حالت تاریک
  • سه‌شنبه, 1404/02/09 شمسی | 2025/04/29 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
ارتقاء جایگاه شورا‌ها با مدیریت واحد شهری
عضو شورای اسلامی شهر بیرجند عنوان کرد:

ارتقاء جایگاه شورا‌ها با مدیریت واحد شهری

عضو شورای شهر بیرجند گفت: قطعا مدیریت واحد شهری می‌تواند به ارتقای جایگاه شوراها کمک کند، چرا که وقتی اختلاف‌نظر‌ها در بین دستگاه‌ها و شهرداری به حداقل برسد، قطعا خدمات بهتری ارائه می‌شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، همزمان با نهم اردیبهشت‌ماه، سالروز تأسیس نهاد شوراها به فرمان امام خمینی(ره)، روز «شورای اسلامی» به عنوان نماد مردم‌سالاری دینی و مشارکت شهروندان در اداره امور جامعه گرامی داشته می‌شود.

این روز فرصتی است برای تجلیل از تلاش‌های اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا که در مسیر خدمت‌رسانی، توسعه پایدار، و حل مسائل محلی نقش‌آفرین بوده‌اند.

شوراها به عنوان حلقه واسط میان مردم و مسئولان، تجلی اراده عمومی در مدیریت شهری و روستایی هستند و ارتقای عملکرد آن‌ها، گامی مؤثر در تحقق عدالت اجتماعی و توسعه متوازن به شمار می‌آید.

مرتضی یزدان‌شناس عضو شورای شهر بیرجند به مناسبت روز شورا‌ها در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، اظهار کرد: شورا‌ها در مدیریت شهری جایگاه ویژه‌ای دارند، در‌واقع شورای شهر می‌تواند با همکاری مردم در مدیریت امور شهری و به سامان رساندن امور کمک کند و مشارکت را افزایش دهد
وی افزود: معمولا وقتی نقطه نظرات مردم توسط نمایندگانشان در مدیریت شهری اجرا می‌شود، باعث بالندگی و ارتقا رفاه و اقتصاد شهری و مسائل اجتماعی خواهد شد.

عضو شورای شهر بیرجند با بیان اینکه متاسفانه جایگاه شورا‌ها معمولا مورد غفلت واقع شده و آنطور که باید مسئولین و شهروندان به آن اهمیت نمی‌دهند، بیان کرد: حضور نمایندگان مردم در شورای شهر ممکن است با برخی از سیاست‌های مدیران در کنش و واکنش باشد و این مدیران جایگاه خودشان را تنگ‌تر ببیند، به همین دلیل گاهی شورا از سوی برخی مدیران شهری با چالش جدی مواجه می‌شود که نیاز است اختیارات شورای شهر افزایش پیدا کند.

او گفت: قطعا مدیریت واحد شهری هم می‌تواند به ارتقای این جایگاه کمک کند. همچنین وقتی اختلاف‌نظر‌ها در بین دستگاه‌ها و شهرداری به حداقل برسد، قطعا خدمات بهتری ارائه می‌شود و از انجام کار‌های موازی جلوگیری شده و رفاه و آسایش بیشتری برای مردم خواهد بود.

وی ادامه داد: در این دوره از شورای شهر بیرجند؛ بیشترین تمرکز بر روی تغییر و نوسازی مبلمان شهری، سامان دادن پیاده‌رو‌ها، زیباسازی معابر اصلی و مناسب‌سازی آن برای استفاده سال‌مندان و معلولین، اجرای راست گرد، آسفالت معابر و... بوده است.

عضو شورای شهر بیرجند تصویب خرید سه فروند هواپیما برای شهرداری، تصویب اجرای تقاطع غیر همسطح برای ورودی مهرشهر، تقاطع ارتش و صیاد و تقاطع ارتش و غفاری را نیز از تصمیمات بزرگ این دوره از شورای شهر دانست که می‌تواند چهره شهر را دگرگون و البته بار ترافیک را کنترل کند.

یزدان‌شناس اظهارکرد: یکی از تصمیمات بزرگ شورای ششم، تصویب بودجه دو هزار میلیارد تومانی برای شهرداری بیرجند در سال ١٤٠٤ است که یک اقدام بی‌نظیر است؛ چرا که این بودجه نسبت به سال اول شورای ششم حدود ۵٠٠-٦٠٠ درصد افزایش داشته است، البته بدون اینکه با افزایش غیرمتعارف عوارض و بهای خدمات و فشار بر روی شهروندان وارد شود. بلکه این افزایش بودجه قرار است از محل سرمایه‌گذاری و اوراق مشارکت حدود ٧٠٠ میلیارد تومانی تامین شود که امیدواریم خبر‌های خوب و خوشی در حوزه خدمات شهری و امور عمرانی شاهد باشیم.

یزدان‌شناس با بیان اینکه هم‌اکنون مشکلات شهری بیرجند زیاد است و هر چه تلاش کنیم با حد مطلوب فاصله زیادی داریم، گفت: یکی از این مشکلات این است که خیابان‌های فعلی شهر؛ حجم و گنجایش لازم برای ترافیک موجود را ندارد که در‌این‌خصوص هم سیاست‌های کشوری و هم سیاست‌های استانی و شهر بیرجند نیاز به اصلاح دارد. همچنین اصلاح معابر شهری و ایجاد شرایط پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری، استفاده از وسایل تک نفره برقی نیز جزء وظایف شورا‌های شهر است که به فکر هستیم تا با اجرای آن گوشه‌ای از مشکلات حمل‌و‌نقل مرتفع شود.

او افزود: همچنین افزایش تعداد و بروزرسانی اتوبوس‌ها و تکمیل خدمات آنها برای ترغیب مردم به استفاده از وسایل حمل‌و‌نقل عمومی و صرفه‌جویی در وقت و هزینه وکاهش آلودگی نیز باید مورد‌توجه قرار بگیرد.

عضو شورای شهر بیرجند ادامه داد: حفظ بافت تاریخی و قدیمی بیرجند نیز که سنت و آداب مردم گذشته را در دل خود دارد نیز ضروری است که برای نگهداری از آن باید برنامه‌ریزی کنیم. همچنین در زمینه توسعه شهری نیز باید مکان‌هایی برای ساختمان‌های مرتفع وبلندمرتبه در نظر گرفته شود که در‌این‌خصوص نیاز است تا طرح تفصیلی بیرجند که ده سال از مهلت تمدید آن گذشته، به روز شود.

یزدان‌شناس تاکید کرد: حاکمیت باید در نگاه به شورا‌ها اطمینان کند و اختیارات شورا را افزایش دهد، مجلس نیز باید با وضع قوانین مناسب، به چالاکی و ارائه خدمات بهتر توسط شورا‌ها کمک کند.

وی با اشاره به برخی محدودیت‌های شهرداری در اجرای طرح‌ها نیز گفت: شهرداری برای اجرای برخی از طرح‌های خود باید با برخی دستگاه‌های خدمات‌رسان دیگر مثل شرکت‌های آب، برق، گاز و مخابرات همکاری داشته باشد که گاهی این همکاری کمرنگ و حتی در جهت معکوس است و باعث ایجاد اختلال در اقدامات خوب و عمرانی شهرداری می‌شود، در‌حالی‌که اگر مدیریت واحد شهری شکل بگیرد، خیلی از مشکلات شهری رفع و سرگردانی مردم هم حل می‌شود.

به‌چالش‌کشیدن شورای ششم با اقدامات فراقانونی برخی نمایندگان

عضو شورای شهر بیرجند با اشاره به فضای دوره ششم شورای شهر بیرجند نیز اظهارکرد: با‌توجه‌به اینکه افراد جدیدی وارد این دوره از شورا شدند که ممکن است تجربه هم نداشتند، شورا با یک سری سوء برداشت و چالش‌هایی مواجه شد. اما خوشبختانه در ادامه کار این تنش‌ها به حداقل رسید و علی‌رغم اختلاف‌نظر‌هایی که طبیعتا در همه شورا‌ها وجود دارد، اما مسائل شهری و شهرداری در نظر گرفته می‌شود و تلاش ما این است که بهترین خدمت را برای شهروندان رقم بزنیم.

یزدان‌شناس با بیان اینکه بنده تاریخ شورای ششم را به دوبخش پر چالش و بدون درگیری تقسیم می‌کنم، افزود: در سال اول شورای ششم که مشکلی وجود نداشت اما در سال دوم و سوم اختلافات بین اعضا رشد پیدا کرد و تنش‌هایی را به وجود آورد. در یک دوره زمانی؛ عده‌ای نمایندگان تلاش می‌کردند تا آقای شهردار را به عناوین مختلف عزل کنند، اما چون حد نصاب نداشتند و از قانون تبعیت نمی‌کردند، دوران پر چالشی برای شورا شد که عملکرد شورا را تحت‌تاثیر قرار داد.

وی ادامه داد: بخش دوم هم دورانی بود که آرامش در شورابرقرار شد، در‌واقع این اعضای معترض وقتی متوجه شدند اقداماتشان به نتیجه نمی‌رسد، جو آرامی در شورا حاکم شد و هم‌اکنون هم کار‌های بزرگ و خوبی در حال انجام است.

عضو شورای شهر بیرجند عنوان کرد: افرادی که وارد شورا می‌شوند باید به قوانین و مقررات شورا آگاهی داشته باشند چرا که عدم آگاهی و تجربه می‌تواند به اختلافات دامن‌زده و به تصمیمات لطمه وارد کند.
وی با تاکید بر اینکه اعضای شورا باید به قانون پایبند باشند و تصمیمات و اقدامات‌شان برابر با قانون باشد، تصریح کرد: موضوعی که این دوره از شورا را به چالش کشید، عدم التزام به قوانین و مقررات بود. در‌واقع عده‌ای در شورا فرا قانونی و غیرقانونی کار می‌کردند و برای خلع شهردار، مکاتباتی را با وزارت کشور داشتند. متاسفانه این جریانات شورا را به چالش کشید، در‌حالی‌که اگر اقدامات برای استیضاح شهردار برابر قانون انجام می‌شد مشکلی نداشت، اما چون تعداد این اعضا به حد نصاب نبود، به‌کار‌های غیرقانونی، غیر اخلاقی و غیر عرف روی آوردند که انرژی شورا را گرفت.

او ادامه داد: به نظر بنده؛ کسانی که وارد شورا می‌شوند باید قبلا آموزش‌دیده باشند تا برابر با قوانین و مقررات موجود انجام وظیفه کنند نه بر اساس برداشت خودشان یا خط‌دهی و راهنمایی‌های خارج از شورا؛ که لطمات زیادی را به شورا وارد می‌کند.

یزدان‌شناس بیان کرد: با‌توجه‌به اینکه تلاش این اعضا برای خلع شهردار به نتیجه نرسید، خوشبختانه اکنون مطیع قانون هستند و در شورا تنشی نداریم. بر همین اساس انرژی شورا روی تصمیمات بهتر و کاربردی گذاشته می‌شود و شرایط خوبی مهیا شده است که‌ای کاش از اول شورا وجود می‌داشت و این فضا پیش نمی‌آمد.

عضو شورای شهر بیرجند عنوان کرد: بر اساس سابقه و تجربه ١٢-١٣‌ساله‌ای که در شورا دارم، کسانی که برای عضویت و نمایندگی شورا کاندیدا می‌شوند، باید وقت کافی برای حضور در شورا را داشته باشند؛ چرا که افرادی که کارمند هستند و به‌نوعی تمام‌ وقتشان در اختیار خودشان نیست معمولا کارآیی صددرصدی ندارند و گرفتاری‌ها و مشکلات کاری باعث می‌شود تا نتوانند انرژی کامل را برای شورا بگذارند.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!