حالت تاریک
  • چهارشنبه, 1403/11/03 شمسی | 2025/01/22 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
اقتصاد رژیم صهیونیستی در چه بحرانی فرو رفته است؟
یک کارشناس دیپلماسی اقتصادی:

اقتصاد رژیم صهیونیستی در چه بحرانی فرو رفته است؟

یک کارشناس دیپلماسی اقتصادی با اشاره به شرایط اقتصادی رژیم صهیونیستی برخی مشکلات این رژیم در پی بالا گرفتن تنش در لبنان و غزه را تشریح کرد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، داریوش صفرنژاد در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا در خصوص جنگ غزه و آسیب‌های اقتصادی وارد شده به این رژیم، گفت: در ابتدای امر و برای مقدمه باید مدنظر داشته باشیم که ۷۶ سال قبل از ۱۰۲ کشور دنیا صهیونیست‌ها با دادن وعده‌های اقتصادی یهودیان را در این کشور جمع کردند و ساکنین عرب‌زبان این منطقه را با زور و کشتار از آنجا راندند.
 
 وی ادامه داد: رژیم صهیونیستی امروز یک واحد مستقل نیست و حیات خود را از پشتیبانی کشورهایی نظیر امریکا و آلمان و انگلیس و فرانسه و هلند و بلژیک و دانمارک و کشورهایی که تا دیروز از صدام و کشورهای استعمارگر حمایت می‌کردند امروز فرزندی را به نام رژیم صهیونیستی به خاورمیانه تحمیل کرده‌اند؛ لذا در تحلیل‌های اقتصادی نباید برای این رژیم یک هویت مستقل را در نظر گرفت.
 
 این کارشناس اقتصاد بین‌الملل توضیح داد: عمده درآمدی که رژیم صهیونیستی را تا به امروز در این ۷۶ سال سرپا نگه داشته کمک‌های مستقیم خارجی که آمریکا و انگلستان و آلمان و فرانسه و اقوام و انصارشان به این رژیم تخصیص می‌دهند بوده است.
 
 وی افزود: امروز پس از سالیان سال هنوز برای اینکه با تغییر دولت‌ها در این کشورهای ثالث این کمک‌ها به رژیم صهیونیستی دچار فراز و نشیب و کاهش نشود در این کشورها مالیات‌های مردمی و حتی برای شرکت‌های حقیقی حقوقی به‌صورت مستقیم محل مصرف مالیات‌های دریافتی تعریف شده و این مالیات مستقیماً در قالب حسابی که رژیم صهیونیستی هر زمان اراده کند این مبلغ را برداشت کند واریز می‌شود.
 
 صفرنژاد توضیح داد: کمک‌ها به این رژیم این‌گونه نیست که یک‌باره و در یک مقطعی در سال قابل‌بهره‌برداری توسط رژیم باشد؛ بلکه یک حسابی رو براش باز کردند و برای این رژیم سازوکار و نظمی رو در مجموعه خودشان و در کشورهایی که ذکر کردم اندیشیدن که این رژیم در مسائل مالی دست بازی را داشته باشد و زمان و مکان و پاسخگویی برای برداشت از آن حساب مطرح نباشد.
 
 وی گفت: البته پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد هزینه‌های بودجه‌ای رژیم صهیونیستی از۵.۴ میلیارد دلار به ۶.۲ میلیارد دلار افزایش خواهد یافت. وزارت دارایی در ابتدا به کمک ۴.۹ میلیارددلاری آمریکا اتکا داشت، اما این کمک به‌تعویق‌افتاده و به نظر نمی‌رسد به‌زودی به اسرائیل منتقل شود. همچنین، آمریکا محدودیت‌های متعددی برای استفاده از این منابع مالی وضع کرده که در حال حاضر در حال مذاکره است.
 
 این کارشناس افزود: کسری بودجه پیش‌بینی‌شده برای سال ۲۰۲۴ که ابتدا ۰.۸ درصد بود، به دلیل جنگ و افزایش هزینه‌ها به ۶.۶ درصد رسیده است. باوجود افزایش درآمدها، کسری مالی فعلی به ۷.۷ تا ۸ درصد تولید ناخالص داخلی می‌رسد.
 
 وی تصریح کرد: گشایش جبهه جدیدی در لبنان نیاز فوری به افزایش بودجه دفاعی را به همراه دارد. ارتش اسرائیل چهار لشکر را در شمال مستقر کرده و هزینه‌های ذخیره نیروها به‌سرعت افزایش می‌یابد. برآورد هزینه جمع‌آوری این نیروها بین ۵۴۴ میلیون دلار تا ۱.۳۶ میلیارد دلار است که در بودجه ۲۰۲۴ گنجانده نشده است.
 
 وی در ادامه گفت: هزینه‌های دیگر مرتبط با جبهه شمالی تأثیر فوری بر بودجه امسال ندارند، اما بر بودجه سال آینده اثر خواهد گذاشت. مقامات وزارت دارایی اذعان دارند که مشکل اصلی به جریان نقدی مربوط می‌شود و کمک‌های آمریکا در نهایت به دست خواهد رسید.
 
 صفرنژاد افزود: ایالات متحده قرار بود ۸.۷ میلیارد دلار به رژیم صهیونیستی تخصیص دهد که از این مبلغ، ۳.۵ میلیارد دلار به‌صورت منعطف است. بااین‌حال، این کمک‌ها نیز به تأخیر افتاده‌اند و به نظر می‌رسد در سال مالی جاری به اسرائیل منتقل نخواهند شد.
 
 این کارشناس دیپلماسی اقتصادی، به نقل از حسابدار کل وزارت دارایی رژیم صهیونیستی گفت: کسری بودجه این رژیم در دوازده ماه گذشته به ۸.۵ درصد تولید ناخالص داخلی، معادل ۴۵.۱۵ میلیارد دلار رسیده است. این افزایش عمدتاً به هزینه‌های بالای سیستم دفاعی و وزارتخانه‌های غیرنظامی ناشی از جنگ مربوط می‌شود. هزینه‌های جنگ از ابتدای سال به ۲۱.۳۳ میلیارد دلار و از زمان شروع جنگ به ۲۸.۱۶ میلیارد دلار بالغ شده است.
 
 وی در پایان افزود: هدف رژیم صهیونیستی برای کسری بودجه سال ۲۰۲۴ معادل ۶.۶ درصد تولید ناخالص داخلی است. همچنین، وزارت دارایی اعتقاد دارد که کسری بودجه به اوج خود رسیده و در ماه‌های آینده کاهش خواهد یافت. این سطح کسری شامل سه ماه اول جنگ است که هزینه‌های دفاعی به طرز چشمگیری افزایش‌یافته است.

انتهای خبر/ 10

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.