حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
سرمایه‌گذاری خارجی در خوسف لَنگ برق
در بازدید از پروژه سرمایه‌گذاری خارجی عنوان شد؛

سرمایه‌گذاری خارجی در خوسف لَنگ برق

سرمایه‌گذاری خارجی در شهرستان خوسف با مشکلات زیرساختی سوخت و برق روبرو است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، آن چه سبب می‌شود تا سرمایه‌گذاران به ویژه خارجی‌ها بیش از پیش یک نقطه را به عنوان مقصد سرمایه گذاری خویش انتخاب کنند فراهم بودن زیرساخت‌ها است.

 هر چند طی این سال‌ها متولیان امر همه توان خویش را بر تامین زیرساخت ها در خراسان جنوبی نهاده‌اند اما تا رسیدن به نقطه ایده‌ال راه بسیاری است.

 نکته‌ای در تور رسانه‌ای بازدید از پروژه‌های سرمایه‌گذاری خارجی سید علی حسینی، فرماندار پیشین خوسف به آن اشاره کرد همین کافی نبود زیرساخت برق در این شهرستان بود چرا که پست 132 کیلو ولتی که در حال احداث است جوابگو نیاز سرمایه گذاران بزرگترین شهرک صنعتی خراسان جنوبی ( شهید رحمانی خوسف) نیست و همزمان با افتتاح این پست باید یک پست دیگر کلنگ زنی و احداث شود.

سومین مقصد از گشت خبرنگاران خراسان.جنوبی در دنیای سرمایه.گذاری خارجی باز هم سفر به دنیای چینی هاست که بر فرش قرمز سرمایه.گذاری شهرستان طلایی خراسان جنوبی (خوسف) پا نهاده‌اند و هر کدام در حال تکمیل زنجیره و خوشه صنعتی سرمایه‌گذاری خویش هستند.

همین پا خوردن فرش سرمایه‌گذاری از سوی چینی‌ها و دیگر سرمایه‌گذاران سبب شده تا خوسف نه تنها به عنوان بارانداز سرمایه‌گذاری خارجی بلکه داخلی هم از سوی سرمایه‌گذاران انتخاب شود.

مدیر سرمایه گذاری کارخانه به همراه احمد مدیر چینی که مسلمان شده و نام احمد را برای خویش انتخاب کرده بعد از بازدید خبرنگاران از مراحل تولید کنسانتره آهن این طور توضیح داد که خط تولید کارخانه سالانه 300 هزار تن است و ماهانه نیز بین 20 تا 25 هزار تن. همچنین کنسانتره تولیدی نیز به فولاد مبارکه اصفهان و خراسان و مقداری هم به خارج از کشور صادر می شود.

وی با اشاره به ساخت و سازهایی در این واحد تولیدی برای هم اقامتگاه کارگران و هم نیروها خارجی در حال ساخت است اشاره کرد و ادامه داد: مواد اولیه این واحدی تولیدی نیز ازسنگان خواف و یزد آن هم با عیارهای مختلف تامین می شود. 

وی میزان سرمایه‌گذاری این واحد تولید را فاز اول 60 میلیون دلار اعلام کرد که از این میزان 50 میلیون دلار آن نقدی و بقیه ماشین آلات است.

وی ضمن قدردانی از همراهی مسئولان شهرستان خوسف و سازمان سرمایه گذاری خارجی خراسان جنوبی میزان اشتغال مستقیم این واحد تولیدی نیز حدود 200 نفر اعلام کرد و گفت: اگر در فرایند فاز دوم یا همان احداث چدن مشکلی ایجاد نشود این فاز نیز طی دو ماه آینده به بهره برداری می رسد.

اما آن چه این سرمایه‌گذاری خارجی نیز با آن مواجه بوده به مشکل سوخت و برق برمی گردد که با همراهی و رایزنی مسئولان این مشکلات وی هم تا زمانی که به پست 132 کیلو ولت وصل شود برطرف شده است.  

نکته قابل توجهی هم که وی از آن سخن به میان می آورد این است که حوزه سرمایه گذاری خارجی خراسان جنوبی همیشه جلوتر از آن ها پیگیری مشکلاتشان است که این موضوع دلگرمی بسیاری را برایشان به همراه دارد.

وی با بیان این که مواد اولیه مورد نیاز تولید شمش چدن که از اردیبهشت ماه امسال عملیات اجرایی آن آغاز شده نیز از ایران تامین می شود افزود: میزان سرمایه گذاری این واحد تولیدی نیز 23 میلیون دلار است و تا دو ماه یا حداکثر 3 ماه آینده این واحد نیز وارد چرخه تولید می شود.

وی این موضوع را نیز متذکر شد که برای ترانس برقی که از چین وارد کرده بودند 5 ماه در بندرعباس منتظر بودند تا ترخیص شود به همین واسطه نیز به تامین سوخت و برق داخلی داشتند.

سخن مدیر داخلی کارخانه به این جا که می رسید مرتضی ذاکریان، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی به توافقات و رایزنی هایی که با گمرکات استان برای ورود تجهیزات واحدهای تولیدی خارجی داشته اشاره کرد و گفت: اگر ورود تجهیزاتی که نیاز دارید از گمرکات خراسان جنوبی انجام شود هم در زمان و هم هزینه ها سرمایه گذار صرفه جویی می شود.

مدیر سرمایه گذاری این واحد تولیدی در ادامه با گلایه از ثبت شرکت های خراسان جنوبی که برای ثبت مجوز ها با آن ها به هیچ وجه همکاری ندارند گلایه کرد و گفت: نباید برای سرمایه گذاری که سهمه سرمایه اش را می گذارد تا در خراسان جنوبی سرمایه گذاری کند نباید قانونی که در هیچ نقطه ای از کشور اجرا نمی شود در این استان به بدترین شکل ممکن به اجرا در آید.

وی به توسعه سرمایه گذاری این سرمایه گذار چینی در دیگر نقاط کشور اشاره کرد که به این واسطه باید عضو سازمان نظام مهندسی باشد و اکنون شرکت و سرمایه گذاری که خودشان و سازمان سرمایه گذاری خارجی آن را ثبت کرده است قبول ندارد و برای تغییر آگهی ثبت باید با چالش بسیاری مواجه شویم. بعلاوه تا مدیران سرمایه گذاری هم تماسی نگیرند آن شرکت اقدام به درج آگهی ثبت نکند.

به گفته وی تنها این سرمایه گذار خارجی نیست که در این زمینه با مشکل مواجه است بلکه دو سرمایه گذار پاکستانی نیز با این مشکل مواجه هستند.

مرتضی ذاکریان، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان جنوبی با قبول داشتن مشکل مطرح شده از سوی سرمایه گذار خارجی به جلسه ای که چندی پیش با مدیران مناطق 9 کشور داشته و این مشکل در دیگر نقاط هم است از پیگیری آن در قالب مصوبه و ارسال به وزارت امور اقتصادی و دارایی خبر داد.

وی با بیان این که سازمان سرمایه گذاری خارجی خراسان جنوبی مدعی العموم سرمایه گذاران است افزود: در هر حوزه ای که مشکلی برای سرمایه گذاران رخ دهد آن را پیگیری می کند.

سید علی حسینی، فرماندار پیشین خوسف هم با بیان این که روزی احداث کارخانه چدن و ورود آن به مرحله تولید آروزی مردم خوسف بود گفت: اما نه تنها کارخانه چدن راه اندازی شد بلکه هفته دولت سال گذشته کارخانه کنسانتره آهن پیشران نفیس افتتاح و هفته دولت امسال هم کلنگ زنی واحد چدن این کارخانه را داشتیم که تا 2 ماه آینده این واحد نیز وارد چرخه تولید می شود.

به گفته وی یکی از مشکلاتی که این واحد تولیدی داشت مشکل برق بود و با در دستور احداث قرار گرفتن پست 132 کیلو ولت که 10 مگاوات آن مربوط به این واحد تولیدی است امیدوار به ادامه زنجیره تولید شد.

وی با بیان این که همان طور که جذب سرمایه گذاری خارجی سرلوحه کار دولت قبلی بود این دولت هم به این موضوع اهتمام ویژه دارد افزود: آن چه سرمایه گذار نیاز دارد زیرساخت است اما با این که در خوسف پست 132 کیلو ولت برق شهرک شهید رحمانی این شهرستان در حال احداث است اما با بهره برداری از آن چون نیاز سرمایه گذاران را پاسخ گو نیست باید یک پست دیگر بلافاصله بعد از اتمام این پست در خوسف احداث شود.

به گفته وی برای این که محیط کسب و کار سالمی داشته باشیم در کنار امنیتی که تامین است آن چه مهم تر از همه است تامین زیرساخت هاست و اگر زیرساخت ها تامین شود به طور حتم سرمایه گذارانی که به واسطه نبود زیرساخت گاهی دست رد به سینه آن ها زده می شود نیز راغب به سرمایه گذاری در خوسف خواهند شد.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از