۶کارگاه ناقض قوانین ومقررات ایمنی درخراسانجنوبیتعطیل شدند
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی گفت: از ابتدای امسال ۶کارگاه ناقض قوانین و مقررات ایمنی در استان تعطیل شدند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»،غلامرضا اشرفی صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: از ابتدای امسال تا پایان آبان ماه، 4 هزار و 915 مورد بازرسی از کارگاههای مشمول ماده 85 قانون کار در قالب بازرسیهای ادواری و موردی از این کارگاهها انجام و در مجموع منجر به صدور چهار هزار و 600 مورد ابلاغیه رفع نقص شده است. از مجموع بازرسیهای انجام شده، سه هزار و 664 مورد مربوط به آیتم ایمنی و حفاظت فنی و یک هزار و 293 مورد مربوط به آیتم پیگیری حقوق، مزایا و بیمه کارگران بوده که از سوی بازرسان کار استان مورد ارزیابی و نظارت قرار گرفته است.
وی با اشاره به مبنای مسئولیت کارفرمایان در قبال خسارت به کارگران در محیط کار از تعقیب کارفرمایان متخلف از عدم اجرای قوانین و مقررات به تعداد 17 کارگاه و درخواست تعطیلی و توقف فعالیت تعداد 6 کارگاه ناقض قوانین و مقرارت ایمنی در راستای اعمال ماده 105 قانون کار و پیشگیری از بروز حوادث شغلی خبر داد.
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی گفت: بازرسیهای ادواری و موردی از کارگاههای موضوع ماده 85 قانون کار، برای نظارت برحسن اجرای قانون کار و مسائل مرتبط با ایمنی و حفاظت فنی و با هدف تامین ایمنی، حفظ و صیانت از کارگران و مسائل مرتبط با حقوق و مزایای قانونی کارگران شاغل در این کارگاهها توسط بازرسان کار انجام شده است.
وی همچنین از یک هزار و 694 درخواست واصله از سوی متقاضیان و از طریق سامانه الکترونیکی به دبیرخانه مشاغل سخت و زیان آور مستقر در اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی خبر داد. این درخواستها در قالب یک هزار و 975 کارگاه و سه هزار و 311 عنوان شغلی بوده که در مجموع پس از انجام فرایند مربوطه، در 70 جلسه کمیته بدوی و تجدیدنظر استانی تعداد یک هزار و 487 درخواست طرح و بررسی شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 129 درصد افزایش یافته است.
به گفته وی، در کمیتههای مذکور سه هزار و 311 عنوان شغلی مورد بررسی، تشخیص و تطبیق قرار گرفته و در نهایت دو هزار و 437 عنوان شغلی مورد تقاضا از سوی کمیتهها به عنوان مشاغل سخت و زیان آور مورد تایید قرار گرفته است.
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی گفت: مطابق با قانون بازنشستگی در مشاغل سخت و زیانآور و آیین نامه اجرایی مربوطه، کارهای سخت و زیانآور به کارهایی اطلاق میشود که در آنها عوامل زیان آور فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و بیولوژیکی محیط کار غیراستاندارد بوده و در اثر اشتغال کارگر، تنشی به مراتب بالاتر از ظرفیتهای جسمی و روانی در وی ایجاد میشود که نتیجه آن بیماری شغلی و عوارض ناشی از آن است.
وی مشاغل مورد تأیید شده از سوی کمیتههای استانی در دو گروه الف و ب قرار میگیرند که مشاغل گروه الف مشاغلی هستند که میتوان با اتخاذ تمهیدات فنی، مهندسی و بهداشتی و ایمنی در محیط کار، صفت سخت و زیان آوری شغل را حذف داد و مشاغلی گروه ب نیز مشاغلی هستند که ماهیتاً سخت و زیانآور بوده و با بهکارگیری تمهیدات فنی، مهندسی و ایمنی صفت سخت و زیانآور بودن شغل کاهش یافته، ولی کماکان سخت و زیانآور بودن آنها حفظ میشود.
انتهای خبر/