
استاد حوزه و دانشگاه عنوان کرد:
حماسی بودن راز ماندگاری عملیات بیتالمقدس
استاد حوزه و دانشگاه گفت: راز عظمت و ماندگارى عملیاتهای بیتالمقدس و آزادسازى خرمشهر، در حماسى بودن آن است.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، آزادى خرمشهر در سوم خرداد ۱۳۶۱، پس از ۵۷۶ روز اشغال، تبدیل به نقطه عطف تاریخ ایران شد و در حافظه تاریخى ملت ایران ماند و جمله تاریخی امام خمینی(ره): «خرمشهر را خدا آزاد كرد» هیچگاه از ذهنها پاک نخواهد شد.
حجتالاسلام احمد نجمیپور با تاکید بر این که راز عظمت و ماندگارى عملیاتهای بیتالمقدس و آزادسازى خرمشهر، در حماسى بودن آن است گفت:به فرمایش مقام معظم رهبری:«خرمشهرها در پیش است؛ نه در میدان جنگ نظامى، در میدانى كه از جنگ نظامى سختتر است البته ویرانیهای جنگ نظامی را ندارد؛ به عکس، آبادانی به دنبال دارد، اما سختیاش بیشتر است».
وی تصریح کرد: خرمشهرها در پیش است یعنی باید جهاد کبیر داشته باشیم و جهاد کبیر یعنی تبعیّت نکردن از دشمن: «فَلا تُطِعِ الْکافِرینَ وَ جاهِدْهُمْ بِهِ جِهاداً کَبیراً» و یکی از مهمترین اهداف عملیات الی بیت المقدس، آزادسازی خرمشهر بود.
استاد حوزه و دانشگاه اظهار کرد: این عملیات توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی(به فرماندهی محسن رضایی) و ارتش جمهوری اسلامی(به فرماندهی علی صیاد شیرازی) انجام گرفت.
به گفته نجمیپور فتح خرمشهر انعکاس جهانی داشت و عراق با از دستدادن خرمشهر از نظر سیاسی تکیهگاهش را برای مذاکره از دست داد.
وی خاطرنشان کرد: فتح خرمشهر از لحاظ نظامی نقطه عطفی در تاریخ جنگ ایران و عراق شناخته میشود به همین دلیل از این روز به عنوان نمادی از پیروزی، مقاومت و ایستادگی در برابر دشمن یاد میشود.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به این که شورای علی انقلاب فرهنگی سوم خرداد را به عنوان روز مقاومت، ایثار و پیروزی در تقویم رسمی ایران نامگذاری کرده است گفت: در جریان آزادسازی خرمشهر حدود ۱۶ هزار نیروی عراقی کشته و زخمی شدند و ۱۹ هزار نفر نیروی عراقی به اسارت درآمدند و ایران در جریان عملیات ۲۶ روزه بیتالمقدس که به آزادی خرمشهر انجامید ۶ هزار شهید و ۲۴ هزار مجروح تقدیم کرد.
روز مقاومت و پایداری
نجمی پور به چهارم خرداد روز مقاومت و پایداری و روز دزفول هم اشاره کرد و ادامه داد: چهارم خرداد، سالروز مقاومت مردم قهرمان دزفول در برابر حملات وحشیانه بعثیهای عراق در زمان دفاع مقدس است که موجب شد این تاریخ به نام «روزملی مقاومت و پایداری» در تقویم رسمی کشور ثبت و «دزفول» به عنوان «پایتخت مقاومت ایران» نامگذاری شود.
وی اظهار کرد: مردم سلحشور دزفول در مدت هشت سال دفاع مقدس با وجود اصابت موشکهای بیشمار بر پیکره شهرشان، نه تنها آن را ترک نکردند، بلکه هر روز، بخشهای تخریب شده را مجدد بازسازی میکردند تا جایی که اراده رژیم بعثی عراق، برای خالی کردن این شهر مهم، و ویران کردن آن، به یکی از آرزوهای دست نیافتنی مبدل شد.
وی بیان کرد: مردم شهیدپرور دزفول در تمامی دوران جنگ تحمیلی، نه تنها فرار نکردند و در برابر حملههای وحشیانه و موج تبلیغی و تهدیدات گسترده رژیم بعث عراق و بلندگوهای شبانهروزی منافقین و حامیان آنان ایستادگی نمودند، بلکه هر هفته نماز وحدت آفرين جمعه این شهر را به امامت حضرت آیتالله قاضی(ره) باشکوهتر از گذشته برگزار کردند.
به گفته نجمیپور برای درک شجاعت مردم دزفول، همین بس که بدانیم در دوران دفاع مقدس، علاوه بر هزاران خمپاره، بیش از ۱۷۶ موشک زمین به زمین، ۲ هزار و ۵۰۰ گلوله توپ و ۳۳۱ راکت هواپیما به این شهر اصابت کرد و بیش از ۱۹ هزار واحد مسکونی و تجاری تخریب شد؛ همچنین دشمن بعثی عراق، ۲ لشکر از ۶ لشکر اصلی خود را، مأمور فتح دزفول کرده بود تا بتواند با استفاده از موقعیت استراتژیک این شهر، خوزستان را دور زده و درنهایت این استان سوق الجیشی و نفتخیز ایران را به تصرف خود درآورد.
وی ادامه داد: بنابراین اگر مقاومت قهرمانانه مردم غیور دزفول نبود، چهبسا خوزستان سقوط کرده و جنگ تحمیلی، سرانجام دیگری پیدا میکرد؛ اما مردم دلیر دزفول با تقدیم ۲ هزار و ۶۱۰ شهید به اسلام و انقلاب، همچون کوهی استوار و سرافراز ایستادند و به نماد مقاومت و پایداری ایران اسلامی تبدیل شدند.
وی اظهار کرد: بر همین اساس هيأت دولت وقت، به پاس مقاومت عزتمندانه مردم این شهر پهلوانپرور، دزفول را به عنوان «پایتخت مقاومت ایران اسلامی» معرفی کردند.
وی افزود: حضرت امام خمینی(ره) رهبر کبیر انقلاب اسلامی نیز در پنجم اردیبهشت سال ١٣۶٢ در پیامی به مردم شریف دزفول فرمودند: «شما دزفولیها امتحان خود را دادید و از این امتحان خوب بیرون آمدید، شما دِین خود را به اسلام و انقلاب ادا کردید»
انتهای خبر/
لینک کوتاه خبر
برچسبها
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!