حالت تاریک
  • شنبه, 1403/10/08 شمسی | 2024/12/28 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟

اختصاص ۵۰۰ میلیارد تومان برای طرح‌های تغذیه مصنوعی

اختصاص ۵۰۰ میلیارد تومان برای طرح‌های تغذیه مصنوعی

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: اجرای طرح تغذیه مصنوعی یکی از راهکارهای مدیریت آب در استان است که در سفر رئیس جمهور بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای این طرح‌ها اختصاص یافته است.

به گزارش خاورستان، علیرضا عباس‌زاده در برنامه ذربین رادیو خراسان جنوبی اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۶ طرح تغذیه مصنوعی در خراسان جنوبی در دست اجراست

وی با اشاره به بحران کم آبی و خشکسالی های مستمر و چندین ساله در خراسان جنوبی گفت: باید در اینچنین شرایطی مدیریت بیشتری در زمینه منابع آبی به خصوص در خطه خشک خراسان جنوبی داشته باشیم و در این زمینه باید تدابیر ویژه صورت گیرد.

معاون استاندار به حکمرانی موضوع آب در سطح جهان و کشور اشاره کرد و گفت: در خیلی از کشورها، استان‌ها و شهرها و حتی روستاها موضوع تنازع و درگیری بین مردم و جوامع بشری موضوع تأمین آب است که نشان از اهمیت این موضوع دارد.

عباس زاه بیان کرد: ما در خراسان جنوبی در اقلیمی خشک و بیابانی و همجوار با کویر لوت زندگی می کنیم، پس شرایط بدتری در تأمین آب نسبت به سایر استان‌ها داریم.

وی با بیان اینکه در سال آبی گذشته میانگین بارندگی در استان ۷۹ میلیمتر بوده که نسبت به دوره بلندمدت ۲۹ درصد کاهش دارد، خاطرنشان کرد: در ۲۰ سال گذشته در مقایسه با ۲۰ سال قبل‌تر از آن( مقایسه دهه ۶۰ تا ۸۰ با ۸۰ تا ۱۴۰۰) هم حدود ۲۵ درصد کاهش بارندگی را در استان داریم، همچنین در این بازه زمانی کاهش ۴۰ درصدی آبدهی چشمه‌ها، کاهش ۲۲ درصد آبدهی قنوات و کاهش ۲۵ درصدی آبدهی چاه‌های خراسان جنوبی را داریم.

معاون استاندار با اشاره به کاهش کمیت و کیفیت منابع آبی استان در ۲۰ سال گذشته، بیان کرد: حدود سه دهه است در خراسان جنوبی با موضوع و ‌چالش خشکسالی دست و پنجه نرم می کنیم که بر اثر اضافه برداشت، منابع آبی زیرزمینی سالانه ۲۶ سانتی متر افت دارد.

عباس‌زاده عنوان کرد: ۲۶ محدوده مطالعاتی و دشت در استان از مجموع ۳۰ دشت موجود، ممنوعه و ممنوعه و بحرانی است.

به گفته وی؛ اضافه برداشت مستمر از دشت‌های استان، پدیده و بحران فرونشست زمین را رقم زده و خراسان جنوبی جزو بحرانی ترین استان‌های کشور از نظر پدیده فرونشست زمین است.

عباس زاده با اشاره به اینکه در خراسان جنوبی بیش از ۹۰ درصد وابستگی ما به منابع آب زیرزمینی است، خاطرنشان کرد: در خراسان جنوبی، منابع آبی نداریم که بخواهیم روی آن برنامه‌ ریزی کنیم و در زمینه تأمین آب استان در بحران به سر می بریم.

وی اظهار کرد: بیش از ۸۵ درصد منابع آبی استان در این شرایط خشکسالی در بخش کشاورزی استفاده می شود که مدیریت مصرف آب، افزایش بهره‌وری، تغییر الگوی کشت، اجرای سامانه‌های نوین آبیاری و کاهش برداشت از چاه های کشاورزی باید بیش از گذشته در این بخش در دستورکار قرار گیرد.

معاون استاندار بیان کرد: در سال گذشته خراسان جنوبی توانست رتبه نخست کشور را در اجرای روش‌های نوین آبیاری کسب کند همچنین این استان در مرمت قنوات و اجرای طرح‌ های آبخیزداری از جمله استان های پیش رو در سطح کشور است.

عباس‌زاده با اشاره به اجرای ۲۰۰ سازه آبخیزداری در دو سال گذشته در خراسان جنوبی، بیان کرد: پساب تصفیه خانه بیرجند، استفاده از آب های شور و غیر متعارف و طرح تغذیه مصنوعی از دیگر راهکارهای مدیریت آب در خراسان جنوبی است.

وی با اشاره به راهکارهای تأمین آب پایدار و بلندمدت خراسان جنوبی هم گفت: انتقال آب از دریای عمان و خلیج  فارس از ابتدای دولت سیزدهم در دستور کار جدی قرار گرفته و مهمترین پروژه عملی و اقدام دولت است، در این خصوص خط سوم انتقال آب از دریای خلیج فارس و خط چهارم انتقال آب از دریای عمان در دست اجراست.

معاون استاندار تصریح کرد: انتقال آب از دریای عمان به دلیل ملاحظات اجرایی، فنی و اقتصادی برای خراسان جنوبی در اولویت قرار گرفته است‌.

عباس‌زاده با بیان اینکه اجرای طرح انتقال آب از دریای عمان برای استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی با قوت در حالت اجراست، گفت: اجرای طرح انتقال از دریای عمان با فعالیت دو پیمانکار در محدوده سرزمینی استان در دست اجراست که در حال مسیر سازی به طول ۴۰۰ کیلومتر هستند و این خط انتقال انشعاباتی در تمام شهرستان‌ها خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: افق اجرای طرح انتقال آب از دریای عمان به خراسان جنوبی افق ۱۴۰۴ است و آب انتقالی به خراسان جنوبی در زمینه صنعت و شرب خواهد بود

عباس‌زاده اظهار کرد: سهم استان از اجرای طرح انتقال آب از دریای عمان در فاز نخست ۶۰ میلیون مترمکعب، در فاز دوم ۱۲۰ میلیون مترمکعب و در فاز سوم هم ۱۸۰ میلیون مترمکعب است که با انتقال این حجم از آب دیگر نیازی به منابع آب زیرزمینی نخواهیم داشت.

وی بیان کرد: امیدواریم با انتقال آب به استان و اجرای طرح‌ های مختلف سرمایه گذاری در زمینه توسعه خراسان جنوبی تحول شگرفی رقم بخورد.

معاون استاندار با اشاره به اجرای ابر پروژه ریلی در خراسان جنوبی هم گفت: طرح انتقال آب به خراسان جنوبی و راه آهن دو طرح مهم و کلیدی است که برای توسعه استان به جد دنبال می شود و شخص رئیس جمهور به صورت مستمر پیگیر روند اجرای طرح راه آهن استان هستند.

عباس‌زاده با ذکر این نکته که در حال حاضر ۴۰۰ روستای خراسان جنوبی با تانکر آبرسانی می شود، بیان کرد: آبرسانی به تمام روستاهای خراسان جنوبی در سه مرحله در دستور کار قرار گرفته که جشن پایان آبرسانی به روستاهای استان را در سال ۱۴۰۴ خواهیم داشت.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از