حالت تاریک
  • پنج‌شنبه, 1403/11/18 شمسی | 2025/02/06 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
کنسرسیوم مهارت در خراسان‌جنوبی ایجاد می‌شود
معاون وزیر کار:

کنسرسیوم مهارت در خراسان‌جنوبی ایجاد می‌شود

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تشکیل کنسرسیوم مهارت با اعتبار تجهیزاتی ۱۰۰ میلیارد تومان در استان خراسان جنوبی خبر داد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، غلامحسین محمدی صبح امروز در کارگروه توسعه مهارت استان گفت: فقر مهارتی به دلیل ضعف نظام آموزشی، عدم دسترسی به آموزش‌ها، تغییرات سریع بازار کار، عدم هماهنگی بین آموزش و صنعت و عوامل اجتماعی و اقتصادی ایجاد می‌شود.

وی با اشاره به ایجاد ۱۷۰ میلیون شغل در پنج سال آینده و حذف ۹۲ میلیون شغل، تصریح کرد: در این راستا ضروری است از هر ۱۰ کارگر ۶ نفر تا قبل از سال ۲۰۲۷ به افزایش مهارت و آموزش‌های مجدد بپردازند.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: ایران در زمینه تربیت نیروی کار ماهر ناکارآمد عمل کرده و کشور از نظر میزان آموزش در سازمان‌های نیز جزو هشت کشور آخر جهان قرار دارد و در شاخص مهارت‌های فارغ التحصیلان رتبه ۱۳۶ را در میان کشورها به خود اختصاص داده است.

محمدی با تأکید بر اینکه مهارت را باید جزو دستورکارهای روی میز سیاست‌گزاران و کسب و کارها قرار دهیم، گفت: بیش از ۴۵ درصد نیروها باید آموزش‌های مهارتی را فرا بگیرند.

وی ادامه داد: بازار اشتغال باید نیازهای خود را اعلام کرده و بر اساس یک نظام شایستگی مشخص، این نیازها به ارائه‌دهندگان آموزش منتقل شود. سپس افراد باید از طریق آموزش‌های مناسب صلاحیت‌های خود را کسب کرده و به بازار عرضه شوند.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور گفت: در استان خراسان جنوبی حدود ۷۰ درصد از افرادی که آموزش‌های مهارتی را دیدند شاغل شدند ولی کمتر از ۵۰ درصد اشتغال‌یافتگان مرتبط با دوره آموزشی بوده است که می‌تواند بیانگر ضعیف بودن مشاوره‌های قبل از شغل یا عدم ارتباط دوره‌های آموزشی با نیاز بازار کار استانی باشد.

محمدی با تأکید بر اینکه باید افراد را مطابق نیازهای بازار کار مهارت‌آموزی کنیم، در ادامه بیان کرد: اشتغال روستایی باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به وجود ۷ هزار هنرستان و ۷۰۰ مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای در کشور، عنوان کرد: طرح همنوا با هدف یکپارچه‌سازی زیرساخت‌های آموزشی هنرستان‌ها و مراکز فنی و حرفه‌ای در توسعه نهضت مهارت‌آموزی اجرا خواهد شد.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تأکید بر اینکه منابع بودجه دولتی محدود است، افزود: برای سیستماتیک کردن تامین مالی کل این پروژه‌ها باید راهکار مبتنی بر مشارکت جمعی و ائتلاف اجتماعی داشته باشیم که اسم آن را کنسرسیوم مهارت استان نامگذاری کردیم یعنی هر کسی دنبال نیروی کار است در این کنسرسیوم با پرداخت حق عضویت وارد شود و هزینه آمایش سرزمین خودش را برای تامین منابع مالی آموزش نیروی کاری که در آن فرصت شغلی مشغول کار شود را پرداخت کند.

محمدی ادامه داد: در خراسان جنوبی هم باید این کنسرسیوم مهارت با اختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان برای  زیرساخت‌های تجهیزاتی از محل منابع ملی، استانی و صنایع تشکیل شود.

وی در پایان با بیان اینکه تکمیل سه پروژه نیمه‌تمام اداره‌کل فنی و حرفه‌ای خراسان جنوبی نیازمند ۵۰ میلیارد تومان اعتبار است، افزود: این اعتبار می‌تواند از محل نشان‌دار کردن مالیات‌ها و بند خ ماده ۲۰ قانون می‌تواند تأمین اعتبار شود لذا هر خیر و شرکتی در این خصوص(بند خ ماده ۲۰ قانون) سرمایه‌گذاری کند صد درصد پول او به عنوان اعتبار مالیاتی لحاظ خواهد شد.

گفتنی است؛ در این جلسه تفاهم‌نامه‌های همکاری با شرکت کویر تایر، شرکت میناکان و شرکت قند قهستان جهت تجهیز کارگاه‌های مختلف فنی و حرفه‌ای سطح استان منعقد شد.

انتهای خبر/10

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.