حالت تاریک
  • پنج‌شنبه, 1404/05/09 شمسی | 2025/07/31 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن خاورستان | khavarestan هستید؟
تفسیر صفحه ۱۲۹ قرآن کریم
تسنیم وحی؛

تفسیر صفحه ۱۲۹ قرآن کریم

و اگر (پیامبر را) فرشته قرار می‌دادیم، حتماً او را به صورت مردی در می‌آوردیم (که باز هم می‌‏گفتند این انسانی همانند خود ماست و همان شبهه را تکرار می‌‏کردند بنابراین) کار را بر آنان مشتبه می‌‌ساختیم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان» در تفسیر صفحه ۱۲۹ قرآن کریم آمده است: «وَ لَوْ جَعَلْناهُ مَلَکاً لَجَعَلْناهُ رَجُلاً وَ لَلَبَسْنا عَلَیْهِمْ ما یَلْبِسُونَ» «و اگر (پیامبر را) فرشته قرار می‌دادیم، حتماً او را به صورت مردی در می‌آوردیم (که باز هم می‌‏گفتند این انسانی همانند خود ماست و همان شبهه را تکرار می‌‏کردند بنابراین) کار را بر آنان مشتبه می‌‌ساختیم همان طور که آنان (با ایرادهای خود) کار را بر دیگران مشتبه می‌‏سازند.»

نکته‌های سوره انعام - آیه ۹:

کلمه «لَبْسٍ» (بر وزن درس) به معنای پرده‌پوشی و اشتباه کاری است ولی کلمه «لَبْسٍ» (بر وزن قفل) به‌معنای پوشیدن لباس است. (تفسیر نمونه)

اگر پیامبر و الگوی انسان‏ ها فرشته باشد، چگونه می‌‏تواند پیشوای انسان‌هایی باشد که دچار طوفان غرائزند و شکم و شهوت دارند؟

ممکن است معنی آیه چنین باشد: اگر پیامبر، فرشته می‌شد، باید به صورت مردی ظاهر شود که او را ببینند، و این سبب به اشتباه افتادن مردم می‌شد که آیا او انسان است یا فرشته. «لَلَبَسْنا عَلَیْهِمْ»

پیام‌های سوره انعام - آیه ۹:

۱.سنّت ‏های الهی حکیمانه است و با تمایلات این و آن عوض نمی‌شود. «لَوْ جَعَلْناهُ مَلَکاً» (حرف «لَوْ» نشانه آن است که ما کار خودمان را می‌کنیم و کاری به تقاضاهای بیجا نداریم.)

۲. برای تربیت و دعوت، باید الگوهای بشری ارائه داد، که در دعوت و عمل پیشگام باشند. «لَجَعَلْناهُ رَجُلًا»

۳. پیامبران از میان مردم انتخاب می‌‏شوند. «لَجَعَلْناهُ رَجُلًا»

انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!