حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟

دبیرخانه شهر ملی «مله‌بافی» در خوسف راه‌اندازی شد

دبیرخانه شهر ملی «مله‌بافی» در خوسف راه‌اندازی شد

دبیرخانه شهر ملی «مله‌بافی» همزمان با هفته فرهنگی خوسف با حضور جمعی از مسئولان در این شهرستان راه‌اندازی شد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری خاورستان، جواد اشرفی روز پنجشنبه در مراسم افتتاح دبیرخانه شهر ملی مله‌بافی و نمایشگاه هفته فرهنگی شهرستان خوسف اظهار کرد: این دبیرخانه باید زنده و پویا باشد تا هنرمندان مله باف بتوانند به آن مراجعه کنند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی بر ضرورت تبلیغات فرااستانی و ملی برای معرفی پارچه مله خوسف تاکید کرد و افزود: انجام کارهای ابتکاری و تزئینی روی پارچه‌های مله در راستای بازارپسندی باید در دستور کار قرار گیرد.

وی گفت: باید از سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی شهرستان خوسف برای مله استفاده شود تا ارزش آن چند برابر شود.

معاون استاندار خراسان جنوبی خواستار حک شدن شناسنامه و هویت پارچه مله بر تولیدات شد و گفت: دبیرخانه شهر ملی مله باید به مکانی برای حضور مله بافان و فعالان این هنر تبدیل شود.

وی بیان کرد: هنر صنایع‌ دستی از بخش کشاورزی و دامداری آفریده شده لذا باید این دو بخش در کنار هم برای معرفی محصول سنتی تلاش کنند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه میراث فرهنگی یا صنایع‌ دستی نماینده فرهنگ و هنر یک منطقه است که توسط صنعتگر تولید می‌شود افزود: صنایع‌ دستی جزو صنایع مستقل و بومی است که می‌تواند به صورت مستقل بدرخشد.

وی با بیان اینکه در ۲ سال اخیر شاهد توسعه صنایع‌ دستی در خراسان جنوبی هستیم گفت: توسعه کشت پنبه مله نباید زیست‌بوم ما را تحت تاثیر قرار دهد بلکه باید مبتنی بر ارزش افزوده صنایع‌ دستی باشد تا بتواند در بازارهای جهانی هم رقابت کند.

رایزنی برای ثبت جهانی شهر خوسف

فرماندار خوسف هم در این مراسم اظهار کرد: همه مسئولان و هنرمندان در هفته فرهنگی شهرستان خوسف پای کار آمدند تا داشته‌های غنی این شهرستان در همه حوزه‌ها معرفی شود.

سید علی حسینی ادامه داد: ارایه آموزش تخصصی مله‌بافی، نظارت بر کیفیت و میزان تولیدات و هماهنگی بین هنرمندان مله‌باف از اهداف افتتاح دبیرخانه شهر ملی مله است.

وی بیان کرد: در حال رایزنی برای ثبت جهانی شهر ملی مله هستیم و امیدواریم به زودی خوسف به عنوان نخستین شهر جهانی خراسان جنوبی به دنیا معرفی شود.

فرماندار خوسف در ادامه گفت: مله به عنوان یکی از نمادها و شاخصه‌های اصلی شهر خوسف، روزی پوشش اصلی مردم این منطقه بوده و قرار است جهانی شود.

وی گفت: امسال نخستین جشنواره مله در هفته فرهنگی خوسف برگزار شد و تفاهم‌نامه‌ای با جهاد کشاورزی در این خصوص منعقد می‌شود.

حسینی ادامه داد: ظرفیت مردمی خوسف مهم‌ترین دارایی آنان است و این شهرستان هویتی تاریخی و میراثی ارزشمند دارد.

گفتنی است، پنبه «مَله» محصول خاص شهرستان خوسف است و خوسف سال ۱۳۹۸ به عنوان شهر ملی «مَله بافی» ثبت شد.

هفته فرهنگی شهرستان خوسف که اولین بار از ۲۳ تا ۲۸ آبان برگزار می‌شود فرصتی را برای معرفی پنبه مله به عنوان یکی از هویت‌های منطقه و رونق دوباره صنعت پارچه‌بافی سنتی در این دیار به وجود آورده و اولین جشنواره مله‌بافی یکی از برنامه‌های این هفته است.

 

انتهای خبر/

 

لینک کوتاه خبر