حالت تاریک
  • سه‌شنبه, 1404/12/05 شمسی | 2026/02/24 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن پایگاه خبری تحلیلی خاورستان هستید؟
مشارکت مردم محور توسعه پایدار کشور
پزشکیان:

مشارکت مردم محور توسعه پایدار کشور

رئیس‌جمهور گفت توسعه پایدار بدون مشارکت مردم و دانشگاه‌ها ممکن نیست و دولت با واگذاری اختیارات به استان‌ها، مدیریت محل‌محور، برنامه‌ریزی علمی و همراهی اجتماعی را مبنای حل مسائل، عدالت آموزشی، سلامت و رفاه می‌داند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، دکتر مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، در دیدار با فعالان سیاسی و اجتماعی استان خراسان جنوبی با تأکید بر نقش بی‌بدیل سرمایه اجتماعی در حل مسائل کشور گفت: مشارکت مردم، شرط اصلی تغییر، توسعه و دستیابی به توسعه پایدار است و بدون حضور فعال مردم و استفاده از ظرفیت دانشگاه‌ها و نهادهای علمی، هیچ تحول ماندگاری در کشور شکل نخواهد گرفت.

وی با بیان اینکه دولت چهاردهم رویکرد «مدیریت مشارکتی و محل‌محور» را در استان‌ها دنبال می‌کند، افزود: تصمیم‌گیری‌ها باید به مردم نزدیک باشد و بر اساس واقعیت‌های محلی انجام شود. به همین دلیل، مدیریت متمرکز از بالا کنار گذاشته شده و اختیارات بیشتری به مدیران استانی واگذار شده است تا استان‌ها بتوانند متناسب با ظرفیت‌ها و نیازهای خود برنامه‌ریزی و اقدام کنند.

رئیس‌جمهور با اشاره به نقش مردم در فرآیند تصمیم‌گیری و اجرای پروژه‌ها تصریح کرد: مردم تنها مخاطب تصمیم‌ها نیستند، بلکه باید در تصمیم‌سازی و اجرا مشارکت فعال داشته باشند. این مشارکت از ساخت مدارس و ارتقای عدالت آموزشی گرفته تا بهبود خدمات سلامت، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و افزایش رفاه عمومی، نتایج ملموس و مؤثری به همراه داشته است.

پزشکیان در ادامه با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه آموزش گفت: با وجود محدودیت منابع مالی، بیش از ۷ هزار مدرسه بدون برخورداری از بودجه‌های کافی ساخته شده و کلاس‌ها و تجهیزات آموزشی به‌روزرسانی شده است. این موفقیت‌ها حاصل مشارکت مردم، خیرین و نهادهای محلی است و نشان می‌دهد که تغییرات اجتماعی و فرهنگی هرچند زمان‌بر است، اما اگر بر پایه مشارکت مردمی باشد، پایدار خواهد بود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع مدیریت منابع انرژی و آب کشور پرداخت و اظهار داشت: با وجود تحریم‌ها و محدودیت‌های مالی، مدیریت مصرف برق و سوخت با برنامه‌ریزی دقیق و علمی در حال انجام است. در این مسیر، حدود ۸۰ استاد دانشگاه از رشته‌های مختلف با دولت همکاری می‌کنند و برنامه‌هایی از جمله مدیریت کسری برق، ساماندهی ذخایر سوخت و کنترل فلرهای گازی در دستور کار قرار گرفته که سالانه میلیاردها دلار صرفه‌جویی برای کشور به همراه داشته است.

رئیس‌جمهور با تأکید بر ضرورت برنامه‌ریزی علمی و مبتنی بر شواهد گفت: اداره کشور با شعار و وعده‌های فوری ممکن نیست. هر تصمیم نیازمند منابع، زمان و برنامه‌ریزی دقیق است. اجرای اصلاحات ساختاری زمان می‌برد و نیازمند همراهی مردم، کارشناسان و نهادهای علمی است. هر فرد یا جریانی که مدعی حل فوری مشکلات است، می‌تواند با ارائه راهکار عملی و قابل اجرا وارد میدان شود.

پزشکیان در ادامه به دستاوردهای اجتماعی و رفاهی دولت اشاره کرد و افزود: در خراسان جنوبی و سایر استان‌ها، اجرای پروژه‌های محله‌محور، مدرسه‌محور و مسجدمحور با مشارکت مردم، نقش مهمی در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، افزایش اعتماد عمومی و تقویت انسجام اجتماعی داشته است. در همین راستا، اسناد راهبردی توسعه اجتماعی استان‌ها با همکاری دانشگاه‌ها، استانداری‌ها و دستگاه‌های اجرایی تدوین شده که شامل برنامه‌های عملیاتی و زمان‌بندی‌شده است.

وی در بخش سیاست خارجی با تأکید بر استقلال و امنیت ملی خاطرنشان کرد: ما ایران ضعیف، وابسته و تجزیه‌شده را نمی‌پذیریم. سیاست خارجی کشور با هدف حفظ عزت و قدرت ملی، صیانت از حقوق هسته‌ای و دفاعی و تأمین منافع ملی دنبال می‌شود. توافقات و تعاملات با کشورهای منطقه و جهان بر اساس رویکردی متوازن و دو‌جانبه انجام می‌شود و هیچ تصمیمی نباید به منافع ملی آسیب بزند.

رئیس‌جمهور در پایان با تأکید بر ضرورت وحدت ملی و همکاری همه اقشار جامعه گفت: هیچ محدودیتی از نظر جنسیت، مذهب، قومیت یا گرایش سیاسی برای همکاری با دولت وجود ندارد. همه ایرانیان می‌توانند در حد توان خود در ساختن ایران قوی سهیم باشند. همراهی مردم، استفاده از ظرفیت علمی کشور و مدیریت مبتنی بر شواهد، تنها راه‌حل واقعی و پایدار برای عبور از مشکلات است.

دکتر پزشکیان در جمع فعالان سیاسی و اجتماعی خراسان جنوبی تصریح کرد: دستاوردهای قابل توجهی نسبت به گذشته حاصل شده است، اما مسیر پیش رو طولانی است و برای ساختن آینده‌ای پایدار، عادلانه و مبتنی بر توسعه متوازن، به همراهی و مشارکت همه نیاز داریم.
 
 انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!