
تسنیم وحی؛
تفسیر صفحه ۴۵ قرآن کریم
و مَثل کسانی که اموال خود را در طلب رضای خداوند و استواری روح خود انفاق میکنند، همچون مَثل باغی است که در نقطهای بلند باشد (و از هوای آزاد به حدّ کافی بهره بگیرد) و بارانهای درشت به آن برسد و میوۀ خود را دوچندان بدهد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، در تفسیر صفحه ۴۵ قرآن کریم آمده است: «وَ مَثَلُ الَّذِینَ یُنْفِقُونَ أَمْوالَهُمُ ابْتِغاءَ مَرْضاتِ اللَّهِ وَ تَثْبِیتاً مِنْ أَنْفُسِهِمْ کَمَثَلِ جَنَّةٍ بِرَبْوَةٍ أَصابَها وابِلٌ فَآتَتْ أُکُلَها ضِعْفَیْنِ فَإِنْ لَمْ یُصِبْها وابِلٌ فَطَلٌّ وَ اللَّهُ بِما تَعْمَلُونَ بَصِیرٌ» و مَثل کسانی که اموال خود را در طلب رضای خداوند و استواری روح خود انفاق میکنند، همچون مَثل باغی است که در نقطهای بلند باشد (و از هوای آزاد به حدّ کافی بهره بگیرد) و بارانهای درشت به آن برسد و میوۀ خود را دوچندان بدهد. و اگر باران درشتی نبارد، بارانهای ریز و شبنم (ببارد تا همیشه این باغ شاداب و پُرطراوت باشد) و خداوند به آنچه انجام میدهید بیناست.
پیامهای سورۀ بقره - آیۀ ۲۶۵:
۱. اگر هدف، تحصیل رضای خداوند و رشد و کمال روحی باشد، کارها بارور میشود. «ابْتِغاءَ مَرْضاتِ اللَّهِ» «فَآتَتْ أُکُلَها ضِعْفَیْنِ»
۲. اخلاص، ساده به دست نمیآید؛ باید به سراغ آن رفت. «ابْتِغاءَ مَرْضاتِ اللَّهِ»
۳. کارهای خالص، همچون مزرعهای در نقطهای مرتفع است که از خرابی سیل محفوظ است. «بِرَبْوَةٍ أَصابَها»
۴. اگر هدف خدا باشد، از جلوهها و جمالها هم محروم نمیشویم. مخلصین در جامعه محبوبتر از ریاکارانند.«جَنَّةٍ بِرَبْوَةٍ» انفاق خالص، همانند مزرعۀ در دامنۀ کوه و زمین مرتفع است، که همه مردم آن را میبینند و از آن لذّت میبرند.
۵. مهمتر از امکانات، بهرهگیری از امکانات است. بارانِ ریز یا درشت مهم نیست؛ مهم آن است که زمین بتواند آن را جذب کند. «فَإِنْ لَمْ یُصِبْها وابِلٌ فَطَلٌّ»
انتهای خبر/10
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!