حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
نقش ارزنده بسیج در رشد علم و فناوری
خاورستان گزارش می‌دهد؛

نقش ارزنده بسیج در رشد علم و فناوری

سازمان بسیج علمی و پژوهشی یک ظرفیت بزرگ برای ایجاد بستر تحقیق و پژوهش است و با حمایت‌هایی که داشته باعث جذب افراد نوآور، شکوفایی استعداد‌های علمی و تسریع در روند اختراعات شده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، بسیج مردمی‌ترین سازمانی است که همیشه تمام هم و غم‌اش مردم و مشکلاتشان بوده و در تمام دوران‌ها بدون توجه به گرایشات سیاسی تلاش کرده تا برای خدمت به مردم موثر باشد.

شاید تا چندی قبل مردم بسیج و خدمات آن را بیشتر متعلق به دوران دفاع مقدس و ایستادگی و سپر شدن در برابر دشمن بعثی می‌دانستنند، اما اکنون همه پیشرو بودن بسیج در همه زمینه‌ها و عرصه‌ها را به خوبی متوجه شده و درک کرده‌اند. این سازمان مردمی در تمام حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی، نظامی، علمی، آموزشی، سازندگی، تولید و اشتغال و... به‌صورت تخصصی ورود پیدا کرده و بسیار موفق هم بوده است.

یکی از عرصه‌های مهمی که بسیار موثر هم بوده است، حوزه علمی و پژوهشی است که با حمایت بسیج از نخبگان و پیشرفت‌های علمی اتفاقات بسیار خوبی رقم خورده است.

بسیج علمی و پژوهشی پلی بین اقشار مختلف مردم با موسسات علمی پژوهشی، دانشگاه‌ها و دستگاه‌های اجرایی و واحد‌های تولیدی و صنعتی و خدماتی برای گسترش علوم و فناوری و در نتیجه گسترش تولید و اشتغال است.

گام‌های بزرگ بسیج در تحول اقتصادی و پروژه‌های علمی

سردار محمدرضا مهدوی فرمانده سپاه انصارالرضا (علیه السلام) خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی خاورستان اظهارکرد: خوشبختانه بسیج توانسته است در کنار سایر دستگاه‌های اجرایی؛ با ارائه طرح‌هایی مختلف، در تحول اقتصادی و بسیاری از پروژه‌های علمی گام‌های بسیار خوبی بردارد.

 وی با اشاره به فعالیت بسیج در همه عرصه‌ها، اظهارکرد: یکی از بنیادی‌ترین عرصه‌هایی که بسیج طی سال‌های اخیر در آن سرمایه‌گذاری کرده، مباحث علمی و پژوهشی است.

مهدوی افزود: امروز به لطف خدا و همت بسیجیان فرهیخته و فرهنگ دوست خراسان جنوبی و همچنین با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان، توانسته‌ایم اقدامات بسیار خوبی را در حوزه‌های علمی و پژوهشی انجام دهیم.

فرمانده سپاه انصارالرضا (علیه السلام) خراسان جنوبی بیان کرد: خوشبختانه بسیج توانسته است در کنار سایر دستگاه‌های اجرایی؛ با ارائه طرح‌هایی مختلف، در تحول اقتصادی و بسیاری از پروژه‌های علمی گام‌های بسیار خوبی بردارد.

وی گفت: امیدواریم با جذب هر چه بیشتر نخبگان و فرهیختگان حوزه دانش‌بنیان به بسیج علمی و پژوهشی، در عرصه‌های مختلف از کار مردم گره‌گشایی کنیم و حرکت‌های بزرگی را در حوزه اقتصادی رقم بزنیم.

استفاده از تخصص‌های علمی آحاد بسیجیان در رشد و پیشرفت همه‌جانبه استان

حسن سهرابی فرد مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری خراسان جنوبی نیز در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، اظهارکرد: سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری سپاه انصارالرضا علیه‌السلام خراسان جنوبی در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری در‌خصوص ارتقای تراز علمی کشور و استفاده از ظرفیت نخبگان در راستای پیشرفت همه‌جانبه کشور، ماموریت‌های متعددی را در دستور کار دارد.

وی افزود: هدف اصلی این ماموریت‌ها ارتقاء توانمندی علمی و تخصصی آحاد مردم استان و استفاده از تخصص‌های علمی آحاد بسیجیان در رشد و پیشرفت همه‌جانبه استان است.

مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری خراسان جنوبی گفت: در راستای تحقق این اهداف برنامه‌های متعددی در سطح اقشار تخصصی نواحی مقاومت و پایگاه‌های بسیج تعریف شده است که از‌جمله این برنامه‌ها برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی علمی و رویداد‌های علمی با راه‌اندازی پایگاه‌های علمی و راه‌اندازی مراکز رشد در سطح شهرستان‌های استان، احصاء مسائل علمی در حوزه‌های تخصصی، انجام پژوهش‌های مورد نیاز و ارائه راهکار‌های اجرایی مرتبط، تعامل و همکاری با مراکز علمی و فناوری استان، شناسایی و پشتیبانی از تیم‌های مستعد در امر استعداد‌یابی و هدایت تحصیلی، حمایت از طرح‌های فناورانه، تولید محتوای مکتوب در حوزه علوم اسلامی و کمک به راه اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان است.
سهرابی فرد بیان کرد: در همین راستا؛ با‌توجه‌به زیرساخت‌های ایجاد شده برای شرکت‌های دانش‌بنیان، زمینه استقرار واحد‌ها و هسته‌های دانش‌بنیان و کارگاه مکانیک و الکترونیک مجموعه در اختیار واحد‌های مستقر قرار‌گرفته است.

وی افزود: در همین راستا اقدامات جدید در حوزه توسعه فضا‌های مورد نیاز در حال اجرا است که از‌جمله این اقدامات برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی پردیس هوش مصنوعی در سازمان بسیج علمی و پژوهشی استان است که قدم بزرگی در تحقق منویات مقام معظم رهبری برای ورود به لایه‌های عمیق هوش مصنوعی در استان و توسعه فناوری‌های وابسته به آن است.

او ادامه داد: همچنین از‌جمله طرح‌های حمایتی شاخص سازمان بسیج علمی، طرح حمایت از هسته‌های دانشی نیاز محور در قالب طرح باقرالعلوم سپاه است که طی آن حمایت‌های بلاعوض از واحد‌های دانشی که در‌خصوص نیاز‌های کشور در حوزه‌های مختلف صنعت، معدن، پزشکی و... اقدامی انجام می‌دهند، تعلق می‌گیرد.

حمایت‌های علمی بسیج مسیر نوآوری را هموار‌تر کرده است

قاسم اسماعیلی یکی از پژوهشگران و نخبگان بسیجی نیز در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، اظهارکرد: بنده اهل شهرستان قاین و دارای دکتری تخصصی ترویج و آموزش کشاورزی، مخترع ۱۳ عنوان موضوع در حوزه سلامت محور، مولف ۱۰ عنوان کتاب تخصصی جوان نوار ماندگار کشور در سال ۱۴۰۰ و پژوهشگر برتر سال ۱۴۰۱، مدرس مرکز پژوهش‌ها و تربیت مربی و سازمان فنی و حرفه‌ای پژوهشگر توسعه پایدار هستم و تحقیقاتی در زمینه توسعه پایدار زعفران، مباحث آموزشی، کارافرینی، کشت محصولات گلخانه‌ای و هیدروپونیک داشته‌ام.

وی در‌خصوص اینکه چگونه عضویت در بسیج او را به مسیر نخبگی و نوآوری علمی هدایت کرده است، گفت: به نظر من همه انسان‌ها نخبه هستند؛ چون همه از یک سرچشمه الهی خلق شده‌اند که برخی از افراد این نخبگی را به ظهور می‌رسانند و با کاری که انجام می‌دهند به کمک هموطنان‌شان می‌آیند. نمونه بارز این موضوع شهدای عزیزی هستند که بالا‌ترین درجه نخبگی و سعادت را درک کردند.

این نخبه بسیجی با اشاره به اینکه عضویت در بسیج که چنین تفکری را الگوی خود قرار داده، افتخار است، گفت: اکنون که نیاز روز افزون کشور به توسعه علم است، حضور بسیج و حمایت‌های علمی آن مسیر نوآوری را هموار‌تر می‌کند.

اسماعیلی با بیان اینکه خوشبختانه ارزش‌ها و آموز‌های بسیج باعث تقویت روحیه تلاش و فداکاری می‌شود، گفت: ساختار بسیج؛ ساختار سازمانی اداری و دستوری نیست، بلکه یک ساختار مردمی و بر اساس اعتقاد و آرمان انقلابی و اسلامی است که در چنین ساختاری افراد با یک ذهنیت مثبت می‌توانند نوآوری و خلاقیت خودشان را نشان دهند.

او افزود: نمونه‌های زیادی از این نوآوری و خلاقیت بسیجیان را می‌توان چه در جنگ تحمیلی ۸‌ ساله و چه در جنگ تحمیلی اقتصادی چند دهه اخیر دید که با نوآوری، خلاقیت و هوش بالای خود بخش زیادی از مشکلات را حل و در مسیر توسعه قدم برداشتند.

وی ادامه داد: آموزه‌های بسیج به نحوی است که این نگاه را تقویت می‌کند که استقلال مهم است و برای اینکه مستقل باشیم باید به هر نحوی تلاش کنیم تا از سرعت رشد و توسعه دنیا عقب نمانیم.

حمایت‌های بسیج باعث جذب افراد نوآور شده است

این نخبه بسیجی با بیان اینکه نوآوری، خلاقیت و اختراع باعث افزایش سرعت توسعه می‌شود، گفت: تاکنون تفکر «ما می‌توانیم» بسیج باعث شکوفایی استعداد‌های فرزندان این سرزمین شده است که نمونه آن دانش پیچیده هسته‌ای است که دانشمندان ایرانی در سخت‌ترین شرایط به آن رسیده‌اند.

وی در‌خصوص حمایت بسیج از مخترعان و نخبگان علمی، عنوان کرد: بسیج در‌این‌خصوص ساختار علمی و پژوهشی را در کنار سایر فعالیت‌های خود با نگاه ویژه دنبال می‌کند و با تشویق و فراهم آوردن فضا و امکانات، باعث جذب افراد نوآور می‌شود.

اسماعیلی اظهارکرد: سازمان بسیج علمی و پژوهشی یک ظرفیت بزرگ برای ایجاد بستر تحقیق و پژوهش است و افراد با استفاده از این ظرفیت می‌توانند برای به نتیجه رسیدن به ایده‌ها و یا تحقیقات خود سرعت بخشند.

او افزود: این سازمان با حمایت‌های مختلف، دغدغه نخبگان را کمتر می‌کند تا تمرکز خود را صرف ایده‌های خلاقانه خودشان کنند.

این نخبه بسیجی اظهارکرد: در دوران پاندمی کرونا و شرایط بحرانی که به وجود آمده بود، اختراع دستگاه تولید محلول ضدعفونی از آب شرب با نام محلول هیپوکلروس اسید یک گام بسیار بزرگی برای تولید و خود کفایی در نیاز کشور به محلول ضدعفونی کننده بود که با استفاده از‌این‌دستگاه اختراعی؛ توانستیم بخش اندکی از مشکلات مربوط به کمبود مواد ضدعفونی را برطرف کنیم و توزیع این مواد بین افراد بصورت کاملا رایگان انجام شد.

اسماعیلی بیان کرد: سازمان بسیج علمی و پژوهشی با حمایت‌های مختلف مانند مشاوره و حمایت‌های علمی باعث ایجاد انگیزه می‌شود که این حمایت‌ها باعث شده تا به روند اختراعات متعددی سرعت بیشتری داده شود.

او ادامه داد: تفکر بسیج تفکر علمی است و چیزی که باعث می‌شود مسیر علمی و فعالیت‌های بسیج به هم گره بخورد، همان تفکر کمک کردن است و این کمک کردن حس خوبی را به انسان می‌دهد.

اسماعیلی با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب در تبیین تفکر بسیج تاکید می‌کنند که « بسیج صرفا یک حرکت احساسی نیست، بسیج متّکی است به دانستن و فهمیدن، متّکی است به بصیرت... اگر صرفا احساس بود، احساس با یک اندک چیزی تغییر پیدا می‌کند»، ادامه داد: با این تعریف، تفکر بسیج یعنی تفکر دانستن و فهمیدن، یعنی با علم و آگاهی و بصیرت عمل کردن، بنابراین اگر قرار باشد توسعه علمی و خلاقیت‌ها و اختراعات به درد جامعه نخورد، قطعأ ارزشی هم نخواهد داشت.

نقش بسیج برای توسعه علم و فناوری ارزنده و رو به جلو است

این نخبه بسیجی بیان کرد: حضور در جمع گروه‌های علمی بسیج باعث تقویت روحیه و انگیزه کاری می‌شود و کشف و پروش استعداد‌های علمی جوانان در همین گروه‌ها شکل میگیرد. وقتی این گروه‌های علمی در کنار هم باشند، ایده‌های مختلف را به اشتراک می‌گذارند و باعث تحرک بیشتر برای توسعه علم و شکوفایی استعداد در جوانان می‌شود.

وی با اشاره به حضورش در جشنواره ایده شو استان توسط بسیج علمی، گفت: در این جشنواره ایده‌های مختلف با مدل‌ها و افراد مختلفی مطرح شد که هر‌کدام جذابیت خودش را داشت و این باعث شد تا افراد تلاش کنند ایده‌های خود را پخته‌تر و کاربردی‌تر ارائه دهند.
اسماعیلی گفت: قطعا نقش بسیج برای توسعه علم و فناوری در کشور؛ نقش ارزنده و رو به جلویی است و در آینده شاهد فناوری‌های پیشرفته جهشی خواهیم بود که نمونه‌های آن مثل فناوری‌های هسته‌ای، لیزر و... اتفاق افتاده است.

وی بیان کرد: بنده پیشنهاد می‌کنم که نخبگان با تشکیلات علمی بسیج ارتباط بگیرند و در این گروه‌ها با کمک هم برای توسعه علم و تکنولوژی تلاش کنند، قطعا موفقیت در کار گروهی بیشتر از فردی است و انجام کار علمی و گروهی در بسیج علمی فراهم است.

او ادامه داد: مقام معظم رهبری عرصه‌ حضور بسیج را خیلی وسیع‌تر از عرصه‌ی نظامی می‌دانند و می‌فرمایند« این که من بارها گفتم و تکرار میکنم که نباید بسیج را یک نهاد نظامی به‌حساب آورد، تعارف نیست؛ بلکه حقیقت قضیه این است. بسیج عرصه‌ی جهاد است، نه قتال. قتال یک گوشه‌ای از جهاد است». جهاد یعنی حضور در میدان با مجاهدت، با تلاش، با هدف و با ایمان؛ این می‌شود جهاد. لذا «جاهدوا باموالکم و انفسکم فی سبیل الله»؛ جهاد با نفس، جهاد با مال، جهاد با نفس کجاست؟ فقط به این است که توی میدان جنگ برویم و جانمان را کف دست بگیریم؛ نه، یکی از انواع جهاد با نفس هم این است که شما شب تا صبح را روی یک پروژه‌ی تحقیقاتی صرف کنید و گذر ساعات را نفهمید. جهاد با نفس این است که از تفریحتان بزنید، از آسایش جسمانیتان بزنید، از فلان کار پرپول و پردرآمد - به قول فرنگی‌ها پول‌ساز - بزنید و تو این محیط علمی و تحقیقی و پژوهشی صرف وقت کنید تا یک حقیقت زنده‌ی علمی را به‌دست بیاورید و مثل دسته‌ی گل به‌جامعه‌تان تقدیم کنید؛ جهاد با نفس این است. یک قسمت کوچکی هم جهاد با مال است.

انتهای پیام/٧

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از