حالت تاریک
  • جمعه, 1403/10/07 شمسی | 2024/12/27 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
۲۰ اثر تاریخی تا پایان سال واگذار می‌شود
مدیرعامل صندوق احیا اماکن تاریخی کشور:

۲۰ اثر تاریخی تا پایان سال واگذار می‌شود

مدیرعامل صندوق احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور گفت: اکنون ۲۰ اثر تاریخی کشور که قابلیت واگذاری به بخش خصوصی دارد در حال احیا و مرمت بوده و تا پایان سال جاری واگذار خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، شهاب طلایی شکری امروز در نشست تخصصی اقتصاد میراث فرهنگی ویژه بناها و اماکن تاریخی خراسان جنوبی گفت: هدف صندوق توسعه و احیا اماکن، جذب مشارکت مردم و سرمایه‌گذاران برای احیا بناهای تاریخی کشور است.

وی افزود: فعالیت‌های احیا و مرمت بر روی ۲۰ اثر تاریخی که قابلیت واگذاری به بخش خصوصی دارند، در دست انجام است و پیش‌بینی می‌شود تا پایان امسال به مرحله واگذاری آن‌ها برسد.

مدیرعامل صندوق احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور اظهار کرد: این صندوق در طول ۱۷ سال گذشته موفق به جذب ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال و تنها در سال گذشته سه هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال منابع جذب نموده است.

شهاب طلایی شکری اعلام کرد: در خراسان جنوبی، ۱۳ اثر تاریخی برجسته شناسایی شده و فراخوان برای واگذاری آن‌ها به بخش خصوصی در هفته آینده ارسال خواهد شد.

وی بیان داشت: تا پایان سال جاری، ۱۰ مستند از معماری و باغ‌های منحصربه‌فرد کشور در ۱۰ استان مختلف تهیه و منتشر خواهد شد که از جمله آن‌ها، عمارت شریف بیرجند نیز موردتوجه قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: به‌عبارت‌دیگر، در حوزه‌ای که صندوق احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی درگیر است، توجه به توسعه موضوع گردشگری در کشور، به‌ویژه در استان‌های کم توسعه، اولویت دارد.

مدیرعامل صندوق احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور تصریح کرد: این روند از دوران دولت سیزدهم آغاز شده و با تأکید جدید وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در دولت چهاردهم ادامه خواهد یافت، بنابراین تلاش‌ها برای معرفی امکانات تاریخی استان‌های کم توسعه در حوزه گردشگری، به‌شدت تقویت خواهد شد.

وی بیان کرد: خراسان جنوبی از ظرفیت‌های منحصربه‌فردی در زمینه آثار طبیعی و تاریخی برخوردار است و ما قصد داریم برای شناخت بهتر این آثار از این استان حمایت مالی و روحانی انجام دهیم.

طلایی شکری، با اشاره به بازدیدهایی که از برخی اماکن تاریخی خراسان‌جنوبی داشته‌اند، اظهار کرد: تجربه بازدید از اماکن تاریخی این منطقه نشان داد که وضعیت و زیبایی آن‌ها کاملاً منحصربه‌فرد و درخشان است.

وی ادامه داد: اغلب منابع مالی به استان‌های شناخته‌شده و برتر هدایت می‌شود، درحالی‌که استان‌هایی مانند خراسان جنوبی، با تاریخچه و فرهنگ غنی، اما کم‌تر شناخته‌شده و کمتر توسعه‌یافته به نظر می‌رسند.

مدیرعامل صندوق احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور اظهار داشت: خراسان جنوبی با وجود تاریخ وارونه و بزرگان فرهنگی و علمی ایران، به‌خوبی معرفی نشده و در حوزه گردشگری باید تلاش بیشتری انجام شود تا این استان شناخته شود.

وی تأکید کرد: احتمالاً فضای همسایگی با کشور افغانستان باعث ایجاد تصور ناامنی در بین جامعه خراسان جنوبی شده است که به همین دلیل توسعه صنعت گردشگری در این منطقه موردتوجه کمتری قرار گرفته است، درحالی‌که این استان بیشترین امنیت را در مرزهای ایران داراست.

طلایی شکری در خصوص پشتیبانی مالی برای ارائه محتوا به‌منظور معرفی توبافی روستای جهانی خراشاد بیرجند و برگزاری همایش کویرنوردی در خراسان جنوبی اعلام کرد و گفت: ما نگاه به استان‌هایی مانند خراسان جنوبی داریم که به‌هیچ‌وجه نباید تنها به‌منظور جذب درآمد در نظر گرفته شوند، اگرچه صندوق در واقع به‌صورت غیرانتفاعی و متقابل فعالیت می‌کند.

وی بیان کرد: بناهای تاریخی خراسان جنوبی به‌هیچ‌وجه به‌صورت تجاری و با نگاه درآمدی به بخش خصوصی واگذار نخواهند شد و بیشتر از این، تمرکز ما بر حمایت از واگذاری آثار به بخش خصوصی است؛ حتی از استان‌هایی که خود برای مزایا پرداخت می‌کنند.

وی افزود: باتوجه‌به اختیارات موجود در صندوق احیا و بهره‌برداری، برخی از اماکن تاریخی با اهداف و کاربردهای مختلف به مدت حتی ۵۹ سال به بخش خصوصی واگذار شده است.

مدیرعامل صندوق احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور توضیح داد: هدف ما این است که اماکن تاریخی و آثار به بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران به‌صورت سیستماتیک و پیوسته واگذار شوند تا استان‌ها بتوانند به عنوان شبکه‌هایی برای معرفی آثار یکدیگر عمل کنند.

وی اظهار کرد: امیدواریم با استفاده از حمایت‌های دولت و ظرفیت‌ها که در پایان برنامه هفتم توسعه تقویت شده، بتوانیم بیشتر به ارائه موضوعات فرهنگی مختلف پرداخته و آنها را معرفی نماییم.

طلایی شکری تأکید کرد: کم‌بودن توسعه خراسان جنوبی مسئله‌ای است که از گذشته‌ها نشات گرفته و به چند سال اخیر باز می‌گردد و این استان دارای منابع معدنی فراوانی است که می‌توان از آن برای تقویت صنعت گردشگری بهره برد.

وی تأکید کرد: حمایت دولت از توسعه صنعت گردشگری در کشور، به‌ویژه در استان‌هایی همچون خراسان جنوبی، به‌عنوان یک عامل موثر در انجام این فرایند اهمیت دارد.

مدیرعامل صندوق احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی کشور، درباره واگذاری اماکن تاریخی با تأکید بر اولویت برای صنایع‌دستی، اظهار کرد: اهداف صندوق تبلیغاتی بوده و منابع ما نسبت به سال گذشته بیشتر تغییریافته است.

در این مراسم از پوستر چهارمین رویداد همایش بوم‌گردی‌های ایران که چهارم تا هشتم آبان ماه در شهرستان فردوس برگزار می‌شود، رونمایی شد.

منبع؛ فارس

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از