
خاورستان گزارش می دهد؛
طرحریزی توسعه خراسانجنوبی با تدابیر شهید رئیسی
شهید آیت الله رئیسی تمام تلاش خود در دولت سیزدهم را به کار گرفت تا طرح های بزرگ و زیرساختی مختلف را در خراسان جنوبی اجرا و زمینه توسعه این استان را ایجاد کند.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، کم کم به سی ام اردیبهشت ماه پر از حادثه نزدیک می شویم، روزی که برای همیشه در تاریخ کشور ماندگار شد و یک ایران و یک ملت را عزادار شهید جمهور و شهدای خدمت کرد. در آستانه اولین سالگرد شهادت آیت الله شهید رئیسی، بزرگ مرد خدمت و خستگی ناپذیر قرار داریم، شهیدی که در تمام دوران خدمتش بخصوص در کرسی ریاست جمهوری؛ یک لحظه هم آرام نگرفت و دائم در تلاش بود تا گرهی از مشکلات موجود باز کند.
دولت شهید رئیسی گرچه حدود دو سال و نیم روی کار بود، اما خدمات او همه زیربنایی و زیرساختی بود و خوشبختانه طرح های بزرگ و موثری را رقم زد. طرح هایی که همه یا زیرساختی و توسعه محور بودند و یا احیاگر ظرفیت های خفته و تعطیل، بطوری که در خراسان جنوبی به عنوان پاره کوچکی از ایران، تقریبا تمام اولویت های توسعه ای از آب و جاده و ریل مورد توجه قرار گرفت و علاوه بر ن بسیاری از کارخانه ها و واحدهای تولیدی هم راه اندازی یا احیا شدند، از جمله کارخانه قند درمیان که یک واحد شاخص در این زمینه بود.
احیای کارخانه قند درمیان مژده ای بزرگ برای مردم منطقه
احمدی یکی از شهروندان درمیانی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، اظهارکرد: شهید رئیسی شخصیتی بود که نه برای قدرت، بلکه برای خدمت و رسیدگی به مشکلات مردم بخصوص اقشار ضعیف به میدان آمد.
وی افزود: او علاوه بر دوران ریاست جمهوری، بارها به خراسان جنوبی و مناطق مرزی آن از جمله درمیان سفر کرد تا از نزدیک در جریان امور و مشکلات باشد.
احمدی بیان کرد: یکی از اقدامات اساسی این شهید بزرگوار برای این شهرستان، راه اندازی کارخانه قند قُهستان بعد از ۱۰ سال تعطیلی بود که یک مژده بزرگ برای اهالی این منطقه و ایجاد زمینه شغلی برای بسیاری از کارگران شد.
وی گفت: مردم خراسان جنوبی شهید رئیسی را فرزند این منطقه می دانند و قدردان خدمات بی شمار ایشان در حوزه های مختلف هستند.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی در جریان سفر شهریورماه 1402 در جمع مردم شهرستان درمیان گفته بود؛ برای مسئله اشتغال امکاناتی در شهرستان وجود دارد که باید فعال شود، کارخانه سیمان فعال است و کارخانه قند هم تجهیزات کامل آن تامین شده اما مساله تولید است چون به خاطر کمبود نزولات آسمانی مشکل تولید چغندر قند وجود دارد که تلاش می کنیم با همت مسئولان استانی این کارخانه تعطیل نباشد و راهاندازی شود. و اینگونه این کارخانه بعد از یک دهه تعطیلی احیا شد تا به گفته فرماندار وقت درمیان؛۲۱۷ خانواده با اشتغال در آن ارتزاق شوند.در همین خصوص با مهدی فرجامی فرد فرماندار دولت سیزدهم در شهرستان درمیان نیز گفتگو کردیم.
نبود آیت الله رئیسی در خراسان جنوبی محسوس و ملموس است
مهدی فرجامی فرد در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، با اشاره به اولین سالگرد شهادت شهید رئیسی، اظهارکرد: مردم خراسان جنوبی زودتر از همه مردم کشور آیتالله رئیسی را شناختند، درواقع اگر مردم کشور در سال ١٤٠٠ به آیتالله رئیسی رای دادند، اما مردم خراسان جنوبی ١٦ سال قبلتر ایشان را بهعنوان نمایندهشان در مجلس خبرگان معرفی کرده بودند و در سومین دور انتخابات مجلس خبرگان هم؛ باز رای قاطع مردم به ایشان بود.
وی با اشاره به مراسم تشییع باشکوه شهید رئیسی در بیرجند و حضور مردم از تمام شهرستانها و روستاهای دور و نزدیک استان و همچنین استانهای همجوار، گفت: در این مراسم برادران شیعه و سنی در کنار هم حضور پیدا کردند و نشان دادند که اگر کسی برای مردم کار کند و بر قلبها حکومت کند، مردم قدرشناس او خواهند بود. مردم خراسان جنوبی با حضور گسترده خود در مراسم تشییع؛ عشق و علاقه و محبتشان را نسبت به آیتالله رئیسی نشان داده و رئیسجمهور خدومشان را بدرقه کردند. قطعا اینروز؛ یک روز تاریخی و غمانگیز برای اهالی خراسان جنوبی بود.
فرماندار سابق درمیان افزود: مردم خراسان بسیار وفادار و قدرشناس هستند و هنوز هم عدم حضور و وجود آیتالله رئیسی در خراسان جنوبی محسوس و ملموس است و غم نبود ایشان بر دوش مردم سنگینی میکند، بهخصوص که ایشان نماینده مردم استان در مجلس خبرگان رهبری هم بودند.
فرجامی فرد بیان کرد: شهید رئیسی شخصیت کمنظیری بود که تواضع، تقوا، مردمداری، اخلاص، فروتنی، خستگیناپذیری، شجاعت و عدالتمحوری از ویژگیهای او در تمام امور زندگی شخصی و کاری بود.
او افزود: از دیگر ویژگیهای ایشان ولایتمداری و تبعیت محض از مقام عظمای ولایت بود به طوری که ایشان همیشه خودشان را سرباز ولایت فقیه دانسته و تاکید میداشتند که باید همه مباحث حول محور ولایت باشد و درحالیکه هیچوقت در حوزه مدیریتی خودش از رهبری جامعه مایه نگذاشتند، اما در سفرهای استانی و جمعهای مردمی در مقابل الطاف مردم، آنها را بهقدرشناسی از رهبری هدایت میکردند و میگفتند باید کاری کنیم که دل حضرت آقا شاد باشد.
شهید رئیسی اهل کارهای بزرگ و تحولگرا بود
فرماندار سابق درمیان با بیان اینکه شهید رئیسی اهل کارهای بزرگ و تحولگرا بود و هر جایی که مسئولیتی داشت با صلابت و قدرت کار میکرد وو تحول ایجاد میکرد، گفت: خدمات ایشان در آستان قدس رضوی ازجمله آسان کردن خادمیاری رضوی برای مردم، تحول در قوه قضائیه و برخورد با مفسدان بزرگ قابل تقدیر است. ایشان در دولت سیزدهم هم کارهای بزرگی که دولتهای دیگر اعتقادی به آن نداشتند را در سرلوحه کار خود و دولت قرار دادند.
کلیدخوردن طرحهای زیرساختی خراسان جنوبی توسط آیتالله رئیسی
فرجامی فرد بیان کرد: در خراسان جنوبی نیز کارهای بزرگی که آرزوی دیرینه مردم این استان بود، ازجمله ابر پروژه راهآهن و استجازه از رهبر انقلاب برای تامین اعتبار آن، طرح آبرسانی از دریای عمان به استان، انتقال گاز از دشتک زابل به نهبندان و سربیشه، ساخت مسکن ملی و... پایهگذاری شد.
وی افزود: درحالیکه طی ٨ سال دولت قبل کلا ساخت مسکن خوابیده بود، اما در دولت شهید رئیسی کلید خورد و امروز شاهد ساختوساز مسکن در تمام نقاط کشور هستیم و معتقدیم که اگر ساخت مسکن راه بیفتد، بیش از ١٠٠ صنعت و کارگاه تولیدی دیگر نیز در کنار آن فعال خواهد شد.
او ادامه داد: شهید رئیسی با اخلاصی که داشتند، کار را برای خدا و برای مردم انجام میدادند و در همین خصوص هم سفرهای استانی و شهرستانی را راه اندازی کرده بودند و در جمع مردم حاضر و مشکلات را بررسی میکردند.
هدفمندی یارانهها و توجه به اقشار ضعیف
فرماندار سابق درمیان با بیان اینکه ایشان تاکید داشتند که باید قشر ضعیف جامعه موردتوجه قرار بگیرد، عنوان کرد: چندبرابر شدن مستمری اقشار تحت حمایت، رایگان شدن هزینه درمان ۵ دهک اول، استخدامی در آموزشوپرورش، اجرای رتبهبندی معلمان، توجه به نظام پرستاری و... ازجمله خدمات شهید جمهور برای مردم بود. البته در کنار این خدمات، پروژههای بزرگ عمرانی نیز انجام میشد.
وی ادامه داد: مثلا اجرای دوباندهسازی جادهها در خراسان جنوبی طی دولت سیزدهم، چندین برابر عملکرد دولتهای گذشته بود. یا اینکه تا قبل از دولت سیزدهم؛ اراضی الحاق شده به محدوده شهری در خراسان جنوبی ١٢ هکتار بود، اما طی دو سال و نیم دولت سیزدهم حدود ۵ هزار هکتار اراضی برای ساخت طرح مسکن ملی به محدوده شهری الحاق شد و به همین صورت در سایر موارد هم اقدامات زیرساختی کار شد و کشور راه افتاده بود.
فرجامی فرد گفت: علیرغم اینکه هیچ دولتی طی ٤ سال اول مدیریت خود بحث هدفمندی یارانهها را اجرا نمیکند، اما ایشان این کار بزرگ را انجام داد تا عدالت در پرداخت یارانهها در بین اقشار مردم صورت بگیرد. درحالیکه دولت قبلی برای پرداخت ٤۵ هزار تومان یارانه مردم عزا میگرفت، اما شهید رئیسی مبلغ یارانهها را از ٤۵ هزار تومان به ٤۵٠ هزار تومان افزایش داد که با احتساب کالابرگ الکترونیکی، این مبلغ به ٧٠٠ هزار تومان میرسید.
او عنوان کرد: یکی از اقدامات بزرگ دیگر شهید جمهور در حوزه درمان بود، درحالیکه در شرایط کرونایی؛ تامین واکسن کروناقبلا به fatf گره خورده بود، اما در این دولت این واکسن بسیار گسترده وارد و همچنین تولید و صادر شد که در نتیجه آن؛ تعدادی فوتیهای روزانه از ٧٠٠ نفر به تعداد انگشتان دست رسید.
سیاست خارجی شهید جمهور حول محور عزت
فرماندار سابق درمیان با اشاره به رویکردهای سیاست خارجی شهید رئیسی نیز اظهارکرد: آیتالله رئیسی هیچگاه اقتصاد مملکت و معیشت مردم را به مذاکرات گره نزدند و در روند مذاکرات هستهای نیز اصل عزت را مدنظر داشتند. ایشان در سخنرانی سازمان ملل نیز در اوج قدرت وعزت قرآن را بلند کردند و با صلابت سخنرانی کردند، عکس شهید سلیمانی رادر دست گرفتند و در خانه آمریکا؛ بر علیه او و استکبار جهانی صحبت کردند. و
فرجامی فرد عنوان کرد: سیاست خارجی آیتالله رئیسی بیشتر بر حول ارتباط با کشوهاری مختلف بخصوص کشورهای اسلامی و همسایه بود. مشی ایشان این بود که باید در اوج عزت با همه کشورها ارتباط داشت و بر همین اساس هم شهید امیرعبداللهیان با همه کشورها به جز کشورهایی که آنها را به رسمیت نمیشناسیم، ارتباط عزتمندانهای برقرار کرد.
او افزود: وقتی از شهید رئیسی سوال شد که آیا حاضر به مذاکره با آمریکا هستید؟ ایشان قاطعانه پاسخ "نه" دادند، جمهوری اسلامی ٤٦ سال است که در مقابل زورگویی نظام سلطه ایستادگی کرده و این ایستادگی باید در دولتمردان هم جلوه کند که شهید رئیسی هم اینگونه بود.
کسب رتبه دوم رشد سریع اقتصادی ایران در سال ٢٠٢٣
فرجامی فرد ادامه داد: شهید رئیسی بر اقتصاد مقاومتی و ایستادن روی پای خود و ما میتوانیم، تاکید داشتند. خوشبختانه شاهد پیشرفتهای خوبی در حوزه تولید و صادرات نفت بودیم. همچنین بر اساس گزارش صندوق بینالمللی پول، ایران دومین کشوری بود که رشد سریع اقتصادی را در سال ٢٠٢٣ داشت که این نشان از این دارد که اگر به توان داخلی معتقد باشیم، روی پای خودمان بایستیم و به دانشمندان و جوانان خودمان اعتماد کنیم، پیشرفت اتفاق خواهد افتاد.
وی یادآور شد: درحالیکه شهید رئیسی دولت را با کسری بودجه چند هزار میلیاردی تحویل گرفتند، اما هیچگاه مشی ایشان نبود که عنوان کنند مشکلات اقتصادی مربوط به دولت قبل است، بلکه کار کردند همزمان با پرداخت ١٠-١۵ هزار میلیارد بدهی دولت قبل، پروژههایی بزرگی را هم در سطح کشور اجرا کردند.
انتهای خبر/٧
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!