حالت تاریک
دادگاه‌های صلح به تسهیل امور مردم کمک می‌کند
دادستان کل کشور:

دادگاه‌های صلح به تسهیل امور مردم کمک می‌کند

دادستان کل کشور بر لزوم راه‌اندازی دادگاه‌های صلح تاکید کرد و گفت: رسیدگی تخصصی، مراجعه مستقیم به قاضی و کاهش اطاله دادرسی نظارت بر کیفیت سازش از جمله مزایای دادگاه‌های صلح است که به تسهیل امور مردم کمک می‌کند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدکاظم موحدی‌آزاد صبح شنبه در آیین افتتاح دادگاه‌های صلح خراسان‌جنوبی گفت: در سند تحول قوه قضاییه بحث دفاع از حقوق عامه مطرح شده است.

وی با بیان اینکه حقوق عامه امروز یکی از مسایل بسیار مهم محسوب می‌شود اظهار کرد: برای این مهم هنوز قانون مدون و مشخصی نداریم غیر از بخشی قوانین متفرقه، لذا دادگاه‌های صلح می‌توانند در تسهیل امور مردم کمک‌کننده باشند.

 دادستان کل کشور با تاکید بر اینکه شوراهای حل اختلاف بازوی کمکی دادگاه صلح می‌شوند، بیان کرد: دادگاه صلح به سند توسعه قوه قضاییه متکی بوده و یکی از اهداف تشکیل آنها پایین آوردن پرونده‌های وارده کیفری و حقوقی است.

وی تاکید کرد: اگر بتوانیم قانون دادگاه‌های صلح را دقیق و به درستی اجرا کنیم منفعت زیادی برای مردم و قوه قضاییه خواهد داشت.

موحدی‌آزاد تصریح کرد: این دادگاه‌ها از لحاظ تشکیلات همان محاکم کیفری و حقوقی است یعنی شکل کار یکی بوده اما از لحاظ چارت سازمانی زیر نظر دادگستری کل استان قرار داشته و از شورای حل اختلاف خارج شده و این شورا حق رای ندارد.

وی با تاکید بر اینکه رسیدگی به دعاوی و اختلافات در این دادگاه با رویکرد سازش است ادامه داد: یکی از تکالیف اخلاقی و قانونی قضات در این دادگاه‌ها این است تا پرونده‌ها به سازش ختم شود.

دادستان کل کشور با بیان اینکه کاهش اطاله دادرسی از برخی طرق در قانون این دادگاه‌ها پیش‌بینی شده است گفت: دعاوی زیادی در حد ۵۰۰ میلیون ریال است که قانون به رئیس قوه قضاییه اجازه داره نصاب طرح دعاوی را هر سه سال یکبار تعدیل کنند.

دادستان کل کشور یکی دیگر از مزایای دادگاه صلح را استفاده موثر از زمان و وقت دانست و افزود: این دادگاه‌ها تعطیل‌بردار نیست به این معنا که خارج از وقت اداری یا روزهای تعطیل رسمی هم قابل تشکیل است.

موحدی‌آزاد بیان کرد: نظارت بر کیفیت سازش، کاهش ورودی پرونده‌ها به محاکم و استفاده از نیروهای باتجربه در صلح و سازش به عنوان مزایای این محاکم سبب رضایتمندی مردم از اسلام خواهد شد چون قضات به عنوان نگاه اسلامی به مردم خدمات ارائه می‌دهند.

وی با اشاره به تشکیل شعب دادگاه‌های صلح در خراسان جنوبی عنوان کرد: امیدوارم دادگاه صلح استان عالم‌پرور و دانشمندخیز خراسان‌جنوبی پربرکت باشد و آمار پرونده‌های کیفری و حقوقی محاکم کاهش پیدا کند.

دادستان کل کشور اظهار امیدواری کرد: با سعه صدر، دیانت، فضل و گذشت مردم این استان و به احترام موسس و مولف اصلی سند تحول قوه قضاییه شهید آیت الله رئیسی که نماینده مردم خراسان جنوبی در مجلس خبرگان بود عموم پرونده‌های این استان به صلح و سازش خاتمه یابد.

وی با اشاره به سند تحول قوه قضاییه گفت: مقام معظم رهبری در حکم انتصاب مرحوم آیت الله رئیسی که این سند را تهیه کردند بر تمرکز بر اجرای این سند تاکید کردند اما این سند در بخش‌هایی ابهامات و نیاز به قانون‌گذاری داشت.

موحدی‌آزاد ادامه داد: در قالب سند تحول قوه قضاییه کمیته‌هایی تشکیل شد تا اینکه در چند ماه قبل رئیس قوه قضاییه آن را تایید و دستور ابلاغ آن را صادر کرد.

وی بیان کرد: بخش‌های قابل توجهی از این سند تحول اکنون در متن قانون برنامه هفتم توسعه آمده است که از جمله ان می‌توان به بحث فناوری اشاره کرد.

دادستان کل کشور با اشاره به حذف مداخلات انسانی در ارجاع به کارشناس و ارائه نظرات کارشناسی تصریح کرد: یکی از کارهای مهم دیگری که در سند تحول به آن اشاره شده بحث دفاع از حقوق عامه است که در دادگاه صلح مورد تاکید و توجه قرار گرفته است.

وی در ادامه با اشاره به تحولات منطقه گفت: امام (ره) درباره شهید و شهادت فرمود از هر قطعه خون شهید که به زمین می‌ریزد انسان‌های مصمم‌تری بوجود می‌آیند، اگر امروز در غزه نیروهای زیادی را از دست دادیم و در لبنان فرماندهانی شهید و عده زیادی مجروح شدند جوانان زیادی هم جایگزین خواهند شد و شاهد نابودی اسرائیل خواهیم بود.

موحدی‌آزاد با بیان اینکه خون شهیدان تضمین کننده استقلال ملت و سربلندی اسلام است تصریح کرد: در طول تاریخ دشمنان تلاش زیادی کردند کربلا را از بین ببرد اما امروز کربلا زنده‌تر از هر روز است بدون شک غزه و لبنان نیز زنده‌تر از قبل خواهد شد.

 

انتهای خبر/10

درباره نویسنده

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از