حالت تاریک
  • سه‌شنبه, 1404/04/10 شمسی | 2025/07/01 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
تفسیر صفحه ۱۰۶ قرآن کریم
تسنیم وحی؛

تفسیر صفحه ۱۰۶ قرآن کریم

ای پیامبر! از تو فتوا می‌خواهند، بگو: خداوند دربارۀ (ارث) کلاه (برادر و خواهر پدری یا پدری که پدر و مادری می‌کنند) به شما. مادری) نداشته باشد، ولی خواهری داشته باشد، نصف آنچه از آن خواهر است و او نیز از خواهرش باشد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، در تفسیر صحفه ۱۰۶ قرآن کریم آمده است: یَسْتَفْتُونَکَ قُلِ اللَّهُ یُفْتِیکُمْ فِی الْکَلالَةِ إِنِ اِمْرُؤٌ هَلَکَ لَیْسَ لَهُ وَلَدٌ وَ لَهُ تَلَخْتُ وَ لَهُ أُخْتٌ. هُوَ یَرِثُها إِنْ لَمْ یَکُنْ لَها وَلَدٌ فَإِنْ کانَتَا اثْنَتَیْنِ فَلَهُمَا الثُّلُثانِ مِمَّا تَرَکَ وَجاً. نِساءً فَلِلذَّکَرِ مِثْلُ حَظِّ الْأُنْثَیَیْنِ یُبَیِّنُ اللَّهُ. لَکُمْ أَنْ تَضِلُّوا وَ اللَّهُ بِکُلِّ شَیْءٍ عَلِیمٌ» «(ای پیامبر!) از تو فتوا می‌خواهند، بگو: خداوند دربارۀ (ارث) کلاه (برادر و خواهر پدری یا پدری که پدر و مادری می‌کنند) به شما. مادری) نداشته باشد، ولی خواهری داشته باشد، نصف آنچه از آن خواهر است و او نیز از خواهرش باشد. خداوند احکام را برای شما بیان می کند تا گمراه نشوید و خداوند به هر چیز دانا است.»

نکات سورۀ نساء- آیۀ ۱۷۶:

در آیه ۱۲ همین سوره آمده بود که خواهر و برادر از یک ششم ارث می‌برند و اینجا می‌فرمایند: نصف. این به خاطر آن است که در آنجا مراد، خواهر و برادر مادری بود و در اینجا پدری، یا پدر و مادری. (تفسیر نمونه)

 

ارث بردن خواهر و برادر از میّت، وقتی که او فرزند یا پدر و مادر نیست باشد. وگرنه نوبت به خواهر و برادر نمی‌رسد.

 

سوره نساء با مسائل خانواده آغاز شد و با مسائل خانواده به پایان رسید.

پیام‌های سورۀ نساء - آیه ۱۷۶:

۱. وظیفۀ مردم، برای مسائل و احکام دینی، رجوع به رهبران دینی است. «یَسْتَفْتُونَکَ»

 

۲. دین برای دنیای مردم برنامه دارد. موضوع ارث از یک موضوع اقتصادی و از جهت موضوعی خانوادگی است و دین به هر دو جهت، برای آن احکامی مقرّر داشته است. «قُلِ اللَّهُ یُفْتِیکُمْ»

 

۳. رعایت اولویّت‌ها در تقسیم ارث، بیان اولویّت‌ها در رسیدگی به اعضای فامیل است. پدر و مادر و فرزندان در یک ردیف‌اند، امّا خواهران و برادران در مرحلۀ بعدی. «لَیْسَ لَهُ وَلَدٌ وَ لَهُ أُخْتٌ»

 

۴. دو برابر بودن ارث مرد نسبت به زن، بر پایۀ علم الهی است. نه شرایط خاص اجتماعیِ زمان پیامبر که زنان ضعیف شمرده می‌شدند. «وَ اللَّهُ بِکُلِّ شَیْءٍ عَلِیمٌ»

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!