مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی:
تحقیقات دقیق ارتقای تابآوری اقتصادی بهدنبال دارد
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی گفت: کاهش وابستگی به اقتصاد جهانی و افزایش تابآوری اقتصادی یکی از مزایای متقن پژوهش در حوزههای اقتصادی است که به دنبال اجراسازی آن هستیم.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، مرتضی ذاکریان، در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری استان که به همت پارک علم و فناوری خراسان جنوبی در محل دانشگاه بیرجند برگزار شده، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: به مناسبت گرامیداشت هفته پژوهش اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان در این نمایشگاه حضور فعالی دارد.
وی با اشاره به رابطه پژوهش و اقتصاد و تلاش برای ارتقا در این حوزه، افزود: این اداره کل علاوه بر انجام همه مأموریتها و وظایفی که در راستای مأموریتهای ابلاغی از سوی وزارت متنوع است، سعی کرده رویکرد پژوهشی و هسته پژوهشی فعالی را نیز تشکیل داده و اقدامات مؤثری در این زمینه داشته باشد.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی از جمعآوری، تنظیم و تألیف ۱۱ جلد کتاب علمی پژوهشی در سه سال اخیر گفت و ادامه داد: توسعه اقتصادی باید مبتنی و متکی بر علم و دانش باشد؛ چراکه علم قدرت، راهبرد و رهیافت است.
ذاکریان تصریح کرد: در دنیای پیچیده امروز که شتابان به سوی تحولات پیچیدهتر به پیش میرود، جایگاه پژوهش و علم جایگاهی رفیع و چه بسا بسیار مهمتر از گذشته است. در گذشته شاهد تحولات شتابان بینالملل در حوزههای مالی و اقتصادی نبودیم، اما امروزه ابزارهایی وجود دارند که در چند سال گذشته وجود خارجی نداشتهاند.
وی با بیان اینکه امروزه هوش مصنوعی بهعنوان یکی از محورهای اصلی تصمیمگیری در اقتصاد دخالت داده میشود، افزود: حوزه رمزارزها حوزهای گسترده و وسیع با کاربردهای گسترده است که یکی از مهمترین آنها خنثیسازی تحریمهاست.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی بیان کرد: در بازارهای جهانی و اقتصاد جهانی، جمهوری اسلامی ایران باید جایگاه خود را ارتقاء بخشد و این امر بدون علم و پژوهش قطعاً اتفاق نخواهد افتاد. توسعه اقتصادی درصورتیکه مبتنی بر علم، دانش و پژوهش باشد میتواند توسعه پایداری را با هزینه بسیار کم و تصمیمات بسیار مؤثر رقم بزند.
ذاکریان ادامه داد: اقتصاد کشورهایی که صرفاً متکی بر منابع طبیعی است آسیبپذیر بوده. اقتصاد ایران نیز در گذشته صرفاً متکی به منابع خدادادی از جمله نفت بود، اما امروزه با توسعهای که در این زمینه صورت گرفته و با پژوهشهای بسیار متنوع در حوزههای مختلف علوم سعی شده تا حد زیادی اقتصاد، متکی بر منابع طبیعی بهصورت صرف نباشد.
وی با بیان اینکه این امر تنوعی در زمینه پتانسیلهای اقتصادی را رقم زده که نتیجهاش را در اقتصاد کشور شاهد هستیم، بیان کرد: پژوهشها میتوانند به اشتغال پایدار و افزایش رقابتپذیری در عرصه بینالمللی و از سویی در حوزه ارتقاء سطح آموزش کمک کنند.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی بیان کرد: کاهش وابستگی به اقتصاد جهانی و افزایش تابآوری اقتصادی یکی از مزایای متقن پژوهش در حوزههای اقتصادی است.
ذاکریان ادامه داد: خراسان جنوبی همواره به عنوان استان علم محور، علم پایه و فرهیخته معرفی شده و ظرفیتهای بالقوهای که امروزه به فعلیت رسیدهاند همه در بستر علم و دانش بوده و نیازمند این هستیم که مؤلفههای منابع خدادادی، جغرافیایی و فرهنگی را با یکدیگر پیوند دهیم تا به توسعه اقتصادی فراگیر و پایداری منجر شود.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی همه ظرفیتها را در حوزه علمی، نیروی انسانی، منابع خدادادی و مردمان سختکوش و پاکدست دارا است، افزود: امروز از تمام این ظرفیتها باید به نحو صحیح و درست استفاده شود تا توسعه خراسان جنوبی یک توسعه شتابان باشد.
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی بیان کرد: سعی کردهایم علاوه بر تسهیلگری برای سرمایهگذاران، شتابدهنده این موضوعات نیز باشیم؛ چراکه تنها تسهیلگری کافی است.
ذاکریان یادآور شد: نیازمند تسهیلگری شتابنده هستیم که تا حوزه اقتصاد که کانون توجه استاندار نیز است اتفاقات خوبی را برای افزایش رضایتمندی مردم استان داشته باشیم.
انتهای خبر/