نخلی‌ها که از قبل آماده شده‌اند آن را بلند می‌کنند و بر دوش می‌کشند، عزاداران حسینی هم پیشاپیش نخل به صورت گروه‌های منظم در حالی که با دست چپ کمر یکدیگر را گرفته‌اند و با پای برهنه هستند با ذکر «یا حسین» بر سر و صورت خود می‌زنند.

وی گفت: با به حرکت در آمدن نخل، مردم سوگوار که گویا در آیین تشییع امام خود شرکت کرده‌اند مسیر عبور نخل را تا گلزار شهدا و قبرستان آیسک می‌پیمایند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان جنوبی افزود: علاوه بر نخل که به قبرستان حمل می‌شود علم‌های چوبی بزرگ که با پارچه‌های سیاه رنگ تزیین شده است بر سر قبرها حمل می‌شود و در مسیر حرکت نخل، افرادی که نذر دارند نیز گوسفند ذبح می‌کنند.

انتهای خبر/10

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از