حالت تاریک
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
مجوز گمرک زرشک منتظر امضای مسئولان
در گفتگو با خاورستان عنوان شد؛

مجوز گمرک زرشک منتظر امضای مسئولان

راه‌اندازی گمرک تخصصی زرشک خراسان‌جنوبی برای صادرات مستقیم این محصول استراتژیک از استان منتظر تاییدیه مسئولان گمرک کشور است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، ضرورت ایجاد گمرک تخصصی زرشک در خراسان‌جنوبی مطالبه‌ای بود که در جریان برگزاری جشنواره این محصول استراتژیک استان در سال گذشته از سوی متولیان مطرح شد طوری که علیرضا خامه‌زر،رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند بر راه اندازی گمرک تخصصی زرشک با تامین برخی زیرساخت‌ها در استان تاکید کرد و‌ گفت: محصول زرشک به عنوان محصول خراسان‌جنوبی باید صادرات آن در گمرک استان فراهم شود.

 به گفته وی دلیل این که گمرک تخصصی مطرح شد این است که شاید زرشک که از طریق گمرکات دیگر صادر شود و آن گمرک آشنایی کامل با زرشک نداشته باشد و‌این ممکن است که به بازار صادراتی ما ضربه وارد کند و این کالا را دچار چالش کند .

رئیس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی بیرجند هم چنین گواهی سلامت و حفظ نباتات که یکی از اسناد لازم در ترخیص کالا در کشورهای مقصد است باید توسط جهاد کشاورزی تهیه شود.

به گفته خامه زر گواهی مبدا را ما باید صادر کنیم که اسناد مورد لزوم در ترخیص کالا در خواستگاه زرشک مشخص شود که به این سمت هم می رویم.

رئیس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی بیرجند ادامه داد:هر کالای صادراتی یک قیمتی دارد که این قیمت به گمرکات کشور واگذار شده این قیمت پایه در سامانه ارزش گمرک را لحاظ می کنند باید به سمتی برویم ارزش پایه صادراتی را با توجه به خواستگاه زرشک، قیمت را خراسان‌جنوبی مشخص کند. 

خامه زر تاکید کرد:اگر خواسته باشیم محصول ما صادر شود باید یک سری الزامات هم در مرحله کاشت و داشت و برداشت رعایت کنیم تا محصولی که قرار است از کشور خارج شود الزامات لازم را داشته باشد ارگانیک باشد و الزامات بهداشتی کشور هدف رعایت شود.

به گفته وی نقش اتاق بازرگانی بازاریابی است که باید به عنوان وظیفه انجام دهیم و راه خروج کالاها را فراهم کنیم منتهی سایر بخش ها هم باید به کمک ما بیایند تا کالا هم به لحاظ کمی و هم کیفی قابل عرضه شدن در بازارهای خارجی باشد.

 رئیس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی بیرجند با اشاره به این که بیش از ۵۰ هزار خانوار استان از زرشک امرار معاش می کنند،گفت:جشنواره هایی مثل زرشک وظیفه ما را بعنوان متولیان محصولات راهبردی استان سنگین تر می کند چرا که برای هموار کردن راه ورود این محصول به بازارهای جهانی باید پیش نیازهایی فراهم شود.

خامه زر از کسب برخی استانداردها و تعریف شناسه هایی برای زرشک به عنوان نمونه ای از این پیش نیازها یاد کرد و افزود:برای شناساندن زرشک به بازارهای جهانی به این پیش نیازها باید توجه شود.

وی با بیان اینکه از مقدمات اولیه صادرات زرشک دقت در مراحل کاشت داشت و برداشت است تا محصول سالمی تولید شود، گفت: اخذ گواهی استاندارد و ارگانیک در جوامع بین المللی حائض توجه است.

وی بیان کرد:در کشورهای اسلامی برند حلال هم مورد توجه است که باید برای زرشک این برند اخذ شود و مورد توجه قرار گیرد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند با بیان اینکه پیگیری‌های زیادی در خصوص راه‌اندازی گمرک تخصصی زرشک انجام شده است و امیدواریم هرچه سریع تر محقق شود، افزود: برای اولین بار در استان اتحادیه تخصصی زرشک در راستای ارتقای کیفیت، نظارت و تعیین قیمت زرشک در خراسان جنوبی به عنوان تنها تولید کننده زرشک بی دانه در جهان راه اندازی شده است.

به گفته خامه‌زر با راه اندازی این اتحادیه وضعیت تمام کارگاه‌های زرشک پاک کنی استان از حالت پراکنده به متمرکز و تجمیعی تغییر پیدا کرده است و راه‌اندازی یک مجتمع کارگاهی از اهداف مهم ذیل اتحادیه تخصصی زرشک، عناب و زعفران است.

وی با بیان اینکه کارگاه‌های زرشک پاک کنی بعد از اخذ پروانه اتحادیه تخصصی زرشک باید از اتاق اصناف کشاورزی استان به عنوان مرجعی برای فعالیت‌های کشاورزی، پروانه فعالیت دریافت کنند، عنوان کرد: یکی از دلایل طرح راه اندازی گمرک تخصصی زرشک، حجم دپوی بالای زرشک در سایر گمرکات کشور بوده است.

خامه زر ادامه داد: از آن جایی که جهاد کشاورزی باید برای این محصول گواهی قرنطینه و تعیین مبدا صادر کند و کارشناس مستقر در سایر گمرکات کشور هیچ آشنایی با محصول زرشک ندارد لذا محصول به مدت طولانی دپو و کیفیت واقعی خود را از دست می دهد.

 وی با اشاره به اینکه اگر تعهد ارزی محصول زرشک برداشته شود قطعا صادرات محصول زرشک استان توسعه خواهد یافت، افزود: نحوه فرآوری محصول زرشک باید کارشناسی شده باشد.

گمرگ پاسخ نداد

مهدی لگزی، معاون فنی امور گمرکی اداره کل گمرکات استان خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در حوزه راه‌اندازی گمرک تخصصی زرشک مکاتبات زیادی با گمرک ایران انجام شده است به خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی خاورستان گفت: متاسفانه تا کنون هنوز پاسخی از سوی مرکز در این خصوص اعلام نشده است.

وی با بیان اینکه در سایت گمرک ایران قیمت گذاری دو محصول زرشک و عناب توسط خراسان جنوبی انجام می‌شود، افزود: اگر قیمت‌ها به صورت سالانه یا فصلی تغییر می‌کند باید به گمرک جهت ویرایش اعلام شود.

لگزی مشکلات حمل و نقل اعلام و بیان نمود: حمل و نقل دو محصول زرشک و عناب از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که این محصولات باید با کیفیت بالا صادرات شوند، لذا با راه اندازی گمرک تخصصی زرشک تاجر می‌تواند اظهارنامه خود را از خراسان جنوبی تهیه و به هر کشوری صادر کند.

معاون فنی امور گمرکی اداره کل گمرکات استان خراسان جنوبی با بیان اینکه سیاست گذاری در استان باید به گونه‌ای انجام شود که تاجران و صادر کنندگان جذب استان شوند، عنوان کرد: تعیین ارزش صادراتی محصول زرشک و عناب می تواند به عنوان یکی از این سیاست ها در نظر گرفته شود.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه از سال ۹۷ تا شش ماهه نخست سال جاری صادرات محصول زرشک از خراسان جنوبی صفر بوده است افزود: طی ۴ ماهه نخست سال جاری ۷۲۸ تن صادرات زرشک از سطح کشور انجام شده است.

لگزی با بیان اینکه اگر بتوانیم به سمت صادرات کالاهایی که حجم پایین اما ارزش بالایی دارند حرکت کنیم قطعا به توسعه اقتصادی خواهیم رسید، اظهار کرد: اگر بتوانیم خطوط حمل و نقلی استان را تقویت کنیم به طور قطع تاثیر بسزایی در حوزه صادرات استان ایجاد خواهد شد.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از