حالت تاریک
  • چهارشنبه, 1403/11/03 شمسی | 2025/01/22 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
تفسیر صفحه ۵۵۵ قرآن کریم
تسنیم وحی؛

تفسیر صفحه ۵۵۵ قرآن کریم

و هرگاه به آنان گفته شود: بیایید تا رسول خدا برای شما طلب مغفرت کند، (از روی انکار و تکبر و تمسخر) سرهای خود را بر می‌گردانند و آنان را می‌بینی که از سر استکبار، (مردم را از گرایش به حق) باز می‌دارند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، در تفسیر صفحه ۵۵۵ قرآن کریم آمده است: « وَ إِذا قِیلَ لَهُمْ تَعالَوْا یَسْتَغْفِرْ لَکُمْ رَسُولُ اللَّهِ لَوَّوْا رُؤُسَهُمْ وَ رَأَیْتَهُمْ یَصُدُّونَ وَ هُمْ مُسْتَکْبِرُونَ * سَواءٌ عَلَیْهِمْ أَسْتَغْفَرْتَ لَهُمْ أَمْ لَمْ تَسْتَغْفِرْ لَهُمْ لَنْ یَغْفِرَ اللَّهُ لَهُمْ إِنَّ اللَّهَ لا یَهْدِی الْقَوْمَ الْفاسِقِینَ *»   « و هرگاه به آنان گفته شود: بیایید تا رسول خدا برای شما طلب مغفرت کند، (از روی انکار و تکبر و تمسخر) سرهای خود را بر می ‏گردانند و آنان را می ‏بینی که از سر استکبار، (مردم را از گرایش به حق) باز می ‏دارند. برای آنان تفاوتی ندارد که برایشان استغفار کنی یا استغفار نکنی، هرگز خداوند آنان را نمی ‏بخشد، زیرا که خداوند گروه فاسق را هدایت نمی‏ کند.» 

نکته‌های سورۀ منافقون- آیات ۵-۶:
«تَعالَوْا» از ریشه «علوّ» به معنای دعوت به آمدن به سوی بلندی و رشد است. 

«لَوَّوْا»، از ریشه «لی» به معنای تابیدن طناب و در مورد سرتابیدن از حق به کار می‏ رود. 

بالاترین بد بختی آنست که انسان هم خودش را محروم کند: «لَوَّوْا رُؤُسَهُمْ» 

هم دیگران را محروم نماید: «یَصُدُّونَ» 

به خصوص اگر این کارها آگاهانه باشد. «وَ هُمْ مُسْتَکْبِرُونَ» 

مشابه آیه ۶ را در آیۀ ۸۰ سوره توبه نیز می ‏خوانیم: «اسْتَغْفِرْ لَهُمْ أَوْ لا تَسْتَغْفِرْ لَهُمْ إِنْ تَسْتَغْفِرْ لَهُمْ سَبْعِینَ مَرَّةً فَلَنْ یَغْفِرَ اللَّهُ لَهُمْ» اگر برای منافقانی که به مؤمنان نیش می ‏زنند، هفتاد بار هم استغفار کنی، (تا وقتی که دست از نفاقشان برندارند) هرگز خداوند آنان را نمی‏ بخشد.

پیام‌های سورۀ منافقون- آیات ۵-۶:
۱- به سراغ افراد منحرف رویم و از آنان برای توبه و تجدید حیثیت دعوت کنیم.« وَ إِذا قِیلَ لَهُمْ تَعالَوْا یَسْتَغْفِرْ لَکُمْ‏ ...» 

۲- اجابت دعوت اولیای الهی، مایه علوّ و رشد است. «تَعالَوْا» 

۳- دعای اولیای خدا در مورد بخشش گنهکاران، مستجاب است. «یَسْتَغْفِرْ لَکُمْ» 

۴- توسّل به پیامبر خدا جایز است. «تَعالَوْا یَسْتَغْفِرْ لَکُمْ رَسُولُ اللَّهِ» 

۵- سر باز زدن از پیشنهاد مفید، نشانۀ تکبّر است. «لَوَّوْا رُؤُسَهُمْ‏ ... وَ هُمْ مُسْتَکْبِرُونَ‏» 

۶- کسی که دعوتِ حق را نمی‌‏پذیرد، حتی دعای پیامبر دربارۀ او کارساز نیست. «تَعالَوْا ... لَوَّوْا رُؤُسَهُمْ‏ ... سَواءٌ عَلَیْهِمْ أَسْتَغْفَرْتَ لَهُمْ‏ ...» 

۷- تکبّر و استکبار، انسان را از رحمت بی‏ پایان الهی محروم میٰ‌‏سازد. «هُمْ مُسْتَکْبِرُونَ‏ ... لَنْ یَغْفِرَ اللَّهُ لَهُمْ‏» 

۸- هدایت و ضلالت به دست خداوند است، ولی او کسی را از هدایت محروم می‌‏کند که به دنبال فسق و گناه باشد. «إِنَّ اللَّهَ لا یَهْدِی الْقَوْمَ الْفاسِقِینَ»

انتهای خبر/10

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.