خاورستان گزارش می دهد؛
حضرت علی (ع) پیشوای آزادیخواهان جهان است
حضرت علی(ع) به عنوان یک متفکر، اندیشمند و سیاستمدار در حوزههای مختلف پیشوای تمام جهانیان از جمله عدالتخواهان و آزادیخواهان است چنانچه بسیاری از شخصیت های مسلمان و غیر مسلمان علی (ع) را الگویشان قرار دادهاند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، سیزدهم رجب مصادف است با سالروز ولادت امیرالمومنین امام علی(ع) همو که در وصف عدالت، شجاعت، سخاوت اش روایت ها وجود دارد. همان که در حین خواندن نماز تیر از پایش بیرون کشیدند و همن آن که دیوار کعبه برای ورودش به دنیای خاکی شکافته شد...
به مناسبت فرا رسیدن سالروز ولادت حضرت امیر(ع) بر آن شدیم تا ابعاد وجودی و شخصیت آن امام همام(ع) را مورد بررسی قرار دهیم.
یکی از روحانیون با اشاره به این که بزرگان دینی همچون حضرت علی (ع) در نشر آموزههای اسلامی کلیدی و ویژه بوده و ایشان دارای جایگاه والایی در بین همه مسلمانان هستند گفت: حضرت علی (ع) علاوه بر اینکه پسر عمو و داماد رسول الله (ص) و از اصحاب ایشان محسوب میشوند در مدیریت جامعه اسلامی نیز پس از رسول الله (ص) خلافت بر مسلمین را برعهده داشته و در بسیاری از ممالک آن زمان تلاشهایی را در مسیر نشر اسلام و آموزههای قرآنی انجام دادند.
حجتالاسلام حسینی افزود: سیره و زندگی حضرت علی (ع) به عنوان مجاهدی خستگی ناپذیر و عادلی واقعی برای همیشه تاریخ الگویی عملی برای مسلمانان بوده و همه پیروان مذاهب اسلامی بر این امر واقفند.
وی تصریح کرد: در این برهه زمانی که دشمنان چشم طمع به منافع مسلمانان دوختهاند باید با تأسی از سیره بزرگانی همچون حضرت علی (ع) به مجاهدت و مقابله با توطئه دشمنان و خوارج زمان بپردازیم.
انسان جامع و کامل
یک کارشناس مذهبی هم در این باره گفت: امیرالمومنین (ع) یک انسان جامع و کامل است به طور معمول ما انسانها در یک ابعادی رشد پیدا کردیم و ساخته شدیم اما اینکه انسانی باشد که در ابعاد مختلف اجتماعی سیاسی در میدان جنگ ، عبادی، اقتصادی ابعاد مختلف و از جهات مختلف رشد پیدا کرده کمتر مشاهده کردیم.
به گفته حجتالاسلام دلدار حضرت علی(ع) یک انسان کامل هستند الگوی ما هستند و ما در زمینههای مختلف می توانیم به سیره حضرت علی(ع) مراجعه کنیم .
وی اظهار کرد: اگر میخواهیم بدانیم در خانه به عنوان پدر و همسر به چه نحوی عمل کنیم به سیره ایشان مراجعه میکنیم و در سایر میدانها از جمله میدان جنگ ، مدیریت مسائل اقتصادی و اجتماعی به چه صورت عمل میکردند در همه این مسائل می توانیم به سیره حضرت مراجعه کنیم و بهترین روش را در زمان خودمان به دست آوریم .
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد:مروت، فتوت و جوانمردی و مردانگی که در وجود آقا امیرالمومنین وجود دارد که فقط در کارهایشان خدا را در نظر میگیرند در جنگ خندق که دشمن آب دهان به صورت حضرت علی(ع) انداخت حضرت بلند شدند و بعد از گذشت مدتی برگشتند و کار او را تمام کردند و فرمودند نمیخواستم به خاطر خشم و غضبی که در آن لحظه شاید بر من مسلط شده سرت را از تنت جدا کنم میخواستم فقط برای خدا این کار را انجام دهم که این می تواند یک ملاک و معیار برای ما باشد.
دلدار تاکید کرد: با توجه به مسائل و مشکلاتی که در عرصههای مختلف وجود دارد از خانه و خانواده تا اجتماع و ادارات که متاسفانه خیلی معزل داریم و کارمندان، مدیران و مسئولان آنطور که باید و شاید در خدمت به مردم نیستند و کارگشایی نمیکنند که این ها همه درد است فقط دلیلش این است که در کارها خدا را در نظر نمیگیریم.
به گفته وی آن مروت و مردانگی که باید در ما وجود داشته باشد و اگر این جوانمردی در ما وجود داشته باشد هیچ وقت مصلحت خودمان را بر منفعت عمومی و منفعت دیگران ترجیح نمیدهیم.
وی با اشاره به مشهود بودن ویژگی شجاعت حضرت علی(ع) در جنگهای مختلف افزود: از جنگ احد گرفته که شعار معروف لافتی الاعلی لاسیف الا ذوالفقار را ملائکه در واقع آن شعار را تکرار میکردند در فتح خیبر هم زور بازو و قدرت حضرت وصفنشدنی بود و توانست این معزل را حل کند.
وحدت با ملاک خدا
استاد حوزه و دانشگاه در رابطه با نقش حضرت علی(ع) در وحدت اسلامی گفت: در حوزه وحدت زمانی که ملاک خداوند باشد به طور معمول ایجاد می شود.
به گفته حجتالاسلام ترابی کینهها و اختلافات در واقع وقتی به وجود میآید که منافع شخصی افراد مطرح میشود و در ابعاد مختلف همین شرایط وجود دارد چه وحدت بین مذاهب مختلف مسلمانان در واقع اگر دنبال حقیقت باشند و در محور این همه مشترکات با همدیگر یکی خواهند شد.
وی ادامه داد: در ابعاد مختلف اگر اقشار مردم توجه شان به خدا باشد و افراد به حق خود قانع باشند خودشان حاضر نیستند که حق دیگران را ضایع کنند و هیچ زمانی دودستگی به وجود نمیآید.
وی خاطرنشان کرد: ولی وقتی که افراد دنبال منافع شخصی خودشان هستند و منافع شخصی خودشان را بر منافع دیگران مقدم دارند اینجا است که تضاد پیش میآید این جا هست که بالاخره اختلاف پیش می آید.
این روحانی خاطرنشان کرد: آقا امیرالمومنین و ائمه مسلمین همیشه به دنبال حقیقت بودند و شاید بسیاری از انسان اهل بیت را به عنوان پیشوا و امام قبول نداشته باشند ولی به عنوان رهبر به عنوان عالم و به عنوان یک انسان های خودساخته که در راستای دستورات خدا حرکت می کردند قبول دارند.
به گفته وی سیره و سلوک امیرالمومنین علی (ع) الگویی عینی برای مسلمانان در زندگی فردی و اجتماعی است.
وی اظهار کرد: حضرت علی (ع) از صحابه مکرم رسول الله (ص) و بزرگان دین مبین اسلام هستند که تمام وجود خود را برای اعتلای دین مبین اسلام فدا کردند و در مسیر اسلام نیز به شهادت نائل آمدند.
انتهای خبر/