
تسنیم وحی؛
تفسیر صفحه ۳۹ قرآن کریم
بر انجام همۀ نمازها و (خصوصاً) نماز وسطی (ظهر)، مواظبت کنید و برای خدا خاضعانه به پاخیزید.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «خاورستان»، در تفسیر صفحه ۳۹ قرآن کریم آمده است: «حافِظُوا عَلَی الصَّلَواتِ وَ الصَّلاةِ الْوُسْطی وَ قُومُوا لِلَّهِ قانِتِینَ» بر انجام همۀ نمازها و (خصوصاً) نماز وسطی (ظهر)، مواظبت کنید و برای خدا خاضعانه به پاخیزید.
نکتههای سورۀ بقره - آیۀ ۲۳۸:
دربارۀ مراد از نماز وسطی، چند نظریه است
ولی با توجّه به شأن نزول آیه که گروهی به خاطر گرمی هوا در نماز ظهر شرکت نمیکردند و با توجّه به روایات و تفاسیر، مراد همان نماز ظهر است.
توجّه به نماز در لابهلای آیات مربوط به مسائل خانوادگی، اشاره به آن است که غرائز و کششهای مالی و حقوقی همسر، شما را از نماز غافل نکند.
حفظ هر چیزی باید مناسب با خودش باشد حفظ مال از دست برد دزد است، حفظ بدن از میکروب است، حفظ روح از آفات اخلاقی نظیر حرص، حسد و تکبّر است، و حفظ فرزند از دوست بد میباشد.
حفظ نماز به چیست؟
حفظ نماز، آشنایی با اسرار آن، انجام به موقع آن، صحیح به جا آوردن، فراگرفتن احکام و آداب آن و حفظ مراکز عبادت و تمرکز فکر به هنگام آن است.
در حدیثی میخوانیم: نماز به گروهی میگوید: مرا ضایع کردی خدا تو را ضایع کند و به گروهی میگوید: مرا حفظ کردی خداوند تو را حفظ کند. «کافی، ج ۳، ص ۲۶۸»
پیامهای سورۀ بقره - آیۀ ۲۳۸:
۱. اقامۀ نماز باید مداوم باشد. «حافِظُوا»
۲. همۀ مردم مسئول حفظ نماز هستند. «حافِظُوا»
۳. نماز را به جماعت برپا کنید. «حافِظُوا»، «قُومُوا»
۴. هر کجا زمینۀ سهلانگاری یا غفلت احساس میشود، هشدار بیشتری لازم است. «وَ الصَّلاةِ الْوُسْطی»
۵. اقامۀ نماز، به توجّه، نشاط، معرفت و اخلاص نیاز دارد. «قُومُوا لِلَّهِ قانِتِینَ»
۶. انسان نباید وصلۀ ناهمرنگ هستی باشد. قرآن دربارۀ هستی میفرماید: «کُلٌّ لَهُ قانِتُونَ» «روم، ۲۶» پس اگر ما قانت نباشیم، وصلۀ ناهمرنگ هستی خواهیم بود. «قُومُوا لِلَّهِ قانِتِینَ»
۷. ارزش نماز به خضوع آن است. «قانِتِینَ»
انتهای خبر/10
لینک کوتاه خبر
نظر / پاسخ از
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!