حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
سند آمایش معادن خراسان‌جنوبی بازنگری شود
استاندار خراسان جنوبی:

سند آمایش معادن خراسان‌جنوبی بازنگری شود

استاندار خراسان جنوبی گفت: سند آمایش در حوزه معادن استان بر اساس برنامه هفتم باید بازنگری و به‌روزرسانی شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، سید محمدرضا هاشمی صبح امروز در شورای معادن استان گفت: سه عامل بالقوه معدن، کشاورزی  و گردشگری در خراسان جنوبی داریم که موتور محرک برای توسعه و رشد اقتصادی استان است.

وی با اشاره به اینکه اهمیت حوزه معدن در کشور بعد از نفت است، بیان کرد: ایران در حوزه معادنی غنی رتبه ۱۵ جهان، در سطح آسیا رتبه سوم و در خاورمیانه نیز رتبه اول را دارد.

استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: در حوزه معدن هم نقش بسیار مهمی در رشد اقتصادی شاهد آن هستیم  و اگر دنبال پیشران اقتصاد و توسعه‌یافتگی هستیم باید حتماً در حوزه معدن ورود جدی را داشته باشیم.

هاشمی با بیان اینکه معدن حلقه متصل در حوزه اقتصادی با برخی از صنایع است، تصریح کرد: در حوزه معدن فقط بحث بهره‌برداری مطرح نیست بلکه در حوزه صنایع شیمیایی، ماشین‌آلات، فولاد و در حوزه‌های مختلف این حلقه تقریباً به هم متصل است.

وی با بیان اینکه سند آمایش در حوزه معادن خراسان جنوبی بر اساس برنامه هفتم باید بازنگری و به‌روزرسانی شود، افزود: در این راستا اگر نیاز به کمک مالی بود از محل مسئولیت اجتماعی معادن استفاده شود.

استاندار با اشاره به اینکه باید همه کمک کنند تا با تأمین زیرساخت‌ها تا از خام‌فروشی در حوزه معدن جلوگیری شود، گفت: دستگاه اجرایی منابع طبیعی و محیط زیست هم باید نهایت همکاری را برای توسعه معادن داشته باشند.

هاشمی پرداخت حق و حقوق دولتی معادن را مورد تأکید قرار داد و متذکر شد: در بحث معدن طلا حدود ۳۰ کیلوگرم طلای خالص با ۲۴ عیار در استان برداشت شده است اما یک ریال از حقوق دولت ۱۰ سال است پرداخت نشده که باید پیگیری شود تا این حق مردم گرفته شود چرا که با برگشت این اعتبار به استان در راستای توسعه زیرساخت‌ها هزینه می‌شود.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به ضرورت پیگیری امور در بخش‌های مختلف به ویژه معدن، تصریح کرد: همچنین باید برنامه زمان‌بندی عملیاتی بر اساس سند آمایش در حوزه معدن استان داشته باشیم.

هاشمی با یان اینکه طرح تحول وزارت در پهنه معدنی سربیشه، زیرکوه و درمیان و فردوس بلاتکلیف است، گفت: یک سوم مساحت استان به وسعت ۵۱ کیلومتر مربع بلوکه شده است که باید تعیین تکلیف شود.

به گفته وی؛ هر دستگاهی یک مسئولیت دارد که باید به درستی انجام دهد و هنر یک مدیر در این است که باید نسبت به رفع مشکلات مردم گام بردارد و قانون را به نفع تولیدکننده و سرمایه‌گذار و به نفع مردم تفسیر کند.

استاندار از آمادگی برای حمایت و پرداخت تسهیلات از محل تبصره ۱۸در حوزه معدن و گردشگری گفت و ادامه داد: باید معادن غیرفعال تعیین تکلیف و براساس اصل ۴۴ قانون بیشتر به بخش خصوصی واگذار شود.

هاشمی با اشاره به اینکه پیگیری‌ها برای تخصیص اعتبار از مرکز به استان، خاطرنشان کرد: دوشنبه جاری پیگیری‌های خوبی را در مرکز انجام دادیم و اعتبارات خوبی از وزارات راه و شهرسازی و سازمان و مدیریت و برنامه‌ریزی داشتیم.

وی با بیان اینکه در گذشته تلاش زیادی برای توسعه استان صورت گرفته که باید ما سرعت کار را بالا ببریم، گفت: در برخی استان‌های همجوار اکثر حقوق دولتی معادن خود را دریافت کردند بعد در خراسان جنوبی از محل این حقوق یک کار زیرساختی انجام ندادیم.

استاندار با تاکید بر اینکه بانک اطلاعاتی در حوزه معادن خراسان جنوبی باید به‌روز و کامل و جامع باشد، تصریح کرد: ما خود را مکلف به جذب سرمایه‌گذار در حوزه معدن داریم چون ظرفیت‌های معدنی خراسان جنوبی از جمله طلا، مس و روی و آهن و زغال‌سنگ دارد که در سطح کشور بی‌نظیر است.

هاشمی با یان اینکه اعتقاد داریم سرمایه‌گذاری که وارد این استان می‌شود به طور یقین در رشد اقتصادی و توسعه استان تاثیرگذار خواهد بود، افزود: با تعامل، همفکری و همراهی در حوزه معدن می‌توان گام‌های موثری در دولت چهاردهم برداریم که رئیس جمهور تأکید فراوانی بر رشد اقتصادی و حمایت از سرمایه‌گذارها دارد.

 

انتهای خبر/۱۰

لینک کوتاه خبر