حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
ایجاد اولین شهرک انرژی خورشیدی کشور در خوسف
سرپرست فرمانداری خوسف خبر داد:

ایجاد اولین شهرک انرژی خورشیدی کشور در خوسف

سرپرست فرمانداری خوسف گفت: یکی از برنامه‌ها در شهرستان خوسف، ایجاد اولین شهرک انرژی خورشیدی کشور به‌عنوان فرصتی برای احیای انرژی‌های تجدید‌پذیر است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان» محمد محمدیان فر در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: شهرستان خوسف به دلیل فاصله کمی که با مرکز استان و دسترسی آسان به فرودگاه دارد، مکان مناسبی برای انجام سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود.

وی افزود: خوشبختانه شهرک صنعتی بزرگ شهید رحمانی منطقه بکری برای سرمایه‌گذاری در حوزه صنعت است. همچنین امکان استفاده از پساب فاضلاب بیرجند به‌عنوان یک منبع آب پایدار برای حوزه صنعت، یک فرصت و ظرفیت مناسب به شمار می‌رود.

سرپرست فرمانداری خوسف بیان کرد: در شهرستان خوسف دو رویکرد ویژه دنبال می‌شود که یکی ایجاد اولین شهرک انرژی خورشیدی کشور با‌توجه‌به ظرفیت بکر تابش آفتاب است که تاکنون اقدامات خوبی در این زمینه رقم خورده و فرصتی برای احیای انرژی‌های تجدید‌پذیر است.

محمدیان فر گفت: رویکرد دوم نیز تغییر الگوی کشت و ترویج کشت گلخانه‌ای مقیاس کوچک با تعبیر شهر گلخانه‌ای است که با‌توجه‌به خشکسالی و افزایش دما، کشاورزی سنتی بهره‌وری کمی دارد و جوابگوی هزینه کرد کشاورزان نیست.

وی افزود: بر همین اساس ایجاد گلخانه‌هایی در مقیاس کوچک در دستور کار قرار دارد تا الگوی کشاورزی منطقه را تغییر دهد.

محمدیان فر اظهار کرد: شهرستان خوسف معادن بی‌نظیری دارد و شاید بتوان به‌واسطه وجود چندین معدن طلا، آن را طلایی‌ترین شهر کشور نامید.

وی عنوان کرد: با‌توجه‌به حجم عظیم سرمایه‌گذاری که در این حوزه انجام گرفته، انتظار داریم که در زمینه فرآوری مواد معدنی و جلوگیری از خام فروشی هم اقداماتی انجام شود و هدف فقط ایجاد معدن و انتقال مواد معدنی خام از استان نباشد.

او افزود: تاکنون در یکی دو معدن اقداماتی برای فرآوری انجام شده اما هنوز هم از تمام ظرفیت‌ها استفاده نشده و تاکید ما بر این است که چرخه تولید و فرآوری مواد معدنی کامل باشد تا ارزش افزوده بیشتری نصیب شهرستان شود.

سرپرست فرمانداری خوسف اظهار کرد: این شهرستان در حوزه صنایع‌دستی نیز ظرفیت‌های خوبی دارد که در‌این‌خصوص می‌توان به سنگ‌های قیمتی منطقه خور اشاره کرد که برای ایجاد ارزش افزوده آن آموزش‌هایی ارائه و گام‌هایی برداشته شده، اما هنوز در مقیاس کوچک مطرح است و برند‌سازی و زمینه‌سازی برای دسترسی به بازار‌های فروش فراهم نشده است.

محمدیان فر گفت: این شهرستان در حوزه گردشگری نیز علی‌رغم ظرفیت‌های متعددی که دارد، اما هنوز هم نیازمند سرمایه‌گذاری است. به طور مثال؛ در‌حالی‌که دق اکبرآباد یک‌ منطقه کویری بی‌نظیر با دسترسی آسان است، اما از حداقل زیرساخت‌ها هم محروم است.

وی ادامه داد: دریاچه گوآب خوسف نیز یک فضای گردشگری بکر است که امیدواریم با سرمایه‌گذاری در این منطقه، شاهد شکوفایی آن باشیم.

محمدیان فر عنوان کرد: این شهرستان در حوزه کشاورزی نیز با داشتن محصولاتی مانند عناب و گل نرگس است که در‌این‌خصوص نیز ایجاد ظرفیت‌های فرآوری، برند‌سازی محصولات و ایجاد دسترسی به بازار‌های فروش نیازمند کار ویژه است.

او افزود: پنبه مله این شهرستان نیز به‌عنوان یک میراث فرهنگی و الیاف طبیعی مطرح است که خوشبختانه به ثبت ملی رسیده و در حال تلاش برای ثبت جهانی آن هستیم.

وی تاکید کرد: باتوجه به اینکه خوسف سومین شهرستان وسیع و پراکنده استان است و از لحاظ ارتباطات بسیار عقب بود، اما خوشبختانه طی سال‌های گذشته در حوزه ارتباطات نیز در این شهرستان انقلابی رخ داده است.

انتهای پیام/۷

لینک کوتاه خبر