حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
تولید ۸۰ هزار مترمربع فرش دستباف در خراسان‌جنوبی
در نیمه نخست امسال انجام شد؛

تولید ۸۰ هزار مترمربع فرش دستباف در خراسان‌جنوبی

رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی گفت: در نیمه نخست امسال تولید فرش دستباف در استان ۸۰ هزار متر مربع بوده که کاهش ۱۰ درصدی نسبت به سال قبل را نشان می‌دهد.

محمدحسن کامیابی‌مسک در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی«خاورستان» با اشاره به وضعیت تولید فرش دستباف در خراسان جنوبی، گفت: در نیمه نخست امسال حدود ۸۰ هزار متر مربع فرش دستباف به ارزش حدود ۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال در استان تولید شده‌ است.

وی با اشاره به فعالیت ۵۰ هزار بافنده فرش در استان، افزود: فرش‌های تولیدی استان بیشتر در نقوش ریزماهی، خشتی، نائین و ایلیاتی بافته شده است.

رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی از کاهش ۱۰ درصدی تولید فرش دستباف استان از نظر متراژ در سال جاری خبر داد و عنوان کرد: اما ارزش ریالی فرش استان به دلیل تورم در جامعه افزایش داشته است.

کامیابی‌مسک با بیان اینکه افزایش تحریم‌ها و رکود بازار علت کاهش تولید فرش دستباف است، گفت: صادرات فرش دستباف استان بسیار ناچیز است و تمامی فرش دستباف کشور در سال به ۵۰ میلیون دلار هم نمی‌رسد.

وی با بیان اینکه تولید فرش دستباف مازاد بر تقاضای بازار است، ادامه داد: با توجه به اینکه بافنده توان مالی ندارد، فرش را با قیمت کم فروخته یا پیش فروش می‌کند که بخش عمده‌ای از سود آن به جیب دلالان می‌رود.

رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی با اشاره به رکود در حوزه فرش دستباف، تصریح کرد: نیاز است دولت بازارهای خارجی جدید را برای فروش فرش دستباف شناسایی کند.

به گفته وی، پیمان‌سپاری ارزی و مشکلات ناشی از تعهد ارزی مهمترین موضوعی است که سبب شده صادرات فرش دستباف برای صادرکننده عایدی چندانی نداشته باشد.

کامیابی‌مسک پیشنهاد داد: تعهد ارزی درخصوص فرش دستباف به دلیل حجم پایین صادرات آن حذف شود و مجلس و دولت کمک کنند تا رکود بر بازار فرش و مشکلات معیشتی بافندگان رفع شود.

وی با اشاره به اینکه فرش‌های ۶ متر، ۱۲ متر و ۹ متر به‌صورت جفتی بیشترین فروش را در بازار داخل دارد، بیان کرد: با توجه به وضعیت صادرات فرش دستباف، پیشنهاد می‌شود‌ بافندگان تولیدات خود را به سمت سلیقه بازار داخل سوق دهند.

رئیس اتحادیه فرش دستباف خراسان جنوبی در پایان متذکر شد: ایجاد مرکز تهیه و توزیع مواد اولیه مرغوب به قیمت تمام‌شده، برپایی نمایشگاه دائمی فرش دستباف، ایجاد مجتمع تولید سفارش‌‌پذیر فرش دستباف و راه‌اندازی آموزشگاه جامع فرش دستباف در این استان از جمله طرح‌های مصوب می‌باشد که هنوز اجرایی نشده است.

انتهای خبر/۱۰

لینک کوتاه خبر