مدیرکل حفاظت محیطزیست خراسان جنوبی:
۵۰ خانه محیطزیست در خراسانجنوبی راهاندازی شد
مدیرکل حفاظت محیطزیست خراسان جنوبی گفت: تاکنون ۵۰ خانه محیطزیست در خراسان جنوبی راه اندازی شده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان» اسدالله حاتمی صبح دوشنبه در جمع خبرنگاران گفت: محیطزیست در شرایط کنونی به یک موضوع پر چالش اجتماعی با ماهیت پیچیده و چندوجهی و دارای دامنه تاثیرات وسیع مبدل شده و مدیریت آن به مشارکت گسترده و همهجانبه همه اقشار و گروههای مختلف اجتماعی و درنهایت به مردمیسازی محیطزیست نیاز دارد.
مدیرکل حفاظت محیطزیست خراسان جنوبی افزود: بدون جلب مشارکت، همراهی و همدلی هدفمند و اثر بخش مردمی، دولتها امکان مدیریت مطلوب امور محیطزیستی را ندارند.
حاتمی فراهم نمودن بسترهای قانونی، حمایتهای حقوقی، آموزش و توانمندسازی، تامین حداقل امکانات کالبدی و سختافزاری و ساماندهی فعالیتها را ازجمله الزامات اساسی برای جلب مشارکت مردم عنوان کرد و اظهار کرد: در این مسیر باید در عموم اقشار مختلف ایجاد انگیزه نمود و در یک کلام در جهت تقویت هویتهای محلی برای رسیدن به اهداف عالیه کوشید.
وی خانه محیطزیست را با مفهوم محل حضور مردم بهدنبال تحقق شعار متعالی، محیطزیست مردم پایه، هوشمندانه و فناورانه عنوان کرد که میتواند با ایجاد فضایی فرهنگی و پرنشاط، موجبات حضور آگاهانه، داوطلبانه و موثر مردم در عرصه محیطزیست را فراهم نموده و به ایجاد زمینه مدیریت محلی حفاظت و بهسازی محیطزیست کمک کند.
مدیرکل حفاظت محیطزیست خراسان جنوبی بیان کرد: سازمان حفاظت محیطزیست برای تحقق و دستیابی به این اهداف، پیشنهاد راه اندازی خانههای محیطزیست در سراسر کشور را ارائه داد که خوشبختانه استان خراسان جنوبی بهعنوان اولین استان، اقدام به راه اندازی این خانه درمحل اداره کل حفاظت محیطزیست نمود.
حاتمی گفت: خوشبختانه با بهرهگیری و تجمیع ظرفیتهای فرهنگی ادارات کل حفاظت محیطزیست استانها و شهرستان نظیر مراکز بازدیدکنندگان، بخش نمایشگاهی موزههای تاریخ طبیعی، کتابخانهها، مراکز تشکلهای محیطزیست و همچنین با حضور و مشارکت سایر دستگاههای اجرایی، آموزشوپرورش، شهرداریها، دهیاریها و… این مراکز گسترش یافته و به تدریج با کنشگری شهروندان، تشکلها، فعالان محیطزیست و بویژه نیروهای تسهیل گر محلی تربیت شده و همچنین مدیریت اجرایی این خانهها نیز به مردم واگذار شده است.
مدیر کل حفاظت محیطزیست خراسان جنوبی زمینه فعالیت این خانهها را، آموزش و افزایش سطح دانش محیطزیستی عمومی، اجرای فعالیتهای مشارکت محور، جلب مشارکت خیرین و ترویج فرهنگ وقف محیطزیستی، زمینهسازی، ترویج و ایجاد بستر مناسب برای توسعه کمی و کیفی تشکلهای مردمنهاد محیطزیست و ترویج مسئولیتپذیری اجتماعی محیطزیست و… دانست و اظهار کرد: امیدواریم با مشارکت فعال همه دغدغهمندان محیطزیستی در استان به رفع و یا کاهش چالشهای زیستمحیطی استان کمک کنیم.
حاتمی یادآور شد: از ابتدای راه اندازی این طرح در کشور، خوشبختانه تاکنون ۵۰ خانه محیطزیست در استان راه اندازی شده و علاقهمندان و دغدغهمندان محیطزیست میتوانند به مراجعه به این خانهها، علاوه بر دیدار با مسئولین و کارشناسان حوزه محیطزیست به ارائه پیشنهادات، نظرات و راهکارهای خود در جهت حفاظت هرچه بهتر از محیطزیست بپردازند.
انتهای خبر/