حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
مشکلاتی که هنوز پابرجاست؛

رنج نخل‌داران خراسان جنوبی از نبود صنعت فرآوری

رنج نخل‌داران خراسان جنوبی از نبود صنعت فرآوری

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: نبود صنایع بسته‌بندی، تبدیلی و فرآوری خرما مشکل عمده نخل‌کاران استان است که این موضوع باعث شده که این محصول به ارزش واقعی خودش به فروش نرسد.

به گزارش خاورستان، آن چه کام هزار و ۶۰۰ بهره‌بردار خرما را در نهبندان و طبس در کنار مخاطرات طبیعی مانند وزش باد و کهن سالی نخیلات تلخ کرده است، نبود صنایع فراوری و بسته‌بندی این محصول است و سالهاست که هنوز این مشکل پابرجاست و سبب شده است ارزش افزوده این محصول نصیب دیگر نقاط کشور شود و نخل کاران خراسان جنوبی چندان بهره‌ای از آن نبرند.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در این زمینه اظهار کرد: ایجاد صنایع فرآوری و بسته‌بندی خرما موجب حذف دلالان و واسطه‌ها و فروش بهتر محصول خرما و صادرات آن به سایر استان‌های کشور با توجه به مرغوبیت خرمای استان می‌شود.

منوچهر شایسته  در ادامه افزود: بسته‌بندی مناسب تا ۳۰ درصد ارزش محصول را افزایش می‌دهد که به دلیل نبود سرمایه‌گذار این موضوع در استان مغفول مانده‌ است.

وی با بیان اینکه سطح زیرکشت خرما در استان هزار و ۵۰۳ هکتار است که از این میزان هزار و ۱۵۵ هکتار درختان بارور است، بیان کرد: شهرستان طبس با سطح زیر کشت هزار و ۲۱۳ هکتار و نهبندان با ۲۸۰ هکتار از شهرستان‌های عمده نخل‌داری در خراسان جنوبی است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: در سال جاری پیش‌بینی می‌شود که چهار هزار و ۲۶۰ تن خرما در استان تولید شود که این میزان نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۲۰ درصدی دارد.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه از سال قبل تاکنون یکسری اقدامات آموزشی و تغذیه‌ای در خصوص نخیلات خراسان جنوبی انجام شده، درختان توان باردهی بیشتری پیدا کردند که همین موضوع باعث افزایش تولید خرما در استان شده‌ است.

شایسته تعداد بهره‌برداران خرما در خراسان جنوبی را هزار و ۶۰۰ خانوار عنوان کرد و گفت: برداشت خرما در استان از اواخر مردادماه شروع می‌شود و تاکنون ۳۰ درصد محصول تولیدی برداشت شده‌ است.

ارسال ۲۰ درصد خرمای خراسان جنوبی به سایر استان‌ها

وی با اشاره به اینکه ارقام تجاری محصول خرما، کبکاب، مضافتی، زاهدی و ارقام محلی خاره خُش و پُرکو است، افزود: بیشترین خرمای تولیدی در بازار داخل استان به مصرف می‌رسد و حدود ۲۰ درصد هم به سایر استان‌ها ارسال می‌شود.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با بیان اینکه در شهرستان نهبندان نخل‌کاران ما به دلیل نبود سردخانه، نمی‌توانند محصول تولیدی خود را به ارزش واقعی آن به فروش برسانند، تصریح کرد: اما در شهرستان طبس یک سردخانه زیر صفر درجه با ظرفیت ۷۷۰ تن و سه سردخانه کوچک با ظرفیت ۱۰۰ تن وجود دارد که محصول تازه رطب را در این سردخانه‌ها نگهداری کنیم.

شایسته خاطرنشان کرد: با هماهنگی‌های انجام شده تصمیم بر آن شد تا خرمای مازاد بر تولید شهرستان نهبندان را برای ماه‌های بعد در سردخانه‌های شهرستان طبس و یا سایر سردخانه‌های مرکز استان نگهداری کنیم که البته به دلیل فاصله زیاد نهبندان به این سردخانه‌ها، نخل‌کاران تمایلی به نگهداری محصول خود در سردخانه‌ ندارند.

وی با اشاره به اینکه در چند سال گذشته رقم برحی به‌کار برده شده برای نخلستان‌های استان مرغوب نبود، گفت: با همکاری جهاد کشاورزی خوزستان و خراسان جنوبی گرده مرغوب مناسب رقم صادراتی برحی از شهرستان آبادان تهیه و برای هزار و ۲۰۰ اصله نخل خراسان جنوبی گرده‌افشانی شد که با این اقدام کیفیت این محصول افزایش یافت.

گفتنی است سال گذشته سه هزار و ۵۰۰ تن خرما در خراسان جنوبی برداشت شده است.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از