حالت تاریک
  • دوشنبه, 1403/11/08 شمسی | 2025/01/27 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
تفسیر صفحه ۵۶۱ قرآن کریم
تسنیم وحی؛

تفسیر صفحه ۵۶۱ قرآن کریم

ای که ایمان دارد! به درگاه خدا توبه کنید، توبه ای خالصانه. امید است که پروردگارتان بدی‌های شما را بپوشاند و شما را به بهشت‌هایی که نهرها از زیر آنها جاری می‌شود وارد کنید.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، در تفسیر صفحه ۵۶۱ قرآن کریم آمده است: «یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا تُوبُوا إِلَی اللَّهِ تَوْبَةً نَصُوحاً عَسی رَبُّکُمْ أَنْ یُکَفِّرَ عَنْکُمْ سَیْخِّئات. جَنَّاتٍ تَجْرِی مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ یَوْمَ لا یُخْزِی اللَّهُ النَّبِیَّ وَ الَّذِینَ آمَنُوا مَعَهُ نُورُهُمْ بَیْأْیَیَه. بِأَیْمانِهِمْ یَقُولُونَ رَبَّنا أَتْمِمْ لَنا نُورَنا وَ اغْفِرْ لَنا إِنَّکَ عَلی کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ *» «ای که ایمان دارد! به درگاه خدا توبه کنید، توبه ای خالصانه. امید است که پروردگارتان بدی‌های شما را بپوشاند و شما را به بهشت‌هایی که نهرها از زیر آنها جاری می‌شود وارد کنید. روزی که خداوند، پیامبر و کسانی را که به او ایمان آورده اند خوار نکند، نورشان پیشاپیش آنها و از سوی راستشان می‌شتابد، می‌گویند: پروردگارا! نور ما را کامل کن و ما را بیامرز، همانا تو بر هر چیز.»

نکات سورۀ تحریم- آیه 8:

«نصوح» از «نصح» به معنای خلوص و صدق است و گاهی به معنای ثابتی نیز آمده است. در تفاسیر برای توبه نصوح موارد آمده است، از قبیل: پشیمانی، استغفار، ترک گناه و تصمیم بر در آینده، ترس از پذیرفته ترک نشدن، گناه را در برابر خود دیدن و شرمنده شدن، گریه، کم سخن گفتن و کم خوردن و کم. خوابیدن، پرداخت حقوق مردم و... بهتر است به سراغ روایات برویم بروید.

 

اگر مغرور و بگوییم که توبه ما صد در صد پذیرفته می‌شود، راه را برای انجام یا تکرار خلاف هموار کرده‌ام می‌شود و اما در عین حال امیدوار بودن، نباید صد در صد مطمئن باشد. چنانکه در این آیه میفرماید: «عَسی رَبُّکُمْ أَنْ یُکَفِّرَ عَنْکُمْ سَیِّئاتِکُمْ» و در آیه ۳۱ سوره نور می‌فرماید: «تُوبُوا إِلَی اللَّهِ جَمَی». الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ» توبه کنید، شاید رستگار شوید. کلمه «لعل» نشانه امیدوار بودن است.

در آیات قبل، سخنی از نار بود، در این آیه سخنی از نور است. در آیات سخن از هوا بود، «قُوا أَنْفُسَکُمْ وَ أَهْلِیکُمْ ناراً» در این آیه، سخنی از درمان است که اگر از قبل خود را حفظ کنید و گرفتار گناه شدید، راه شما باز است و نباید امید شما به یأس تبدیل شود. «تُوبُوا إِلَی اللَّهِ ... عَسی رَبُّکُمْ»

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.