استاندار سابق خراسان جنوبی:
اجازه ندهید پروژه راه آهن خراسان جنوبی بخوابد
استاندار سابق خراسان جنوبی گفت:دغدغه نمایندگان و مردم استان این است که این اتفاق بزرگ و فعال بودن قطعات راه آهن در پیچ و خم های اعتباری فراموش نشود.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، جواد قناعت استاندار سابق خراسان جنوبی عصر امروز در مراسم تکریم و معارفه استاندار جدید خراسان جنوبی اظهار کرد: از آقای هاشمی شناخت دارم و ایشان آدم باتجربه، کاربلد و سابقه مدیریتی در سطح کلان دارد که باید برای موفقیت ایشان همه کمک کنند، مردم مطالبه و گروه های مرجع نیز استاندار را بیشتر از دوره بنده همراهی و پشتیبانی کنند تا از توان خود استفاده و مشکلات استان را حل کند.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در استان، افزود: این اقدامات انجام شده کار تیمی و ماحصل کار همه مدیرن بوده است بوده و کار فردی من نبوده است.
استاندار سابق خراسان جنوبی بیان کرد: امروز روز سخنرانی نیست، بلکه روز گزارش است و باید به مردم گزارش بدهم. مدیران هم انتطار دارند که کارهایی که تیمی انجام شد، از زبان بنده بیان شود تا مردم در جریان باشند.
وی بیان کرد: طی مدت حضورم در استان؛ تعامل بسیار خوبی بین استاندار و نمایندگان مجلس بود که به قولی گروه 4+1 بودیم که در تهران خوب درخشیدیم و اقدامات و پیگیری های خوبی را انجام دادیم. نمایندگان نیز انصافا همراهی کردند و پیگیری ها و کار تقسیم می شد.
قناعت ادامه داد:با توجه به مرز 331 کیلومتری خراسان جنوبی، مرز ما باز است و همچنان تحت تسلط و کنترل مرزبانی و نیروهای مسلح است. خوشبختانه تعامل شورای تامین بسیار خوب بوده است و همه دوستان در شورای تامین، خود را نیروی انقلاب و سرباز ولایت می دانند نه خاص یک سازمان، بطوری که اگر در شورای تامین لباس ها یکدست باشد، تشخیص داده نمی شود کدام نیرو مال کدام سازمان است و به همین دلیل مرز ما سالم ترین و پاک ترین مرز بود و با تلاش مرزبانی، فراجا، ارتش، سپاه حتی یک قوطی کبریت هم از مرزها وارد نشد.
وی بیان کرد: با توجه به تعامل خوبی که دستگاه های اداری داشتند، شاهد پیگیری های خوب در تهران و حضور مدیران در سازمان ها و وزارتخانه های مربوطه بودیم.
استاندار سابق خراسان جنوبی اظهارکرد: خراسان جنوبی به جهت اینکه قبلا خراسان واحد و یکپارچه بود، شاید در مقایسه با استان های دیگر کمتر مورد توجه قرار گرفت و به همین دلیل دچار یک عقب ماندگی تاریخی است.
قناعت ادامه داد: وسعت و پراکندگی استان بالا است و متاسفانه عقب ماندگی هایی که شاید در برخی استان ها اصلا مطرح نیست، در این استان جزو مواد اولویت دار است که جا دارد یک دهه تلاش نسبت به رفع مسائل زیرساختی در استان صورت بگیرد.
وی با اشاره به اینکه بنده در استان بیشتر وقت را برای زیرساخت ها گذاشتم و البته در کنار آن به گردشگری و معادن هم توجه شد، گفت: بر اساس مستندات رسانه ای، در سال 1347 دو مشکل جدی مردم راه آهن و آب بوده است که اکنون هم این دو جزو مشکلات است که طی سه سال اخیر آن را پیگیری کردیم و خوشبختانه هم اکنون 15 قطعه راه آهن فعال و کار در حال انجام است.
استاندار سابق خراسان جنوبی افزود: اکنون دغدغه نمایندگان و مردم استان این است که این اتفاق بزرگ و فعال بودن قطعات راه آهن در پیچ و خم های اعتباری فراموش نشود. منابع راه آهن با استجازه رهبر انقلاب از محل تهاتر نفت تامین شده و نباید محل توزیع آن به سازمان مدیریت منتقل شود که ممکن است به دلیل وجود چالش ها، این اعتبارات به جای دیگری اختصاص داده شود.
وی ادامه داد: همه دولت ها برای راه اندازی این پروژه کار کردند، اما چون منابع نجومی می خواست محقق نشد و ما هم یک سال وقت گذاشتیم تا از محل تهاتر نفت و استجازه رهبر انقلاب این اعتبار تامین شد و اکنون هم باید تلاش شود تا مبادا این پروژه فعال کشور بخوابد. این حاصل زحماتی است که استان خراسان جنوبی کشیده است نه سازمان مدیریت و باید این بودجه به همان روش قبلی به پیمانکاران پرداخت شود تا این پروژه بی فروغ نشود.
او با اشاره به طرح انتقال آب از دریای عمان به استان نیز، عنوان کرد: این طرح تا چند ماه آینده وارد مرحله چهارم و لوله گذاری می شود که در مرحله اول سهم خراسان جنوبی 60 میلیون متر مکعب در سال است.
قناعت اظهارکرد: یکی از طرح های دیگر خراسان جنوبی خط انتقال گاز 36 اینچی دشتک- زابل به نهبندان است. تامین گاز خراسان جنوبی قبلا تک شاخه ای و فقط از شمال خراسان جنوبی تامین می شد که این موضوع باعث شده بود تا به انتهای خطوط گاز نرسد، اما با پیگیری هایی که انجام شد، پروژه گازرسانی دشتک- زابل به نهبندان با 176 کیلومتر اجرا شد که در ابتدا برآورد نیاز مالی آن 4 هزار میلیارد بود اما در زمان اتمام این مبلغ به 7 هزار و 200 میلیارد تومان افزایش یافت.
وی ادامه داد: یکی از اقدامات دیر احیای 530 واحد اقتصادی راکد و نیمه راکد بود که باعث شد 2 هزار 600 شغل ایجاد یا تثبیت شود که یک مورد از این واحدها کارخانه قند قهستان است که پس از 11 سال تعطیلی، طی 4 ماه پیگیری مجدد راه اندازی شد.
او افزود: طرح نهضت ملی مسکن نیز از اتفاقات خوبی بوده است که در استان رقم خورده است. در حالی که طی دو دوره دولت قبل 12 هکتار از اراضی وارد محدوده شد، اما از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون 5 هزار هکتار اراضی وارد محدوده شد.
استاندار سابق خراسان جنوبی عنوان کرد: در حالی که از ابتدای انقلاب تا ابتدای دولت سیزدهم، 3 پست برق 400 کیلو ولت در استان وجود داشت، اما طی این دولت یک پست 400 کیلو ولت دیگر نیز افتتاح شد.
قناعت با اشاره به اجرای 270 کیلومتر باند دوم از ابتدای دولت سیزدهم و همچنین برنامه ریزی برای افتتاح 60 کیلومتر دیگر تا پایان امسال، گفت: در حوزه گردشگری هم تا قبل از دولت سیزدهم، 4 اثر ثبت جهانی در استان وجود داشت که طی سه سال اخیر 3 اثر دیگر استان نیز به ثبت جهانی رسید. همچنین در کشور فقط دو روستای ثبت جهانی داریم که یکی کندوان آذربایجان شرقی و یکی هم اصفهک طبس است که به تازگی به ثبت رسیده است.
وی ادامه داد: در بحث سرمایه گذاری خارجی نیز از سال 1334 تا 1400 ، هم اکنون 9 سرمایه گذار خارجی فعال در استان کار می کنند که در این سه سال دولت سیزدهم نیز 9 سرمایه گذار دیگر افزوده شده است. یعنی از 18 سرمایه گذار خارجی فعال استان، 9 سرمایه گذار مربوط به همین سه سال اخیر است.
او افزود: در اکثر شهرهای استان مثل خوسف، طبس، سربیشه، نهبندان، زیرکوه، بیرجند و .. شاهد حضور سرمایه گذار خارجی بودیم و 11-12 سرمایه گذار دیگر هم در مدار کار و پیگیری هستند که امیدواریم شاهد حضورشان در استان باشیم. البته در چند ماه آینده نیز 5 پروژه سرمایه گذاری خارجی راه اندازی خواهد شد.
استاندار سابق خراسان جنوبی با اشاره به اینکه مرز خراسان جنوبی فرصت بسیار خوبی است که برای راه اندازی آن پیگیری های زیادی کردیم، اما تمایل طرف افغان خوب نبود. با این حال بازارچه ماهیرود رتبه دوم صادرات قطعی کشور را به خود اختصاص داد که از اتفاقات خوب است.
بیان کرد: در حوزه کشاورزی نیز شاهد افزایش ضریب مکانیزاسیون، افزایش راندمان آب، رکورد در تولید برخی محصولات مختلف، افزایش سطح گلخانه ها، خرید تضمینی گندم، رکورد احیای یک رشته قنات در هر روز و ... بوده ایم.
قناعت اظهارکرد: در حوزه صنایع هم شاهد اتفاقات بسیار خوبی از جمله افتتاح واحد احیای مستقیم مجتمع فولاد قاینات پس از 15 سال، طرح انتقال فاضلاب و تصفیه خانه شهر قاین برای تامین آب شرکت فولاد، تکیمل و بهره برداری از 5 واحد کنسانتره آهن ، بهره برداری از چند واحد شمش طلا، آغاز عملیات اجرایی کرومیت سربیشه، راه اندازی واحد کنسانتره مس و طلا، ایجاد شهرک تخصصی زرشک، ایجاد شهرک خورشیدی به عنوان دومین استان کشور و ... رقم خورده است.
انتهای پیام/7